Kral Selman ve Sisi anlaştı! Kurulacak

Suudi Arabistan Kralı Selman, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile İttihadiyye Sarayı’nda bir araya geldi.

Kral Selman ve Sisi anlaştı! Kurulacak
Kral Selman ve Sisi anlaştı! Kurulacak
GİRİŞ 09.04.2016 03:25 GÜNCELLEME 09.04.2016 03:49
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Resmi ziyaret için dün Mısır'a gelen Suudi Arabistan KralıSelman bin Abdulaziz, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bugün öğleden sonra İttihadiyye Sarayı’nda bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki lider, ortak basın toplantısı düzenledi.

Kral Selman’ı Mısır’da görmekten memnuniyet duyduklarını ifade eden Sisi,Suudi Arabistan’ın savaş yıllarında Mısır’a verdiği desteği hatırlattı.
 
Sisi, “Ortak Arap işbirliği için yeni bir sayfa açıyoruz. İkinci vatanınız Mısır’a gelişiniz iki halk için yeni bir başlangıç olmuştur. Arap ve İslam dünyası çok hassas bir dönemden geçiyor. Mısır ve Suudi Arabistan arasındaki işbirliği Filistin, Suriye, Yemen ve Libya krizleri gibi bölgedeki sorunların çözümünde etkili olacaktır. Mısır halkı, 1956, 1967 ve 1973 yıllarındaki savaşlarında Suudi Arabistan’ın kendilerine verdiği desteği unutmamıştır” dedi. 

'KÖPRÜ YAPILMASI İÇİN ANLAŞTIK'
 
Kral Selman, Mısır ve Suudi Arabistan’ı bir birine bağlayacak köprü yapılması konusunda anlaştık Kral Selman da Mısır halkı ve Sisi’ye şükranlarını sunduktan sonra, iki ülkeyi karayoluyla birbirine bağlamak için Kızıldeniz üzerine bir köprü yapılacağını açıkladı.
 
''Mısır ve Suudi Arabistan arasında çok büyük projeler başlatılmıştır. Kızıldeniz’de Mısır ve Suudi Arabistan’ı bir birine bağlayacak bir köprü yapılması konusunda Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile anlaştık'' diyen Selman’ın sözleri üzerine Sisi, köprünün adının Kral Selman bin Abdulaziz Köprüsü olmasını önerdi. Kral bu öneriyi memnuniyetle karşıladı.
 
Kral Selman konuşmasında ayrıca, Mart 2015’de düzenlenen Arap Birliğizirvesinde açıklanan Ortak Arap Askeri Birliği’nin oluşturulması konusundaki temennisini de dile getirdi.
 
İki liderin konuşmasının ardından iki ülke heyetleri arasında Sina Yarımadası’nda iskan ve Kahire’nin batısında elektrik santrali inşası, Kasr el-Ayni Hastanesinin modernizasyonu, çifte vergiyi engelleme, nükleer enerji işbirliği, deniz petrolünün çıkarılması, deniz sınırlarının belirlenmesi, eğitim, kültür ve ziraat gibi farklı 15 konuda anlaşma ve protokol imzalandı.
 
Basın toplantısının bitiminde gazetecilerden soru alınmaması dikkat çekti.

YORUMLAR 79
  • Yavuz Sultan Selim 8 yıl önce Şikayet Et
    Selmana laf yok. Allah aşkına İran Takkiye Cumhuriyetini sevindirmeyin. Sahte siyonist düşmanı fitne başı Takkiye ustası İran'ı sevindirmeyin. Bence selman Sünni ama vehhabi bile olsa sapık iran şiacıları onlara kurban olsun. Takkiyede bunlar kadar usta yok. Gözünü aç ey müslüman. Siyonistin gerçek dostu İran'ı anla artık. Ah be kardeşlerim. Takkiye yapıyor ne Zaman anlıyacaksın. Son Suriyeli mücahid ölünce mi. Yok sizi İran öyle bi uyutuyor öyle bi oyalıyor ki, gerçekleri göremiyorsunuz.
    Cevapla
  • hasan ayvaz 8 yıl önce Şikayet Et
    kral salman bakta ayağına oynayacak abd-israil oyununa seni çelmelemesin.herif yediği kaplara tükürmekle meşhur.huylu huyundan vazgecermi,geçer ama bu herifin boğazındaki tasma asla başından çıkacak gibi değil.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Garip işte.İki lider arasındaki görüşmeleri yakından takip eden bir işadamına göre daha önce defalarca Mısır'a yardımda bulunan Suudi Arabistan artık karşılıksız para yardımda bulunmayacak.
    Cevapla
  • korkmaz akdeniz 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar muslumansa ben musluman degilim
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Herkes kendine müslüman.
    Cevapla
  • Hasan doğru 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar öncelik İslam ordusunun sağlam temellere oturtulması ve önünün açılması. Bu aşamaya getirmek bile büyük başarı. Tefferuatlar bizim bilmediğimiz ince uluslararası siyasette. Bu nedenle bilmeden yorum yapilmamali.
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Dış siyasete bakarsak bir şeylerin yanlış gittiği kesin. Şu sıralar abd, israil,azerbeycan ve kktc haricinde hamasi konuşmalara girmeden hitap edebildiğimiz ülke kalmadı sanırım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!