Cuma namazında 'Allah yok' provokasyonu

Şişli’de öğrencilerin, cuma namazı kılan cemaati provoke etmesi üzerine çıkabilecek olası bir çatışmayı polisin müdahalesi önledi.

GİRİŞ 20.12.2014 11:24 GÜNCELLEME 20.12.2014 14:42
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Teşvikiye Camii’nin arka tarafında bulunan lisenin öğrencileri, yaklaşık 10 dakika boyunca cemaati, “Boşuna Allahuekber demeyin, Allah yok” diyerek taciz etti. Namaz kıldıkları için herhangi bir şey yapamayan cemaat, namaz çıkışında toplanarak okulu bastı. Okulun kapısından içeriye giren cemaat, yetkilere hesap sordu. Bu sırada olay yerine gelen polis ekipleri, cemaati sakinleştirerek olayın büyümesini engelledi. Cemaatin cuma namazı sonrası hızlı bir şekilde kapıya yönelmesi ise güvenlik kameralarına yansıdı.

Yaşanan olayla ilgili açıklamada bulunan Şişli Teşvikiye Camii Derneği Başkan Yardımcısı Süleyman Sarıhan, olayın yaşandığı sırada namaz kıldığını belirtti. Sarıhan, “Namazdan çıktıktan sonra olayları duydum. Cemaatimiz okula gitmiş ve olaylar çıkmış, polis de engellemiş. Bunlar daha önce de zaman zaman yaşandı. Okulun pencereleri camiye doğru baktığından dolayı bu tür sataşmalar, tacizlerin olduğunu duyuyor ve görüyorduk. Ben 10 senedir burada görev yapıyorum. O camlar 20 sene önce falan yoktu. Cuma günü caminin içerisi tamamen cemaatle dolduğu için bahçeye hasırlar sererek namaz kılabiliyorlar. Bu cumada üzücü bir olay yaşadık. Yetkililer gereken her şeyi gördü. Netice alınacak mı bilemiyoruz. Bu konuya bir çare bulunması gerektiği görülmektedir. Güvenlik kameralarına baktık ve olayı inceledik. Net olmasa da namazdan sonra bir hareketlenme olduğunu görüyoruz” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 36
  • Dr.Sadık Toprak 9 yıl önce Şikayet Et
    böyle bir gençliğin emanet edileceği ülkeye acırım.. 10 yılda 15 milyon genç yarattık her yaştan''' safsatasının neticesi budur. dinsiz gençlik eroin de kullanır,adam da keser,devlete de meydan okur. dini eğitim her şeyi yapar da, adamı asla terörist yapmaz. medrese talebelerinden bugüne kadar zarar gören var mı? sarığı başında,başı önünde,sakallı tertemiz gençler ile ağzı salyalı,küfürlü,ahlaksız bir gençlik arasında seçim yapın bakalım.. dini eğitim yoksa... (bkz.şekil a'da görülen gençlik..)
    Cevapla
  • akıllı 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yok diyorsunuz peki söylesenize ağzınızdaki dil nasıl konuşuyorda kulağınız konuşmuyor burnunuz gözünüz konuşmuyor gören duyan bilen ama işinegelmeyen insancıklar
    Cevapla
  • Nara 9 yıl önce Şikayet Et
    Acaba bunu diyenler bunu ispat edebilirlermi.
    Cevapla
  • Mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba Sayın editör..sizlerden bir ricam var ana sayfada haber yapılması gereken bir konu var ilgili yetkililere aktarır mısınız.. konu şu En son Anayasa mahkemesi ösym'nin soruları yayınlaması gerektiğine karar vermişti ancak bugün yapılan e-yds sınavının sadece yüzde 10 u yayınlandı yani ösym aym nin kararına uymuyor hukuğu askıya aldı bunu haber yapar mısınız lütfen.. ayrıca ales sınavı 3 aralıkta açıklandı aradan 17 gün geçti hala cvp kağıtları yayınlanmadı yani normalde sonuç günü açıklanırdı ösym ne yapmaya çalışıyor kimse sınava itiraz etmesin diye mi geç açıklıyor lütfen acilen ilgilenir misiniz.. selamlar..
    Cevapla
  • bahar nur 9 yıl önce Şikayet Et
    bilim Allahı isbat ediyor Kuranı doğruluyor her geçen asır.senin haberin yok!şimdi sana yüzlerce misal verirdim ama zaman imkan meselesi.aç biraz risale oku.engüzel isbatlar orada
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Memur ve emeklilerin beklediği dört aylık enflasyon farkı netleşti
S&P, Fed'in ilk faiz indirimini aralıkta bekliyor