Dünyanın Tadı, Türkiye'nin kış cenneti Erzurum'da

Türk ve dünya mutfağının birbirinden farklı lezzetlerini ekranlara taşıyan Dünyanın Tadı, bu hafta, kış turizminin simgelerinden Erzurum'un Palandöken ilçesinden izleyenlerinin karşısına çıkıyor.

Dünyanın Tadı, Türkiye'nin kış cenneti Erzurum'da
Dünyanın Tadı, Türkiye'nin kış cenneti Erzurum'da
GİRİŞ 26.01.2024 19:28 GÜNCELLEME 26.01.2024 19:28

Dünyanın Tadı,  farklı lezzetleri keşfetmeye devam ediyor. Lezzet turunun bu haftaki durağı, doğal ve tarihi güzelliklerinin yanında eşsiz mutfağıyla Erzurum oldu. Günün ışıklarıyla yola koyulan Dünyanın Tadı ekibi, konuk olduğu köy evinde tandır ekmeğinin yapışılına eşlik etti.  Sıcacık tandır ekmeklerinin mis gibi kokusu Esirgenç'in ağzını sulandırdı.  Daha sonra tandırda pişen etin suyu ile etli pilav yapımını izleyenleri için paylaşan Esirgenç, yöreye özgü kahvaltı sofrasını ekranlara taşıdı.

Sonrasında büryan suyundan sarımsaklı kavurma yapılışını öğrenen Esirgenç, tüm lezzetlerin aşamalarını ekranlara taşıdı. Etsiz kahvaltı bile yapmayan Erzurum'un meşhur yemeklerini bizzat ustalarından öğrenen Esirgenç, bu lezzetlerin mutlaka tadılması gerektiğini söyledi.  Programına ilçe merkeziden devam eden Esirgenç tatar böreği, süt böreği, kesme aşı gibi Erzurum'un simge lezzetlerinin yapımından tadımına kadar tüm aşamalarına eşlik etti. 

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!