DAEŞ'in yaraladığı 15 kişi Türkiye'ye geliyor

Irak'ın Türkmen kasabası Tazehurmatu'ya terör örgütü DAEŞ'in kimyasal saldırısı sonucu ağır yaralanan 15 kişi tedavi için Türkiye'ye gelecek

DAEŞ'in yaraladığı 15 kişi Türkiye'ye geliyor
DAEŞ'in yaraladığı 15 kişi Türkiye'ye geliyor
GİRİŞ 23.03.2016 15:21 GÜNCELLEME 23.03.2016 15:45

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşet Salihi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "DAEŞ'in kimyasal silah saldırısına maruz kalıp, durumu ağır olan 15 vatandaşımızın tedavisine Türkiye'de devam edilecek. Kerkük'teki hastalarımız bu gece kara yoluyla Erbil'e, daha sonra uçakla Ankara'ya sevk edilecek." dedi.

Bazı yaralıların durumunun her geçen gün ağırlaştığını söyleyen Salihi, yedi yaralının vücudunda ciddi yaralar bulunduğunu, iki yaralının da müdahalede geç kalınması halinde görme yetisini kaybedebileceğini kaydetti.

Türkiye'nin yaralıların sevk edilmesi konusunda birçok kolaylık sunduğunu dile getiren Salihi, "Sürekli olarak irtibat halindeyiz. Şu ana kadar bize birçok yardım ve destek sundular. Hastalarımızın talepleri geri çevrilmedi. Türkmen kardeşlerine büyük destek sundukları için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Terör örgütü DAEŞ, 9 Mart tarihinde içerisinde bir tür kimyasal madde içeren 42 havan topu ve katyuşa füzesi ile Tazehurmatu kasabasına saldırı düzenlemişti. Saldırı sonucu ikisi çocuk üç kişi hayatını kaybetmiş, 600'den fazla kişi yaralanmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...