İletişim Başkanlığı KPSS şartsız memur alımı başvuruları bugün başladı!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, KPSS şartsız memur alımı yapacağını duyurdu. Sınav başvuruları 24 Ocak- 4 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

 İletişim Başkanlığı KPSS şartsız memur alımı başvuruları bugün başladı!
İletişim Başkanlığı KPSS şartsız memur alımı başvuruları bugün başladı!
GİRİŞ 24.01.2022 09:14 GÜNCELLEME 24.01.2022 09:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 30 kişilik İletişim Uzman Yardımcısı unvanıyla memur alımı yapılacak. Sınavın tüm aşamaları Ankara’da yapılacaktır. Başvuru yapacak adaylardan KPSS şartı aranmayacak olup, en az 4 yıllık lisans mezunu olmaları gerekmektedir. Peki İletişim Başkanlığı başvuru şartları neler?

SINAV BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak, 

  • 01/01/2022 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, 

  • En az dört yıllık lisans eğitimi veren; 

  1. Hukuk, siyasal bilgiler, iktisadî ve idarî bilimler, işletme ve iktisat fakültelerinden, - İletişim fakültelerinden, 
  2. Mühendislik fakültelerinin bilgisayar mühendisliği bölümlerinden, 
  3. İlgi fakültelerin psikoloji, antropoloji, sosyoloji, sosyal antropoloji, halkbilim, insan ve toplum bilimleri bölümlerinden, veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak gerekmektedir. 
  • Müracaat şartlarını taşıyan tüm adaylar “ön eleme yazılı yarışma” sınavına davet edilecektir.

  • İlgili bölümlerden yeterli başvurunun olmaması halinde, diğer bölümlerden de alım yapılabilecektir. 

  • Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, Başkanlık resmi internet sitesinden (www.iletisim.gov.tr) ilan edilecektir.

  • Sınava katılabilecek adaylara ilişkin duyuruda sınav programına, sınavın yapılacağı adreslere ve diğer hususlara ilişkin bilgilere yer verilecektir.

  • Sınava başvuru için KPSS şartı aranmamaktadır.

BAŞVURU ŞEKLİ, SÜRESİ, BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER 

Sınav başvurusu 24 Ocak- 4 Şubat 2022 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Aday İşlemleri Sistemi web sitesi (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr ) üzerinden yapılacaktır. 

Sınav başvuru ücreti, başvuru işleminin son adımında kredi/banka kartı ile ödenecektir. Sınav başvuru ücreti 250 (ikiyüzelli) TL’dir. 

Sınav başvuru adımlarını tamamlamayan veya sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve bu adaylar için “Sınav Giriş Belgesi” düzenlenmeyecektir. 

Başvuru esnasında, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde ön cepheden, yüzü açık olarak son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş bir vesikalık fotoğrafının sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Sınav günü̈ kimlik doğrulamasında önem arz eden fotoğraftaki saç, bıyık, makyaj gibi görünüm özelliklerinde bir değişiklik bulunmamalıdır. Sınav günü görevlilerin, fotoğraftan adayın kimliğini belirlemede güçlük çekebileceği ve bu nedenle adayın sınava alınmayacağı/ sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. 

Sürekli/geçici engelli veya sağlık sorunu olan adaylar, sınav başvurularını tamamladıktan sonra okuyucu/işaretleyici desteği, ayrı sınav salonu, özel araç/gereç kullanma vb. taleplerini iletmek amacıyla, Sağlık Durumu / Engel Bilgi Formunu (Ek-1) doldurup ıslak imzalı şekilde, üniversite veya devlet hastanesinden alacakları (adayın engel/sağlık durumunu, kullanması gereken özel araç/gereci vb. açıkça belirten) sağlık raporunun onaylı bir örneği ve yazacakları dilekçeleriyle birlikte sınav başvuru süresi içinde, söz konusu formun üzerinde belirtilen adrese ulaştırmalıdır. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan evrak dikkate alınmayacaktır. Söz konusu adaylar, yetkililerce yapılan değerlendirme neticesinde uygun görülen şekilde sınava alınacaklardır. 

Başvuru bilgilerinin doğruluğu ve fotoğrafın uygunluğundan, başvuru onaylandıktan sonra ortaya çıkabilecek yanlışlıktan veya eksiklikten aday sorumludur. Aday, başvuru süresi dolduktan sonra, sınav başvuru esnasında beyan ettiği bilgilerde (yabancı dil seçimi vb.) değişiklik yapamayacaktır.

ÖNELEME SINAVI NE ZAMAN?

Ön eleme sınavı Ankara’da 06 Mart 2022 tarihinde saat 10.00’da başlayacak ve tek oturumda yapılacaktır. Sınav süresi 120 dakika olacaktır.

Ön eleme sınavına katılmaya hak kazanan adayların isimleri ile sınav yeri İletişim Başkanlığı resmi internet sitesinde (www.iletisim.gov.tr) ilan edilecektir.,

İLANIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

YORUMLAR 6
  • ahmet öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne düşüne biliriz durum ortada gençlerimiz okul bitiriyor üniversite okuyor bir iş sahibi olamıyor bu gençle 25 ila 30 yaş ne zaman çalışıp ne zaman emekli olucaklar
    Cevapla
  • böyle 2 yıl önce Şikayet Et
    250 TL sınav ücreti nedir ya işsiz güçsüz adamdan, devlet onlar üzerinden mi zengin olacak?
    Cevapla
  • Sonuç 2 yıl önce Şikayet Et
    35 yaş yolun yarısı! 36 yaşında emekli edin...
    Cevapla
  • kpss şart 2 yıl önce Şikayet Et
    Kpss şartsız işe alımları onaylamıyorum. Halkta torpil ve kayırma konusunda bir algı oluşmasına ve devletine, yönetime karşı bir tepki doğmasına sebep oluyor. Mutlaka tüm alımlar Kpss ile olmalı. Halkın çalışkan, analiz ve sentez gücü yüksek gençleri önemli mevkilere gelmeli. vatanına milletine güveni olmalı. Yurt dışına gitme hayali azalmalı.
    Cevapla
  • Usta 2 yıl önce Şikayet Et
    35 yaşından sonrakileri devlet adam yerine koymuyor , Almanya bu gidişle daha çok üniversite mezunu inşaatçı kazanır .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı