Son dakika... RTÜK, Tele1 yayınlarını 3 gün süreyle durdurdu

Son dakika haberine göre Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Tele1 yayınlarını 3 gün süreyle durdurdu. İlerleyen 1 yıl içinde aynı ihlalin tekrarı halinde Tele 1’in yayın lisansı iptal edilecek.

Son dakika... RTÜK, Tele1 yayınlarını 3 gün süreyle durdurdu
Son dakika... RTÜK, Tele1 yayınlarını 3 gün süreyle durdurdu
GİRİŞ 19.10.2022 15:44 GÜNCELLEME 19.10.2022 16:10
Bu Habere 219 Yorum Yapılmış

CHP Milletvekilliğinden istifa edip Türkiye İşçi Partisi'ne geçen Seda Kadıgil TELE1'de, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İmam Hatip Liseleri hakkında ağır ifadeler kullanmıştı.

"DİYANET KAPATILMALI"

Tele1 canlı yayınında skandal sözlere imza atan Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Kadıgil, ''Diyanet diye bir şey olabilir mi? İnançlı var inançsız var, Alevi var, Sünni var, Hristiyan var, Musevi var... Biz bunların hepsinden vergi topluyoruz. Orada Diyanet diye bir kurum var; yalnızca bir mezhebin kara propagandasını yapmak için kullanılan bir kuruma biz milyarlar ödüyoruz ya. Eğitimden kesiyoruz sağlıktan kesiyoruz götürüyoruz İmam Hatip'e veriyoruz. Niye onun başındaki dayılar milyarlık mercedeslere binebilsinler diye. Diyanet bu haliyle bir dini kurum falan değil bir Siyasal İslamcı gereçtir ve kapatılmalıdır.'' ifadelerini kullanmıştı.

İMAM HATİP LİSELERİ HAKKINDA AKLA DURGUNLUK VEREN AÇIKLAMA

Sunucu Enver Aysever'in, ''İmam Hatip Liseleri hakkında ne düşünüyorsunuz?'' sorusuna cevap veren Kadıgil, ''Sadece AKP'nin iktidara geldiği günden bu güne kadar İmam Hatip sayısı 7 kat artmış. Her yerde Kuran kursları açılıyor patır patır ki 2012 yılında bir kanun değişikliği yaptılar. Eskiden Kuran kursları MEB denetimindeydi buradan çıkarttılar. Daha sonra TCK'da bir değişiklik yaptılar. Normalde hapis cezası vardı onu kaldırdılar. Bilerek ve isteyerek kreş açmıyor bunun yerine sübyan mekteplerini destekliyor. Kesinlikle İmam Hatipler kapatılsın. İmam ve Hatip olmak isteyen arkadaşlar gidip üniversitede okuyabilirler. Ama dertleri imam ya da hatip yetiştirmek falan değil. Yurt yok yurt. Üniversiteye gidecek öğrenciler bu cemaatçilerin yurtlarına mahkum kalsınlar istiyorlar. Bu olay sistematik bir laiklik meselesi.'' açıklamasında bulunmuştu.

RTÜK'ten müstehcen ifadelerle ecdadı aşağılayan TELE1'e ağır yaptırımRTÜK'ten müstehcen ifadelerle ecdadı aşağılayan TELE1'e ağır yaptırım

KARARIN GEREKÇESİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, haftalık olağan toplantısında Tele 1 hakkında hazırlanan izleme raporunu görüştü. Enver Aysever’in sunduğu “Ayrıntılar” programını inceleyen Üst Kurul, yayın konuğu Sera Kadıgil’in, “Orada Diyanet diye bir kurum var… Bir mezhebin kara propagandasını yapmak için kullanılan bir kuruma biz milyarlar ödüyoruz ya. Bütçe görüşmelerinde benim en delirdiğim şey bu. Diyanet bu hâliyle bir dinî kurum falan değil, bir siyasal İslamcı gereçtir ve kapatılmalıdır.” sözlerini değerlendirdi. 

Muharrem İnce Halk TV, TELE1 ve KRT TV'nin maskesini düşürdüMuharrem İnce Halk TV, TELE1 ve KRT TV'nin maskesini düşürdü

Söz konusu yayın nedeniyle Tele 1’in 6112 Sayılı Yasanın 8’inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan “Yayın hizmetleri,… Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz.” hükmünü ihlal ettiği kanaatine varan RTÜK, yayıncı kuruluşa 3 gün yayın durdurma ve idari para cezası verilmesine karar verdi. 

Karar, Yasa gereği Tele 1 hakkında daha önce aynı ceza bendinden verilen başka bir yaptırım üzerine alındı. 

RTÜK, Tele1 yayınlarını 3 gün süreyle durdurdu

1 YIL İÇİNDE AYNI HATAYI TEKRARLARSA KANAL TAMAMEN KAPATILACAK

Tele 1’in bu karardan sonra 1 yıl içinde aynı ihlali tekrarlaması durumunda RTÜK, yayıncı kuruluşun lisansını iptal edebilecek. 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 219
  • harbici 1 yıl önce Şikayet Et
    inşallah lisansınız iptal edilir.çöplüğünüze geri dönersiniz.
    Cevapla
  • smile 1 yıl önce Şikayet Et
    bölücü kanallar tamamen kapatılmalı. ayrımcılık yapan mv lerininde vekillikleri düşürülmeli. ben bu ülkede değişik ırk ve mezhepten insanlarla yaşamayı seviyorsam bunlar benim vekilim olamaz.
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    burdan saadet partili,deva partili,gelecek partili ve kısmen iyi partili secmenlere duyrulur. hele hele o saadetciler varya
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz lerin damadı ve seçmeni halinden memnun
    Cevapla
  • Adnan Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman kardeş. Uyan uyan uyan. Ankara ve İstanbul belediye başkanlığın da yaptığın hatayı yapma. Gör gör gör.! İktidara gelseler daha daha neler yapacaklar. Rabbim fırsat vermesin.
    Cevapla
  • İsa kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim.dinime saldıran zihniyet geçmişte de vardı . Gelecekte de var olacak . İki kilo soğana satacak değiliz bu savasi . Bunlar meydan vermemek lazım ..akıllı seçmenler olarak önce din ve vatan .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi