Armağan Çağlayan'dan tepki çeken filme destek!

Televizyoncu Armağan Çağlayan, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak senaryo değiştirip, LGBT dokunuşları yapan ve bakanlık desteği kesilen Kurak Günler filmine destek verdi.

GİRİŞ 10.12.2022 11:40 GÜNCELLEME 10.12.2022 14:21
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Sinemalarda yayına giren yönetmenliğini Emin Alper'in yaptığı Kurak Günler filmi gündemden düşmüyor. Filmin yapımcısının senaryoyu Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunup destek aldığı, sonrasında ise senaryoda değişiklik yaparak LGBT karakteri eklediği ortaya çıkmış, yaşananlar sonrası bakanlık destek kararını geri çekmişti. 

FİLMİN SENARYOSU DEĞİŞTİRİLDİ

Yapımcı film için Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli diyerek prestij topladığı filmde bakanlık desteği onayından sonra senaryoyu değiştirdiğini verdiği röportajda itiraf etmişti. Bakanlığın destek kararından 2,5 yıl sonra filmin ismini Kurak Günler olarak değiştiren yapımcı filme bir de LGBT karakteri ekledi.

VERİLEN PARA GERİ İSTENDİ

Bu olayın ortaya çıkması sonrası bakanlık devreye girerek filme verdiği 950 bin TL'lik desteği yasal faiziyle birlikte geri istedi. Bu olay bazı ünlü isimler ve bir kısım LGBT destekçilerinin tepkisini çekti. 

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN'DAN DESTEK

Bu isimlerden biri de Armağan Çağlayan oldu. Twitter hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yapan Çağlayan, "Ameliyat sonrası nekahat döneminde olduğum için Kurak Günler Filmini sinemada izleyemeyeceğim. Fakat biletimi alarak Kurak Günler’e destek olup sansüre karşı sesimi çıkaracağım." diyerek filme destek açıklamasında bulundu. Çağlayan'ın bu devletin dolandırılma girişimine destek vermesi tepki topladı. 


Öte yandan Çağlayan, daha öncede Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımda LGBT haklarını savunmuştu. Çağlayan, "'Anayasa madde 10. 'Herkes dil, din, cinsiyet, ırk , siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.'' demişti. 

 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 80
  • Omerpascha 1 yıl önce Şikayet Et
    Topların savunuculuğunu yapan zihniyetin Pompeo dakilerden ne farkı var..?
    Cevapla
  • 67 li 1 yıl önce Şikayet Et
    950 bin destekmi verilir ondan sonra eyt için 3500 maası çok gör demek her flime destek veriliyor flim çeken kendi parasıyla çeksin eytttttt
    Cevapla
  • Tanrıverdi 1 yıl önce Şikayet Et
    bunların tiyneti aynı...
    Cevapla
  • Samii 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bu kılıksız lgbtnin sözcüsü gibi bişey nerede hilkat garibesi lgbt li varsa bunun programında.
    Cevapla
  • metin 1 yıl önce Şikayet Et
    herkes kendinden olanı destekler. kızmaya gerek yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Memur ve emeklilerin beklediği dört aylık enflasyon farkı netleşti
Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret kararı - Gazete manşetleri