Medya, Teknoloji ve İnovasyon paneli Ankara'da düzenlendi

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından Teknopark Ankara ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nin destekleri ile Medya, Teknoloji ve İnovasyon paneli düzenlendi.

Medya, Teknoloji ve İnovasyon paneli Ankara'da düzenlendi
Medya, Teknoloji ve İnovasyon paneli Ankara'da düzenlendi
GİRİŞ 10.12.2022 11:34 GÜNCELLEME 10.12.2022 11:34

Törende konuşan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan Teknopark’ta yer alan teknolojilerin medyada yeteri kadar yer almamasını eleştirdi.

İvedik OSB Başkanı ve Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin de Dünyada uygulamalı Teknoparkı ilk olarak biz kurduk yakında 2. sinin de temellerini atacağız ifadelerini kullandı.

Anadolu Yayıncılar Derneği, Teknopark Ankara ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi tarafından Medya , Teknoloji ve İnovasyon paneli düzenlendi. Panelin açılış konuşmasını yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, medya sektöründe büyük değişimler ve gelişimler olduğunun altını çizerek "Teknopark Ankara'nın tek katlı bir binadan bu kadar büyük bir teknoloji parkına dönüştürülmesi konusu yeteri kadar medyada yer almadı, bizim bu teknolojiyi tanıtmamız gerekiyor" dedi.

DÜNYADA İLK DEFA UYGULAMALI TEKNOPARK İVEDİK’TE KURULDU

İvedik Organize Sanayi Bölgesi Başkanı ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin de yaptığı konuşmada  “Dünyada uygulamalı Teknopark’ı ilk olarak biz yaptık. Yakında ikincisinin temellerini atacağız” dedi.

Bugün Türkiye ihracatının yüzde 50’sinin teknoloji tabanlı Avrupa ülkelerine yapıldığının altını çizen Gültekin “Bu durum ARGE, İnovasyon ve bilgi teknolojilerine ne kadar önem verdiğimizin göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Tekno park bünyesinde stratejik firmaların bulunduğuna dikkat çeken Gültekin, Litografi tasarım çipleri, İHA ları düşüren teknoloji ve Tren raylarıyla ilgili trafik güvenliğini sağlayan teknoloji firmalarının Teknopark’ta olduğunu söyledi. 

Medya Teknoloji ve İnovasyon paneline Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Kanal D Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, Türk Medya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, TV100 yazarı Hacı Yakışıklı, Yeni Şafak Gazetesi’nden Mehmet Güney ve Millet Haber Ajansı’ndan  Çetin Altan konuşmacı olarak katıldı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya bu kararı bekliyordu! Tutuklamanın ilk adımı atıldı
Abdullah Ağar PKK'ya dev operasyon öncesi uyardı: Bu şeytanlık inşallah olmaz!