Bacaklarını dolaba koyup havuza giriyor

Bacakları olmadan dünyaya gelen 7 yaşındaki Miraç Öğmen, protez bacaklarını çıkararak havuza giriyor ve yüzme öğreniyor.

Bacaklarını dolaba koyup havuza giriyor
Bacaklarını dolaba koyup havuza giriyor
GİRİŞ 27.12.2014 12:28 GÜNCELLEME 27.12.2014 12:28

Ayfer- Savaş Öğmen çiftinin engelli dünyaya gelen çocukları Miraç Öğmen, İnönü İlköğretim Okulu 3'üncü sınıfında eğitim görüyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait havuzda açılan yüzme kursuna katılan Miraç Öğmen'in hedefi iyi bir yüzücü olmak. Annesi Ayfer ile birlikte havuza gelip giden Miraç, protez bacaklarını soyunma odasındaki dolaba koyarak kendini suya atıyor.

İki bacağı olmamasına rağmen hocaları eşliğinde kısa sürede iyi yüzmeyi atmayı öğrenen Miraç, hedefinin Beşiktaş forması ile milli takıma girmek olduğunu söyledi. Miraç Öğmen, "Bacaklarım olmadığı için yüzebileceğimi düşünmüyordum. Bir yıl önce yüzme kursuna yazıldım. Ama kısa süre sonra kalbimdeki rahatsızlık sonucu bırakıp ameliyat oldum. Şimdi yeniden yüzmeye başladım. Televizyonda iki kolu ve bacakları olmayanların yüzdüğünü görünce bana da cesaret geldi. Kısa sürede iyi bir yüzücü olup bende diğer engellilere örnek olacağım" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi