IŞİD Kobani'yi kuşattı

IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırıları bugün şiddetlendi. Örgüt bölgeyi tanklarla kuşattı.

GİRİŞ 01.10.2014 14:41 GÜNCELLEME 01.10.2014 15:21
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kobani'yi kuşatan IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar şiddetlendi. Gece boyu silah sesleri yükseldi.  IŞİD militanları ilçeyi üç ayrı noktadan tank ve ağır silahlarla kuşattı.Ablukaya alınan kent merkezi havan ve tank atışlarıyla vuruluyor. Kobani'den dumanların yükseldiği görüldü. Yaşanan bu anlar ise kameralara yansıdı.  IŞİD'in daha önce Kobani'ye 5 kilometre yaklaştığı duyurulmuştu. Mesafenin 4 km'ye indiği belirtiliyor. Kobani'ye saldıran IŞİD üyeleri sınırdan da görüntülendi.

DIŞ MAHALLELERE KADAR İLERLEDİ

Al Jazeera'nin haberine göre Kobani merkezinin dış mahallerine kadar ilerledi.Kobani'de bulunan bir aktivist IŞİD'in Kobani'ye çok yaklaştığını ve kentin geceden beri top atışlarıyla vurulduğunu söyledi. Kobani kent merkezinde bulunan sivillerin büyük bir çoğunluğu Türkiye'ye geçse de kent merkezinde birkaç yüz sivil kalmış durumda. 

YPG DIŞ MAHALLELERE ÇEKİLMİŞTİ

Pazartesi gecesi yaşanan yoğun çatışmaların ardından YPG güçleri Kobani'nin dış mahallelerine çekilmişti.

IŞİD güçleri, Kobani'yi çevreleyen Mazraat Amud, Cakur, Kir Muman, Mamayt, Karruf, Edikoye, Termik, Kazıka, Halice, Mızır Davut, Kikan, Alişar, Şaran, Cuma Ali, Tilecib ve Kabacik köylerini elinde tutuyor.

YORUMLAR 9
  • frkn21 9 yıl önce Şikayet Et
    AllahuEkber. Allah'ın selamı mücahitlerin üzerine olsun.
    Cevapla
  • ali çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH BÜYÜKTÜR. PKK nın hiçbir gücü olmadığı YALANDAN bir destan havsına girdi.şimdi ise bedelini ordaki fakir kürt köylü analar dedelerim çekiyor.Aslında burdan KÜRTLERİN ibret alması lazım.dün bir yemek tabağı gördüm nerdeyese ağladım.fakir bir halk.Bundan sonra PKK yalanına kimse inammaz.kendisini YENİLMEZ ilan ediyordu.kendi kendine KAHRAMANLIK EDEBİYATI yapıyordu.KOBANİDE PKK İFLASS ETTİ.BİTTTİ.GEÇMİŞ OLSUN ONLARA.artık me dünya nede kendine inanlar PKK nın yalanına inanmaz.çünkü KORKUP kaçtılar.Halkıda rezil ettiler.Msülüman KÜRT kardeşlerimiz siz siz olun.bunların YALAN dünyasına inanmayın.gelin SÜNNİ TÜRK kardeşlerinizle ittiffak yapın.bölgenin en değerli İNSANLARI olun.İnanın ne PETROL NEDE GAZ bir devlete huzur getirir.ANADOLU yani TÜRKİYE o devletlerin hepsinden daha zengin daha ferah.YALANA KANMAYIN
    Cevapla
  • Ali Gürbüz 9 yıl önce Şikayet Et
    ya Allah Bismillah. Allah Gerçek Müslümanların yardımcısı olsun inşallah. Hangisi Hak Yolunda Samimiise Rabbim ona yardım etsin. Eğer Kürtler samimi ise onlara Işid samimi ise Işid'e ama biz askerimizi o bataklığa sokmayalım.
    Cevapla
  • Aziz Tekin 9 yıl önce Şikayet Et
    türkiye müdahale etmesin. müslüman kürt halkını kastetmiyorum diğerleri pkk kefereleride kendilerinin bir gücü olmadığını -artizlikten başka- bir devletin gücü ne demek anlasınlar.
    Cevapla
  • Cafer UÇA 9 yıl önce Şikayet Et
    İhanetin bedeli. Dün katil Esad'la birleşip pkk nin de desteği ile bize ve kendi Kürt kardeşleri IKBY Peşmerge lerini de kafa tutuyorlardı ya. Bakın Allah'ın işine şimdide kurtarın bizi diyorlar. Kimin politikası yanlışmış anladılar ama son pişmanlık fayda vermez. Dua etsinler ki çoluk çocuklarına ve yaşlılarına merhametten kapılarımızı açtık. İçimizde ki pkk uzantısı Hdp Suriye Kürtleri Pyd yi de barış sürecinin içine almayı kalkışıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak Ukrayna duyurusu! Üyeliği resmen ilan ettiler!
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı