TSE en az lise mezunu personel alımı yapacak! Başvurular ne zaman toplanıyor?

Türk Standartları Enstitüsü en az lise mezunu adaylar arasından belirtilen kadrolar için alım ilanı yayınladı. Toplamda 61 personel istihdamı sağlayacak olan kurum adaylardan en az 70 KPSS puan şartı arıyor.

TSE en az lise mezunu personel alımı yapacak! Başvurular ne zaman toplanıyor?
TSE en az lise mezunu personel alımı yapacak! Başvurular ne zaman toplanıyor?
GİRİŞ 26.09.2022 09:38 GÜNCELLEME 26.09.2022 09:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Merkez ve Taşra Teşkilatında görevlendirmek üzere 32 Mühendis, 2 Tekniker, 8 Memur, 1 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ve 18 Odacı (Hizmetli) olmak üzere toplam 61 personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuru şartları ve tarihine ilişkin merak edilen tüm detayları açıklayan kurum, en az lise mezunu adaylar arasından istihdam sağlayacak. Arıca başvuruları online olarak toplamayacak olan TSE, adaylardan en az 70 KPSS puan şartı arıyor.

BAŞVURU ŞEKLİ VE TARİHİ

Türk Standartları Enstitüsü personel alımı başvuruları 28 Eylül 2022 tarihinde başlayıp 12 Ekim 2022 tarihine kadar devam edecek.

Adaylar e- Devlet üzerinden Türk Standartları Enstitüsü - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifresiyle giriş yaparak başvurularını online olarak tamamlayabilecek.

Türk Standartları Enstitüsü

BAŞVURU ŞARTLARI 

1 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları taşımak.

2 Tabloda belirtilen öğrenim programlarından mezun olmak. (Yükseköğretim Kurulunca tabloda yer alan bölüm mezunları ile eşdeğer haklara sahip olduğuna karar verilen yurt içindeki yükseköğretim kurumları ile denklik belgesi verilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar da diğer koşulları taşımaları ve başvuru esnasında gerekli belgeleri ibraz etmeleri kaydıyla müracaat edebileceklerdir.)

3) 01.01.2022 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1987 ve daha sonra doğmuş olanlar.)

4) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

5) Tablonun 3 no.lu kısmındaki Mühendis kadrosu için Uluslararası Kaynak personeli belgelendirme programları dahilinde Kaynak Mühendisliği Diploması/Sertifikası sahibi olanlar (International Institute of Welding Kaynak Mühendisliği Diploma/Sertifika) ve son başvuru tarihi itibarıyla Kaynak Mühendisliği Diploması/Sertifikası almaya hak kazanmış olanlar tercih sebebi olarak değerlendirilecektir.

6) Mühendis kadrolarına yapılacak başvurularda, son müracaat tarihi itibarıyla son 5 (beş) yıl içerisinde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS/e-YDS)’ndan en az C seviyesi puana (en az 70 ve üzeri puan) veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir puana sahip olmak.

7) Tablonun 14 no.lu kısmındaki Koruma ve Güvenlik Görevlisi için;

a) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış özel güvenlik görevlisi kimlik kartına (silahlı ibareli) sahip olmak,
b) 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesi hükmü gereğince Güvenlik soruşturması olumlu olmak,
c) Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak. Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin;180 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 80+13=93’ten fazla, 80-17=63’ten az olmaması gerekmektedir.) ç)       Bu pozisyonda vardiya sistemi uygulanacağından gece ve gündüz, iç ve dış mekanda vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak.

8) Adayların, yukarıda belirtilen sınav katılma şartlarını ve tercih nedenlerini kanıtlayıcı bilgi ve belgeleri elektronik ortamda taratıp başvuru formunun ilgili bölümlerine eklemeleri zorunludur.

9)  Başvurular il bazında yapılacak olup adaylar, tabloda yer alan kadrolardan sadece biri için başvuruda bulunabilecektir.

10) Adaylar, yerleştikleri illerde en az 5 (beş) yıl çalışmayı kabul ve taahhüt etmiş sayılır.

11) Türkiye’nin her yerinde devamlı olarak görev yapmasına sağlık açısından engeli bulunmamak.

12 Adayların başvuru işlemini tamamlandıktan sonra “Başvurularım” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. “Başvurularım” ekranından “Başvuru Alındı” ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirilmeye alınmayacaktır. Bu hususta sorumluluk başvuru yapan adaya aittir.

RESMİ İLAN METNİ

Ahmet Özcan . Haber7.com - SEO
Haber 7 - Ahmet Özcan .
YORUMLAR 2
  • AHMET 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani şu KPSS denen lanet şey olmasa olmaz işimizi yapamayacağız anlamına mı geliyor saçma sapan iş yapıyorsunuz oda ya odacı KPSS nedir yükselecek mi bu insan müdür mü olacak yazık çok yazık
    Cevapla
  • Okan 1 yıl önce Şikayet Et
    Haber başlığı en az lise mezunu, alınacak personel MÜHENDİS !!!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’