Vakıflar Genel Müdürlüğü en az lise mezunu personel alacak! KPSS'siz ve KPSS'li başvuru imkanı...

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Vakıflar Genel Müdürlüğüne en az lise mezunu 186 kişilik sözleşmeli personel alınacak. Kontenjan dağılımı ve ilanın tüm detayları haberimizde.

Vakıflar Genel Müdürlüğü en az lise mezunu personel alacak! KPSS'siz ve KPSS'li başvuru imkanı...
Vakıflar Genel Müdürlüğü en az lise mezunu personel alacak! KPSS'siz ve KPSS'li başvuru imkanı...
GİRİŞ 14.12.2023 14:34 GÜNCELLEME 14.12.2023 14:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Resmi Gazetede yayınlanan ilana göre; Vakıflar Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere; 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” çerçevesinde sözlü sınavla 26 Sosyal Çalışmacı ile 87 Koruma ve Güvenlik Görevlisi; sözlü sınav yapılmaksızın 73 Destek Personeli (55 Temizlik Görevlisi ve 18 Şoför) olmak üzere toplam 186 sözleşmeli personel alınacaktır.

HANGİ ŞEHİRLERE ALIM YAPILACAK?

GENEL ŞARTLAR NELER?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak.

  • Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

  • Başvurunun son günü itibarıyla aranan genel ve özel nitelikleri taşımak ve belgelendirmek.

  • ÖSYM tarafından yapılan 2022 yılı KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak ve özel şartlarda belirtilen puan türlerinden asgari puanı almış olmak.

  • Son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış, 35 yaşını doldurmamış olmak. (14.12.1988 ve sonrası doğumlu olanlar.)

  • Görevini yapmaya engel vücut ve akıl sağlığı ile engeli bulunmamak. Atanmaya hak kazanan adaylardan tam teşekküllü devlet hastanesinden sağlık kurulu raporu istenilecektir. (Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonu için Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 18. maddesinde belirtilen "özel güvenlik görevlisi olur" ibareli sağlık kurulu raporunun aşağıda belirtilen hususları da içermesi gerekmektedir;

  1. Psikiyatri: Psikiyatrik bir hastalık veya kişilik bozukluğu (Psikopati); alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olmamak,
  2. Nöroloji: Özel güvenlik hizmetini yerine getirmesine engel teşkil edebilecek nörolojik rahatsızlığı olmamak,
  3. Göz: Görme engeli veya gece körlüğü olmamak,
  4. Kulak Burun Boğaz (KBB): Özel güvenlik hizmetini yapmasına engel teşkil edebilecek işitme kaybı olmamak,
  5. Sağlık Kurulu Raporu boy ve kilo bilgilerini içermesi gerekmektedir.)
  • Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

  • Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta iken görevden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak.

  • Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmıyor olmak.

  • Adayların son başvuru tarihi itibarıyla, pozisyonlar için belirlenen öğrenim ve bölüm mezunu olmaları gerekir.

  • Başvuracak adayların durumunun; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesinin "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde fesih tarihinden, sözleşmeyi yenilememeleri hâlinde sözleşmenin bitiminden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne uygun olması.

  • Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar veya eksik evrak verdiği sonradan tespit edilenler ile istenen belgeleri ibraz edemeyenlerin başvuruları geçersiz sayılacak, sözleşmesi yapılmış olsa dahi iptal edilecek, hakkında yasal işlem yapılacaktır. 

SÖZLÜ SINAVLA ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR

SOSYAL ÇALIŞMACI

1- Sosyal Hizmet, Sosyal Çalışma ve Sosyal Hizmetler lisans programlarının birinden mezun olmak.

2- 2022 yılı KPSS sınavından (P3) puan türünden en az 60 puan almış olmak.

3- Dış mekânda çalışmaya ve seyahat etmeye engel teşkil edecek herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak.

KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ

1- Savunma ve Güvenlik, Özel Güvenlik ve Koruma, Kamu Güvenlik ve Asayişin Sağlanması, Güvenlik ve Koruma veya Güvenlik ön lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak.

2- Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış silahlı özel güvenlik görevlisi kartına sahip olmak (Atamaya hak kazanan adaylar için belge tesliminde ve hizmet sözleşmesi imzalanması sırasında belgenin geçerlilik süresinin dolmamış olması gerekir.)

