Zafer işaretine 'Rabia' ile yanıt verdi

Şehit Esma'nın babası olan İhvan liderlerinden Muhammet Biltaci'nin yakalandığı an kameralar kayıttaydı. Biltaci Giza'da tutuklandığı sırada kameraya 'Rabia' selamı verdi. Sinirlenen polis eline vurdu.

GİRİŞ 30.08.2013 08:40 GÜNCELLEME 30.08.2013 10:57

Yüzü maskeli darbe yönetimine bağlı askerler, Biltaci'nin selamına tepki göstererek, eline vurdu. Askerler Biltaci'yi yakalamanın mutluluğuyla kameralara zafer işareti yaparken İhvan sözcüsü gülümsemeyi tercih etti. Darbe sonrası süreçte Biltaci'nin 17 yaşındaki kızı Esma şehit edilmiş geçen hafta ise 22 yaşındaki oğlu Ammar gözaltına alınmıştı. Muhammet Biltaci hakkında 15 günlük göz altı süresi kararı verildi. Darbe yönetiminin mahkemeye çıkana kadar gözaltı süresini tekrarlama hakkı var.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bilteci Güney Giza başsavcılığı tarafından Kahirenin güneyindeki Limyan Tura cezaevinde 6 saat sorgulandı. Sorgulamayı yapanlar Bilteci'nin, Beyn es-Serayat bölgesindeki çatışmada, darbe karşıtlarını vatandaşlara karşı şiddet ve silah kullanmaları için kışkırtanlardan biri olduğunun anlaşıldığını ileri sürdü.

Bilteci'nin, kendisine sorgulama esnasında yöneltilen suçlamaların tamamını reddettiği, Beyn es-Serayat'ta meydana gelen şiddet olayları ile ilgili hiç bir bilgisinin olmadığını ve kendisinin orada bulunmadığını söylediği belirtildi.

Dün İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin Bilteci'yi, Kahire'nin batısında bulunan Giza bölgesindeki bir eve düzenledikleri baskında gözaltına aldıkları belirtilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gelecek Partisi'nde restleşmeler! Davutoğlu'ndan ilginç çıkış: Şimdiden ilan etti
Bölgeden son dakika haberi geldi! İsrail boşaltmaya başladı...