TRT1’den 15 Temmuz’a özel Yirmisekiz filmi geliyor! Bilinmeyenleri gün yüzüne çıkaracak

TRT1, 15 Temmuz 2016’da düzenlenen alçak darbe girişiminin 7. yıl dönümüne özel hazırladığı ‘Yirmisekiz’ adlı filmi seyircisinin karşısına geçirecek.

GİRİŞ 14.07.2023 10:33 GÜNCELLEME 14.07.2023 10:33

TRT1’den, senaryosunu Ahmet Köşeoğlu’nun kaleme aldığı ve Emrah Şendur’un yönetmenliğinde çekimleri gerçekleştirilen ‘Yirmisekiz’ isimli proje geliyor.

Cemil Cengiz’in yapımcısı olduğu ve Erkut Özkalaycı’nın görüntü yönetmenliğini üstlendiği Yirmisekiz filmi, TRT1 tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin yedinci yıl dönümüne özel hazırlandı.

Dönence 3.bölüm fragmanı: ‘Bu yaptığımız konuşma ikimizin arasında kalacak!’Dönence 3.bölüm fragmanı: ‘Bu yaptığımız konuşma ikimizin arasında kalacak!’

‘’Akif’in, Ömer Halisdemir’in ve o gece kaybettiğimiz 252 kardeşimizin hesabı, o alçaklardan sorulacak!’’ çıkışıyla damgasını vuran Yirmisekiz filmi 16 Temmuz Pazar tarihinde saat 20:00'da TRT1'de izleyici kitlesini ağırlayacak.

Başrolünde Ceyhun Mengirlioğlu’nun yer aldığı Yirmisekiz filminin oyuncu kadrosu ise şu şekildedir: Yaprak Medine, Mia Elif Öcal, Bahtiyar Memili, Kahraman Sivri, Taner Turan, Cengiz okuyucu, İlkay Akdağ, Hakan Bilgin, Ubeyd Ünal, Mert Kanpalta, Emrecan Kutlu, Mert Carim, Selami Üstübi ve Turgay Baydur.

Yirmisekiz Filminin Konusu Nedir?

Yirmisekiz filmi; ÜNİTE görevlisi Serencebey’in 15 Temmuz’un hemen ardından, hain darbe gecesi yaralanan arkadaşının son nefesinde, Fetöcülerin 14 Ağustos‘ta tekrar darbe yapacakları bilgisini alması üzerine Serencebey’in tehdidi somutlaştırmak için çalışmaya başlamasını gözler önüne seriyor.

Öte yandan, FETÖ’nün lider kadrosundaki yöneticiler için kendilerine tehdit olarak gördükleri Serencebey’in Fetöcü olduğu iftirasını ortaya atması üzerine Serencebey teslim olmayarak “yirmisekiz” günlük süreçte Fetöcülerin ikinci darbe tehdidini ortadan kaldırmak için mücadele edişini konu olarak işliyor.

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor