Denizli’de yörük ziyareti

Türkücü Kürşat, Anadolu’nun cennet köşelerini gezmeye devam ediyor. Farklı şehirlerden renkli görüntüler ve yıllardır süregelen ilginç geleneklerin yer aldığı Gündüz Gece bu hafta Denizli’den renkli görüntülerle evlere konuk olacak.

Denizli’de yörük ziyareti
Denizli’de yörük ziyareti
GİRİŞ 10.11.2022 15:20 GÜNCELLEME 10.11.2022 15:20

Türkiye’nin gizli kalmış köşeleri, Doğu’dan Batı’ya ülkenin her bölgesinden ilginç gelenekler ve birbirinden lezzetli yöresel yemekler sevilen türkücü Kürşat’ın sunumuyla Gündüz Gece’de izleyici karşısına çıkıyor. Gündüz Gece ekibi Ege Bölgesi’nin en yüksek noktası olan Denizli Honaz Dağı eteklerinden izleyici karşısına çıkıyor.  Gündüz Gece ekibi Denizli’de ilk olarak yörükleri ziyaret etti. Kara çaydanlıktan Yörük çayını içen Kürşat, Yörüklerle yörük hayatına dair keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.  Kürşat daha sonra kolları sıvayıp süt sağmaya kalktı, sütü sağamayınca Yörüklerden yardım aldı. Kaynayan taze keçi sütünü tadan Gündüz Gece ekibinin bir sonraki durağı kepenek giyme töreni oldu. Yöre halkıyla keyifli bir sohbetin ardından Kürşat türküleriyle törene renk kattı. 

Gündüz Gece ekibi son olarak dünyaca ünlü Acıpayam Kanyonuna gitti. Kanyonun tadını çıkaran Kürşat,  Acıpayam Kanyonu’nun eşsiz manzarasında saz eşliğinde türküler söyleyip, yöre halkıyla oyunlar oynadı. 

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 11:30’da Kanal 7’de… 

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!