MHP'li isimden Mastercheff jürisine çok sert tepki

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Hidayet Vahapoğlu, MasterChef yarışmasında Somer Sivrioğlu'nun "Çin tuzu" olarak bilinen monosodyum glutamatı övmesine tepki gösterdi, "Ne karşılığı reklam yapıyor" dedi.

MHP'li isimden Mastercheff jürisine çok sert tepki
MHP'li isimden Mastercheff jürisine çok sert tepki
GİRİŞ 30.08.2020 16:13 GÜNCELLEME 30.08.2020 16:13
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Önceki akşam MasterChef'te Somer Sivrioğlu "Çin tuzu" olarak bilinen monosodyum glutamat kararında kullanılması halinde çok zararlı olmadığını söyledi. Bu sözlerine ise Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Hidayet Vahapoğlu "Bu adama Çin tuzunun reklamını ne karşılığı yaptın diye birisi sormalı" sözleriyle karşılık verdi.

"HİÇ ÖYLE BİR ŞEY YOK"

Sivrioğlu, programda "Çin tuzu"nu eline alarak yarışmacılara "İnsanlar monosodyum glutamatın kötü bir şey olduğunu düşünüyorlar. Hiç öyle bir şey yok. Mantıklı kullanılırsa çok önemli bir ürün" ifadeleriyle ürünü anlattı.

Somer Sivrioğlu'nun bu sözlerine MHP'den tepki geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Hidayet Vahapoğlu, Twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak Tarım Bakanlığı'nı ve RTÜK'ü konuyla ilgili adım atmaya çağırdı.

"BU ADAMA BİRİ SORMALI"

İki kurumu etiketlediği paylaşımında Vahapoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı "Bu adama Çin tuzunun reklamını ne karşılığı yaptın diye birisi sormalı monosodyum glutamat (MSG) yiyecklere sahte lezzet katan,bağımlılık yapan, doyma hissini ortadan kaldıran, kalp-damar hastalıkları ve obezitenin öncelikli sebeplerindendir. Gizli reklamdır "

YORUMLAR 45
  • bahr 3 yıl önce Şikayet Et
    Esad Coşan hoca herbiriniz bizatihi, yani kimseye bağımlı olmadan ümmet bilinciyle mücahit olacaksınız. Bir de herbiriniz bundan sonra gıda uzmanı olacaksınız dedi. Sonra hemen ortadan kaldırıldı...
    Cevapla
  • bahr 3 yıl önce Şikayet Et
    evde iki kaşık yemeği yediremediğimiz çocuklar marketten alınan herşeyi neden yiyor ve bir daha istiyor sanıyorsunuz. benim zor yediğim zehir gibi acı cibsi iki yaşındaki oğlum gözleri yaşara yaşara yedi, ağzım açık izledim. bu tuzu neye dökerseniz dökün lezzetli olur. en önemli özelliği beyindeki doyma merkezini hiç uyarmaması. 10 paket cips yiyin doymazsınız. içeceklerdeki fruktoz şurubu da bu şekilde. vücudun günlük şeker ihtiyacının 100 katını 2-3 bardak kola ile alırsınız da vücut farketmez bile bunu. halbuki bir kaşık pekmezi yuttuğunuz anda tepenize vurur.
    Cevapla
  • Umut 3 yıl önce Şikayet Et
    Hüseyin buldu hakketten boş boğazlık yapıyorsun. Sırf yorum yapayım diye gevezelik yapıp meşguliyet yapıyorsun. Hadi başka kapıya naş naş.
    Cevapla
  • Fatma kul 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaptıklarının yenmesi için mecbur koyuyorlar öyle bir maddeki çürük ete koysan yediriyırmuş ve zararları yazmakla bitmez
    Cevapla
  • milli durus 3 yıl önce Şikayet Et
    iste biz siyasetcilerimizden bunu bekliyoruz, baskalarinin borazani.degil milketini savunan sn baskan yardimcisina teşekkür ederiz. yalniz icimde peynirden ,sucuktan etten, hazir corbadan baska her sey ooan bir cok gidacinin hala bu tusu kattigini dusunuyorum, bir cok yemekanede lezzet.katici olarak kullaniliyor. toplum.sagliginacisindan ulkeye girisi engellenmeli. yasasin milli ve yerli siyasetciler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı