Tele1 ve Halk TV birbirine girdi: Yayınımızı kestiniz

Halk TV ile Tele1 arasındaki gerilim büyüyor. Geçmişte RTÜK'ün verdiği ceza üzerinden Halk TV'yi hedef alan Tele1, bu kez de 'yayınımızı kestiniz' iddiaları üzerinden tartışmaların fitilini ateşledi.

GİRİŞ 04.06.2022 12:40 GÜNCELLEME 04.06.2022 12:40
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Halk Tv ile Tele1 muhabirleri, Gezi Parkı provokasyonlarının yıl dönümünde, Taksim'de yapılan basın açıklamalarını takip ettikleri sırada darbedildiklerini öne sürdü.

İddialarını suç duyurusunda bulunarak mahkemeye taşıyan muhabirler, gelişme sonrası Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Halk TV muhabirlerinin konuştuğu sırada Tele1 canlı yayını verilirken, Tele1 muhabirlerinin konuştuğu sırada ise Halk TV canlı yayını kesti.

Yaşananlar sonrası Tele1 sunucusu Enver Aysever, Halk TV'yi hedef alarak, "Aynı gemide değilsek nasıl olacak bu iş?" ifadelerini kullandı.

TELE1'DEN TEPKİ: HALK TV APAR TOPAR YAYINDAN ÇIKTI

Tele1'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Halk TV hedef alınarak, "Tele1, Halk TV muhabirinin konuşmasını kesmeden yayınladı! Tele1 muhabiri konuşmaya başlayınca Halk TV apar topar yayından çıktı" ifadelerine yer verildi.

İLK TARTIŞMA DEĞİL: DAHA ÖNCE DE RTÜK ÜZERİNDEN BİRBİRLERİNE GİRMİŞLERDİ
 

İki kanal arasında geçtiğimiz aylarda da polemik yaşanmış, Tele1'in sahibi Merdan Yanardağ, RTÜK'ün verdiği ceza üzerinden Halk TV'yi hedef almıştı.

Yanardağ, Halk TV'yi hedef alan açıklamasında şunları söylemişti:

"Halk TV sadece kendisine ceza verilmiş gibi yayın yapıyor. TELE 1'den söz etmiyor. TELE 1'e bir ceza kesilmemiş gibi davranıyor. Şunu söylemek istiyorum bu dost kuruluşa yakışmadığı gibi gazetecilik mesleği açısından da doğru değil. Bu talimatı kim verdiyse bilmiyorum. Ama oradaki gazeteci arkadaşlarımızı ben kınıyorum. Bu nasıl bir rekabet anlayışıdır, nasıl bir kıskançlıktır bilmiyorum. TELE 1 kurulduğunda Halk TV vardı, TELE 1 kendi reklamını yapmak, kendi ismini duyurmak için Halk TV'ye ihtiyacı olmadan kuruldu ve Halk TV'ye rağmen var olmaya da devam edecek."

KAYNAK: STAR
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • Osman ŞEN 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar daha birbiriyle anlaşamıyorlar bu ülkeye ne gibi faydaları olabilirki yazık böyle zihniyetteki insanlara Rabbim sizin zihniyetteki insanlara fırsat vermesin vatanını milletini seven insanlar nasip etsin
    Cevapla
  • Behlül DAŞDAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Beter olsun Mandacılar.
    Cevapla
  • Ancinsan Toranaga 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim oralarda iki köpek birbirine hırlamaya başlayınca araya taş atardık iyice tutuşsunlar diye
    Cevapla
  • Türkiyeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeyin birbirinizi vatan, millet, ümmet, hainleri
    Cevapla
  • 1071 1 yıl önce Şikayet Et
    birbirinizden bulun ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!