"Kimyasal silah insanlık suçudur"

Irak Başbakanı İbadi, IŞİD'in Tazehurmatu kasabasındaki sivillere kimyasal kullanmasının 'insanlık suçu' olduğunu ifade etti.

"Kimyasal silah insanlık suçudur"
"Kimyasal silah insanlık suçudur"
GİRİŞ 11.03.2016 14:15 GÜNCELLEME 11.03.2016 14:15

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, IŞİD'in Türkmenlerin yaşadığı Kerkük'e bağlı Tazehurmatu kasabasındaki sivillere yönelik saldırısında kimyasal madde kullanmasını "büyük ve düşmanca suç" olarak nitelendirdi. 

İbadi, Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, "Terör örgütü IŞİD'in  kahraman Tazehurmatu'ya saldırısı sırasında özellikle çocuk ve kadınlara yönelik  kimyasal madde kullanması tüm insanlığa karşı büyük ve düşmanca bir suçtur. Buna  en sert yanıtı vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Açıklamada ayrıca İbadi'nin, söz konusu saldırıda yaralananların acil  tedavisi için uzman sağlık ekibinin bölgeye gönderilmesi ve bu alandaki  uluslararası deneyimlerden yararlanma talimatı verdiği aktarıldı.
 
Tazehurmatu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Haydar, AA muhabirine  daha önce yaptığı açıklamada, iki gün önce hastaneye getirilen iki buçuk yaşındaki  kız çocuğunun bugün hayatını kaybettiğini söylemişti.Irak Türkmen Cephesi  (ITC) Genel Başkanı Erşet Salihi de "Tazehurmatu ciddi bir tehlike içinde. IŞİD,  Beşir köyünden Tazehurmatu kasabasına hardal gazıyla saldırmaya devam edebilir.  Can güvenliği tehlikesinden dolayı Tazehurmatu'dan insanlar göç etmeye başladı.  Bunun önüne geçmek için merkezi hükümetin müdahale etmesi gerekiyor" diye  konuşmuştu.
 
Terör örgütü IŞİD 9 Mart'ta, kontrolü altındaki Beşiri köyünden 5  kilometre mesafedeki Tazehurmatu kasabasına kimyasal madde içeren havan ve  katyuşa füzeleriyle saldırı düzenlemişti. Söz konusu saldırı sonucu çok sayıda  vatandaş nefes darlığı ve cilt yanığı şikayetiyle hastaneye kaldırılmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri