Sisi'den IŞİD'e gözdağı: Cevabını vereceğiz

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, IŞİD tarafından Libya'da 21 Mısırlının öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

Sisi'den IŞİD'e gözdağı: Cevabını vereceğiz
Sisi'den IŞİD'e gözdağı: Cevabını vereceğiz
GİRİŞ 16.02.2015 02:14 GÜNCELLEME 16.02.2015 11:21
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, sabahın ilk saatlerinde televizyonda yaptığı konuşmada, öldürülen 21 Kıpti'nin ailesine ve Mısır halkına başsağlığı diledi.

''UYGUN ZAMANDA CEVAP VERİLECEK''

''Mısır, uygun zamanda ve şekilde bunun cevabını verme ve en basit insanlıktan nasibi olmayan bu katillerden kısas hakkını saklı tutuyor'' ifadesini kullanan Sisi, Mısır'ın terörü bitirmede daha önce başarılı olduğunu ve bunu tekrar yapmaya gücünün bulunduğunu vurguladı.

Mısır'ın sadece kendisini değil tüm insanlığı savunduğunu, bu meyanda Ulusal Savunma Konseyi'ni derhal toplantıya çağırdığını belirten Sisi, burada, gerekli tüm adımların atılması için kararların alındığını kaydetti.

DIŞİŞLERİ BAKANI'NA TALİMAT VERDİ

Sisi, Mısır Dışişleri Bakanı'na, BM ve Güvenlik Konseyi'ndeki yetkili ülke ve temsilcileriyle konuya ilişkin görüşmelerde bulunması için derhal ABD'ye gitmesi talimatını verdiğini dile getirdi.

Mısır vatandaşlarının Libya'ya gitmemeleri konusunda alınan kararın kesin bir şekilde uygulanması için hükümete talimat verdiğini anlatan Sisi, hayatını kaybedenlerin ailelerine acılarının dindirilmesi için gerekli tüm icraatların yerine getirileceğini söyledi.

Libya'da 12 Şubat'ta kaçırıldığı bildirilen 21 Mısırlı Kıpti'nin, IŞİD militanları tarafından öldürüldüğüne dair görüntülerin dün yayınlanmasının ardından, Mısır'da 7 gün yas ilan edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • Murat CG 9 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoğu'daki halklar kandırılarak kendi kendilerine savaştırılıyor, olmadı bazı dış güçler maşa olarak gaza getirtilip vurduruluyor. Maksat insandan temizlenmiş ortadoğu toprakları. Bunuda yıllardır ırak, suriye , ışıd, vs sıragelen oyunlarla oynanıyor, sıradaki komplo ne acaba ? siz siz olun kimseyi dinlemeyin , ülkenizin birlik ve bütünlüğünden başka.
    Cevapla
  • İD kafirler ve münafıkların düşmanı olacak 9 yıl önce Şikayet Et
    Sisi zora düşünce hemen abd ye yapması gerekenleri havale ediyor islam devleti her şeyi Allaha havale ediyor.Bunu maalesef iki yüzlü mürai ve riyakarlar ve kafirler fıkh edemiyor.Herkes kimin dostu olduğunu artık gözden geçirmeli.Allahın mı yoksa tağutların mı dostuysunuz?
    Cevapla
  • pasa selo 9 yıl önce Şikayet Et
    doğruya sisi senin hiristiyan arkadaşlarını öldürdü aynı tepkiyi nüslamanlar için yapsana yalaka
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Tencere dibin kara, seninki benden kara.
    Cevapla
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    müslüman kardeşlere askerle beraber ateş edenlerin çoğu sivil dürzüydü ! Sisi bedelini ödüyor şimdi !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!