Rusya 16'sı çocuk 51 sivili katletti!

Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarında 16'sı çocuk 51 sivil katledildi.

Rusya 16'sı çocuk 51 sivili katletti!
Rusya 16'sı çocuk 51 sivili katletti!
GİRİŞ 03.10.2015 16:05 GÜNCELLEME 03.10.2015 16:05

ÖSO'ya bağlı Tecemu İzze'nin saha komutanlarından Abdulrahal Sahal, yaptığı açıklamada, "Rusların Suriye'ye terör örgütü DAEŞ'le mücadele gerekçesiyle müdahale ettiğini fakat uluslararası kamuoyunun desteklediği ÖSO'ya saldırdığını" söyledi.

"Ruslar'ın DAEŞ'le mücadelede kapsamında hiçbir şey yapmadığını" söyleyen Sahal, "Rus ordusuna ait savaş uçaklarının uluslararası kamuoyunun destek verdiği ılımlı olarak tarif edilen muhalif grupların karargahlarına saldırdığını" bildirdi.

Rusya sadece IŞİD'de değil ABD'nin desteklediği gruplara da saldırıyor

ABD'nin de her türlü destek verdiği Müşterek Operasyon Merkezi'ne (MOM) bağlı gruplara da hava saldırısı düzenleyen Rusya'nın Suriye'de Esed rejimini ayakta tutmak için Suriye'ye geldiğini ifade eden Sahal, şöyle devam etti:

"Esed rejimi 'Faşist' İran tarafından da her türlü desteklenmektedir. Rus savaş uçaklarının saldırısına maruz kalan ÖSO'ya bağlı Tecemul İzze'nin genel komutanı Cemil Salih'tir. Tecemu İzze ABD'nin etkin bir şekilde desteklediği operasyon merkezine bağlıdır. Bu grup ABD destekli olup MOM'a yani 'Ortak Operasyon Merkezine' bağlıdır. ABD MOM'u yönetiyor. Rusya MOM'a bağlı ABD destekli Tecemu İzze'ye saldırmasını anlayamadık. Kapalı kapıların arkasında nelerin olduğunu bilmiyoruz. Rus Savunma Bakanlığı, bir video yayımladı ve saldırının İslami hareketlere bağlı grupların hedef alındığını ifade ettiler. Fakat Hama'nın Latamneh'te ÖSO'ya bağlı ılım muhalif gruplardan olan Tecemu İzze'ye bağlı karargahlar hedef alındı. İzze grubu ne İslami hareketler içerisinde yer alıyor ne de DAEŞ'le bağlantısı var. Putin, Rus halkını Duma Meclisi'ni aldatarak Suriye'ye müdahale etti. Duma Meclisi de hiç bir şeyi araştırmadan Putin'e Suriye'de Esed rejimine destek için izin verdi."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!