Karayolları Genel Müdürlüğü en az lise mezunu personel alımı başladı

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) KPSS 70 puan ile belirtilen kadrolara toplamda 102 personel alımı yapacağını ilan etti. İşte merak edilen detaylar...

Karayolları Genel Müdürlüğü en az lise mezunu personel alımı başladı
Karayolları Genel Müdürlüğü en az lise mezunu personel alımı başladı
GİRİŞ 20.03.2023 10:36 GÜNCELLEME 20.03.2023 10:59

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4'üncü maddesinin (B) fıkrası uyarınca İnşaat Mühendisi, Makine Mühendisi, Elektrik ve Elektronik Mühendisi, Jeoloji Mühendisi, Mimar, Şehir Plancısı, İnşaat Teknikeri, Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Teknikeri, Beton Teknikeri ve Büro Personeli kadrolarına personel alımı yapacağını açıkladı. En az lise mezunu adaylar arasından istihdam sağlayacağını açıklayan kurum yine adaylardan en az 70 KPSS puan şartı arıyor.

İŞKUR ile en az ilkokul mezunu 22 bin 290 beden işçisi alımı! |İŞKUR iş ilanları|İŞKUR ile en az ilkokul mezunu 22 bin 290 beden işçisi alımı! |İŞKUR iş ilanları|

İŞKUR üzerinden en az ilkokul mezunu 4.321 temizlik görevlisi alımı! İŞKUR MART AYI İLANLAR İŞKUR üzerinden en az ilkokul mezunu 4.321 temizlik görevlisi alımı! İŞKUR MART AYI İLANLAR

BAŞVURU TARİHİ VE ŞEKLİ

Karayolları Genel Müdürlüğü personel alımı başvuruları 14 Mart 2023 tarihinde başlayıp 28 Mart 2023 tarihine kadar devam edecek.

Adaylar “Kariyer Kapısı” https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresi üzerinden başvurularını online olarak gerçekleştirecek.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

1. Başvuruda bulunacak adayların; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1 inci bendi gereği bu ilanda yer alan sözleşmeli pozisyonları tercih edecek adayların Türk Vatandaşı olmaları gerekmektedir.

2. Adayların durumunun “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların” “Yeniden hizmete alınma” başlıklı Ek madde 1 de belirtilen (Ek:22/11/2010-2010/1169) “Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.” hükmüne uygun olması gerekmektedir. Ancak aynı maddenin a, b ve c bentlerindeki şartları taşıyan adaylarda 1 yıl şartı aranmayacaktır. Ayrıca 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli personel statüsünde görev yapanların/yapmış olanların ilgili yıllara ait Cumhurbaşkanı Kararının Eki Kararında Sınavlar başlıklı 7’nci maddesinin 4’üncü fıkrasında yer alan “…..sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar 3 hizmet yılını tamamlamadıkça; mesleğe özel yarışma sınavıyla yardımcı olarak atanan kadrolar ile bulunulan pozisyondan farklı ve öğrenim durumu itibariyle ihraz ettikleri unvanlı kadro ve pozisyonlara yapılacak atamalar hariç olmak üzere halen görev yaptıkları kuruluşlara veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamaz. Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik kapsamında merkezi yerleştirme işlemlerine ve bu maddenin ikinci fıkrası kapsamında yapılacak ilanlara başvuramaz, yerleştirilseler dahi atama işlemleri yapılmaz.” hükmüne uygun olması gerekmektedir.

3. Başvuruda bulunacak adayların;

• Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmaması,
• Başvuru yapacağı pozisyon için aranan nitelikleri ve özel şartları taşıyor olması,
• Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olması,
• Herhangi bir sebeple kamu görevinden çıkarılmamış olması,
• Askerlik hizmetini yapmış, tecilli veya muaf olması,
• Tercih edecekleri kadro veya pozisyonlar için belirtilen; sürücü belgesi, mezuniyet belgesi, sertifika, ruhsat vb. diğer belgelere başvuru işlemlerinin son günü itibarıyla sahip olmaları gerekmektedir. Söz konusu belgelere başvuru işlemlerinin son günü itibarıyla sahip olmayan adayların yerleştirilmiş olsa dahi atamaları yapılmayacaktır.

İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

Ahmet Özcan . Haber7.com - SEO
Haber 7 - Ahmet Özcan .
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!