Milli Gazete’de ‘28 Şubat’ sessizliği

Milli Görüş lideri Erbakan Hoca’nın kurduğu Milli Gazete, Erbakan’ın iktidardan düşürülüp Refah Partisi’nin kapatıldığı 28 Şubat sürecinin yıldönümüne ilişkin hiçbir habere yer vermedi.

Milli Gazete’de ‘28 Şubat’ sessizliği
Milli Gazete’de ‘28 Şubat’ sessizliği
GİRİŞ 28.02.2023 18:52 GÜNCELLEME 02.03.2023 21:13
Bu Habere 122 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi’nin yayın organı olarak bilinen Milli Gazete, Milli Görüş Hareketi’nin lideri merhum Necmettin Erbakan Hoca’yı iktidardan düşürmeye yönelik başlatılan 28 Şubat postmodern darbe kalkışmasının yıldönümünde ilginç bir sessizliğe büründü. Milli Gazete, 28 Şubat 2023 tarihli nüshasında hiçbir “28 Şubat” haberine yer vermedi.

UNUTULDU MU?

Erbakan Hoca’nın 1 yıllık başbakanlık devrinin sonlandırıldığı, hakkında kayıp trilyon davasının başlatıldığı, siyasi yasak verildiği, Refah Partisi’nin kapatıldığı, RP’li belediye başkanlarının görevlerinden uzaklaştırıldığı 28 Şubat sürecinin en büyük mağdurlarından biri Milli Görüş camiası oldu.

Milli Görüş’ün temsilcisi olmakla övünen Saadet Partisi’nin medya uzantısı Milli Gazete’nin, 26’ıncı yıldönümünde 28 Şubat sürecine ilişkin hiçbir içeriğe yer vermemesi dikkat çekti.

28 Şubat’ın siyasi ayaklarından CHP ile ittifak kurduğu için parti içerisinden de tepki alan Saadet Partisi ile Milli Gazete’nin, 28 Şubat’ı neden yok saydığı merak konusu oldu.

Milli Gazete'de 1'inci sayfasında da, iç sayfalarında da 28 Şubat sürecine dair tek bir satır bile kullanılmadı.

Milli Gazete’nin 28 Şubat tarihli nüshasında; “Erbakan Hoca ve deprem şehitlerini anma programı gerçekleştirildi”, “Karamollaoğlu liderler turuna başladı”, “Bu kez de Malatya’da yıkıldık”, “İlk birkaç gün için helallik istiyorum”, “Bütün antidemokratik müdahaleleri reddediyoruz”, “Tarım arazileri artık imara açılmamalı”, “Bizi zor günler bekliyor”, “Enerji ithalatı faturarı Ocak’ta 8,8 milyar dolar”, “İsrail vahşeti sınır tanımıyor”, “Son üç haftada 10 bin 282 artçı sarsıntı oldu”, “EYT için gözler Meclis’te”, “Afetzedeler barınma derdinde, rektör mobbing peşinde” başlıklı haberler yer aldı.

26 yıl önceki karanlık darbe girişimi ile bütün İslami camiaya yönelik başlatılan cadı avından nasibini alan Refah Partisi önce iktidardan indirilmiş daha sonra Anayasa Mahkemesi kararıyla 16 Ocak 1998’de kapatılmıştı.


Saadet Partisi'nin CHP öncülüğündeki Millet İttifakı'nda yer almadığı dönem Milli Gazete, 28 Şubat yıldönümünü manşet haberleriyle okurlarına aktarıyordu.

Milli Gazete'nin 28 Şubat 2017 yılına ait nüshası şöyleydi:

Milli Gazete 28 Şubat'ın yıldönümüyle ilgili geçtiğimiz yıl da suskun kalmıştı.

Helalleşme rezilliği: Milli Gazete 28 Şubat'ı 25'inci yılında unuttuHelalleşme rezilliği: Milli Gazete 28 Şubat'ı 25'inci yılında unuttu

Erbakan Hoca’nın kurduğu Saadet Partisi’nin günümüzde Cumhurbaşkanı adayı olması için çabaladığı CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu, Erbakan’ın cezaevine atılabilmesi için AYM’ye başvuran 110 milletvekili arasındaydı.

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 122
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Hainlik iliklerine kadar işlemiş... Dinazorus... İp sap CHP derken çarşafa dolanmışlar...
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Milli görüşü içlerine sızarak bitirmişler Şimdi durum daha eyi anlaşıldı
    Cevapla
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis düşmanlığından başka icraatları yok
    Cevapla
  • Dadaş Yorgun. 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD nın milliyetçi leri chpkk nın dindaşları ve yandaşları olmuşlar .......
    Cevapla
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    Saadetin içinde sadece Amerika'ya bağlı grubun kaldığının ispatı ,birazda parti parası yiyicisi o kadar!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!