3- Bu pozisyonda vardiya sistemi uygulanacağından gece ve gündüz, iç ve dış mekânda vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak.

4- 2022 yılı KPSS sınavından (P93) puan türünden en az 60 puan almış olmak.

5- Görevini devamlı yapmasına engel vücut ve akıl sağlığı ile engeli bulunmamak.

6- 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan şartları taşımak ve bu madde gereğince güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak.

7- Erkeklerde 170 cm’den, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak ve boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 20’den fazla veya az olmamak, (Örneğin;175 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 75+20=95’ten fazla, 75-20=55’ten az olmaması gerekmektedir.) 

KPSS PUAN SIRALAMASINA GÖRE MÜLAKATSIZ DOĞRUDAN ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR

DESTEK PERSONELİ (ŞOFÖR-1)

1- Ortaöğretim (Lise ve dengi okul) mezunu olmak.

2- Destek Personeli (Şoför-1) pozisyonu için özel şartlar başlığı altında belirlenen öğrenim şartının üstünde öğrenimden mezun olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

3- 2022 yılı KPSS sınavından (P94) puan türünden en az 60 puan almış olmak.

4- Son başvuru tarihi itibarıyla en az 5 yıllık B sınıfı veya üzeri sürücü belgesine sahip olmak.

5- Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış Psikoteknik belgesine sahip olmak.

6- SRC2 sürücü belgesine sahip olmak.

7- İhtiyaç halinde vardiya sistemi uygulanacağından gece ve gündüz, iç ve dış mekânda vardiyalı sistemde çalışmaya ve şehirlerarası seyahat etmeye engel durumu olmamak.

DESTEK PERSONELİ (ŞOFÖR-2):

1- Ortaöğretim (Lise ve dengi okul) mezunu olmak.

2- Destek Personeli (Şoför-2) pozisyonu için özel şartlar başlığı altında belirlenen öğrenim şartının üstünde öğrenimden mezun olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

3- 2022 yılı KPSS sınavından (P94) puan türünden en az 60 puan almış olmak.

4- Son başvuru tarihi itibarıyla yeni tip ehliyetlerde en az 5 yıllık D veya DE sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. (01.01.2016 tarihinden önce ehliyet sahibi olup da değiştirmeyenler için E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.)

5- Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış Psikoteknik belgesine sahip olmak.

6- SRC2 sürücü belgesine sahip olmak.

7- İhtiyaç halinde vardiya sistemi uygulanacağından gece ve gündüz, iç ve dış mekânda vardiyalı sistemde çalışmaya ve şehirlerarası seyahat etmeye engel durumu olmamak.

DESTEK PERSONELİ (TEMİZLİK GÖREVLİSİ)

1- Ortaöğretim (Lise ve dengi okul) mezunu olmak.

2- Destek Personeli (Temizlik Görevlisi) pozisyonu için özel şartlar başlığı altında belirlenen öğrenim şartının üstünde öğrenimden mezun olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

3- Temizlik hizmetlerinde görev yapmaya engel herhangi bir hastalığı bulunmamak. 4- 2022 yılı KPSS sınavından (P94) puan türünden en az 55 puan almış olmak.

5- İhtiyaç halinde vardiya sistemi uygulanacağından gece ve gündüz, iç ve dış mekânda vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvurular e-Devlet üzerinden Vakıflar Genel Müdürlüğü-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresinden 07/12/2023– 14/12/2023 tarihleri arasında alınacaktır.

2- Şahsen başvuru alınmayacak olup, posta veya diğer yollarla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

3- Adaylar sadece bir il ve öğrenim durumuna göre bir pozisyon için başvuruda bulunabilecek olup, tercih ettiği il için yapılacak sıralamaya katılacağından, birden fazla il veya nitelik (öğrenim, pozisyon) için yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ!

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Mustafa 4 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkede 4 yıllık fakülte mezunu olunca dezavantajlı duruma düşüyorsun. Hem gireceğin KPSS zorlaşıyor hem atanma olasılığın düşüyor. Şöfoluk vb kadrolar için niçin sadece lise mezunları başvurabiliyor, bu bir adaletsizlik, anlaşılan çocuklarımızı üniversiteye göndermeyeceğiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?