Hasan Nasrallah'tan Suriye mesajı

Nasrallah: "Şam'ı ele geçirmek isteyenler sendelemeye başladı"

Hasan Nasrallah'tan Suriye mesajı
Hasan Nasrallah'tan Suriye mesajı
GİRİŞ 26.09.2015 15:59 GÜNCELLEME 26.09.2015 15:59
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Lübnan'daki Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, "Rusya'nın tutumu oldukça kesin. Hizbullah olarak bizim tutumumuz da Suriye ve bölgedeki büyük tehlikelerin uzaklaştırılmasına katkı sağlayan her türlü güce sıcak bakmaktır" dedi.

Lübnan'ın "El-Menar" televizyonuna konuşan Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, ABD Başkanı Barack Obama'nın, IŞİD'le mücadeledeki stratejisinin başarısız olduğunu ifade ederek, "Suriye'deki savaşın üzerinden 5 yıl geçti. Hedef Şam'ı ele geçirmekti. Bugün 'başarısızlık' sendelemeleri başladı" ifadesini kullandı. 

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, Suriye krizinin çözümünün bir parçası olduğunu savunan Nasrallah, "Bunun nedeni, rejimin şu ana kadar direnmesi. Sığınmacıların Avrupa'ya akın etmesinin durması ve krizin çözümü Suriye'deki savaşın durmasına bağlıdır" diye konuştu.

Rusya'nın, Ortadoğu 'da Suriye'den başka müttefiki olmadığını söyleyen Nasrallah, "Rusya'nın tutumu oldukça kesin. Hizbullah olarak bizim tutumumuz da Suriye ve bölgedeki büyük tehlikelerin uzaklaştırılmasına katkı sağlayan her türlü güce sıcak bakmaktır. Hizbullah bölgesel olaylarda etkisi olan Lübnanlı bir grup. Bizim hakkımızdaki 'devlet içinde devlet yapılanması' sözü kabul edilemez" yorumunda bulundu. 

"ABD Suriye'yi İran'a karşı pazarlık konusu yaptı"

Hizbullah Genel Sekreteri, ABD'nin İran ile İran'ın nükleer programı konusunda yürüttüğü müzakereler esnasında Suriye konusunda da pazarlık yapmaya çalıştığını ama İran'ın müzakerelerin konusunu nükleer program ile sınırlı tuttuğunu belirtti. İran'ın Suriye'yi İsrail karşıtı eksenin bir parçası olarak görmeye devam etmeyi arzuladığını söyleyen Nasrallah, İran'ın Suriye'nin iç işlerine karışmamaya özen gösterdiğini vurguladı.

Nasrallah, Türkiye 'ye de çağrı yaparak "Türkiye'nin Suriye hükümetini devrimeye çalışan terörist gruplara silah göndermekten vazgeçmesini" istedi.

"Mina'daki faciasının sorumlusu Suudi Arabistan"

Nasrallah, Mina'daki Hac faciasından Suudi Arabistan'ı sorumlu tutarak, "Suud yönetiminin olaya ilişkin yaptığı soruşturmalara İslam dünyasının da müdahil olması" çağrısında bulundu. 

Olayın son derece üzüntü ve acı verici olduğunu söyleyen Nasrallah, "Mina olayı, hacılar rencide edilerek siyasi bir çatışmaya dönüştürüldü. Mantıklı olan, Suudi Arabistan hükümetinin sorumluluğu üstlenmesi. Bu felakette vatandaşları hayatını kaybeden İran, Fas gibi ülkelerin yanı sıra olaydan yara alan diğer ülkelerden de temsilciler soruşturmalara katılmalı" dedi.

YORUMLAR 24
  • Sen 8 yıl önce Şikayet Et
    ESED SIMDIYE KADAR EN AZ 300.000 insani katl/soykirim etti ve onun önce ki de onbinlercesine katletti. isid´de yani DAES ingiltere israilin kurdugu terrörist bir örgütdür. ARAB TÜRKMEN KÜRT EHLI SÜNNETI ÖLDÜREN ISRAILE BÜYÜK ISRAILE HAZIRLAYAN MASA ÖRGÜT ISLAM´GÖRE HARAM ILLEGAL; CÜBBELI AHMET HOCA 28 TEMMUZ 2015 YOUTUBE´A BAKINIZ INSALLAH
    Cevapla
  • Sen 8 yıl önce Şikayet Et
    Sizi gidi Iran Safevi Sassani Devleti Cok olmaya basliyorsun Bunlar asla Islam Devletiyle alakalari yoktur ayetleri inkar eden sia firkasi ve peygamber efendimizi allah dan kurandan ayirmak isteyen suud vahhabi isid firkasi asla islam devlet leri degildir ingiliz ve yahudi tarafindan kurulmustur
    Cevapla
  • anti satan 8 yıl önce Şikayet Et
    yemin ederim trajiksiniz :) suud vahabi işid iran safevi islam devleti ne diyorsun kardeş :)
    Cevapla
  • recepci 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu hizbull. bunlar allahin ordusu olamaz. kahreylesin bunlari.
    Cevapla
  • anti satan 8 yıl önce Şikayet Et
    neden?
    Cevapla
  • turabi 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcın olsun seyyid aga
    Cevapla
  • abdüsselam 8 yıl önce Şikayet Et
    hasan nasrallah ismini değiştirse iyi olur Yahudilere hizmet eden iran rusyayla birlik olan Müslümanlara ve islama zarar veren bu şahısı haber yapmayın kendini bir şey sanacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Icardi'nin transfer olacağı iddia edilmişti! Tümer Metin: Beni aradılar
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı