''Anlaşma metnini yazmaya başlayacağız''

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran ve 5+1 grubunun yarın nihai anlaşma metninin yazımına başlayacağını bildirdi.

''Anlaşma metnini yazmaya başlayacağız''
''Anlaşma metnini yazmaya başlayacağız''
GİRİŞ 28.04.2015 12:30 GÜNCELLEME 28.04.2015 12:30

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi'nin New York'taki konutunda bir araya gelen Zarif, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, "30 Haziran'da imzalanması hedeflenen nihai anlaşma metninin yazımına yarın başlayacaklarını" belirtti.

Kerry ile görüşmesinde ABD'deki bazı grupların nükleer anlaşma hakkında olumsuz yorumlarda bulunması sonrasındaki kendi endişelerini ABD Dışişleri Bakanı'na ilettiğini kaydeden Zarif, "Kerry'nin, nihai anlaşmanın imzalanması halinde ABD'nin anlaşmaya bağlı kalacağı taahhüdünde bulunduğunu" ifade etti.

İran ile BM'nin 5 daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya'nın oluşturduğu 5+1 grubuyla yürütülen müzakerelerde, 2 Nisan'da uzlaşmaya varılmıştı. Taraflar, 30 Haziran'a kadar nihai anlaşma metnini imzalamayı hedefliyor.

Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması (NPT) Gözden Geçirme Konferansı ve nükleer görüşmelerde bulunmak için New York'ta bulunan Zarif başkanlığındaki müzakere heyeti burada da nükleer görüşmelere devam ediyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!