RTÜK, yerel ve bölgesel yayıncıları buluşturacak

RTÜK, yerel ve bölgesel yayıncıları buluşturacak. İlk etapta İç Anadolu Bölgesi’ni kapsayan çalışma toplantısı Konya’da düzenlenecek, buluşmaya 14 ilden yayıncılar katılacak.

RTÜK, yerel ve bölgesel yayıncıları buluşturacak
RTÜK, yerel ve bölgesel yayıncıları buluşturacak
GİRİŞ 28.02.2023 11:09 GÜNCELLEME 28.02.2023 11:34

Yayıncılık alanını düzenleyen ve denetleyen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, sektöre rehber olmayı sürdürüyor.

Türkiye’de yayın yapan uluslararası ve ulusal yayıncılarla geçen yıl yapılan toplantıların ardından şimdi de yerel ve bölgesel radyo ve televizyonlar aynı çatı altında buluşturulacak. Çalışma toplantısına Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Burdur, Eskişehir, Isparta, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Mersin, Nevşehir ve Niğde’den yayıncılar katılacak.

Deprem Bölgesi’ndeki yayıncıların sorunları da konuşulacak.

Yerel görsel ve işitsel medya kuruluşlarını destekleyen RTÜK, istişare toplantısı için yer olarak Konya ilini belirledi. Farklı illerden gelen radyo ve televizyon temsilcilerinin beklenti ve talepleriyle sektöre ilişkin önerilerinin not edileceği toplantıda Üst Kurul yetkilileri, yayıncılık alanına dair sunumlar yapacak. Sonrasında da  ilgili birimler toplantı çıktılarını yakından takip ederek olası sorunların çözümleri hayata geçirilecek.

Bunların yanı sıra deprem bölgesi olan 11 ildeki radyo ve televizyon yayıncılığının yarını da masaya yatırılacak. Sektör temsilcilerinin önerilerini dinleyecek Üst Kurul yetkilileri, afetzede yayıncıların durumlarını gözden geçirecek.

“İç Anadolu Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Buluşması” 04 Mart 2023 tarihinde Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs açıklaması... Hiçbir sendika başvurmamış!
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!