ABD'den İncirlik hakkında yeni açıklama

Pentagon, DAEŞ karşıtı koalisyona İncirlik Üssü'nün açılmasını takdirle karşıladıklarını, bunu gelecek görüşmelerde Türkiye'ye de ifade edeceklerini söyledi.

GİRİŞ 05.01.2017 22:15 GÜNCELLEME 06.01.2017 09:43
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, “ABD ve ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun İncirlik’i kullanmasından dolayı minnettarız ve bunun devam etmesini umuyoruz.” dedi.

"TÜRKİYE'YE MİNNETTARIZ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın "ABD’nin İncirlik’i kullanıp Türkiye’nin El Bab operasyonlarına destek vermemesinin düşündürücü olduğu" yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Cook, “İncirlik’in ne kadar önemli olduğunu ve koalisyonun bundan ne kadar minnettar olduğunu dün Albay Dorrian’dan işittiniz. Türkiye ile görüşmelerimiz devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

"İNCİRLİK'İ KULLANMAYA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ"

Türk yetkililerin İncirlik ile ilgili sözleri konusunda Savunma Bakanı Ash Carter’in mevkidaşı ile görüşüp görüşmediği sorusuna Cook, şu cevabı verdi:

“Türklerle özel görüşmelerimiz devam ediyor. Türklerle her yaptığımız özel görüşmenin detayına girmeyeceğim ama biz İncirlik'ten operasyon yapmaya devam ediyoruz ve tekrar söyleyeyim ABD ve ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun İncirlik’i kullanmasından dolayı minnettarız ve bunun devam etmesini umuyoruz.”

"DAEŞ HALA BİZİM ODAĞIMIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Münbiç ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine Cook, açık cevap vermekten kaçınırken “Koalisyon ve ABD, DEAŞ’a odaklanmaya devam ediyor.” dedi.

YORUMLAR 140
  • Açık Cevap 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ABD'Ye Şunu Söylemeli İncirlik Türkiye Toprağıdır Ve Türkiye'nindir Burayı Terk Edin Veya Şartsız Türkiye'ye Savaştığı Tüm Terör Örgütlerine Karşı Destek Verin
    Cevapla
  • altuner60 7 yıl önce Şikayet Et
    sen (abd)defol git biz deaş ı da pkk yı da yeryüzünden sileriz sen (abd )olduğun sürece ortadoğu huzur görmez zaten maksadınız da bu
    Cevapla
  • ihvan 7 yıl önce Şikayet Et
    bu İslam düşmanların sözlerine hiç bir zaman güvenilmez artık resman kıral çıplak demenin zamanı gelip geçti bile bundan sonra kemküm etmenin biz,m itibarımızı lekeler kendi değerimizi kayıp ederiz çünkü bu it soyu abd bizim düşmanlarımızla bizi vuruyor artık yeter incirliğin kapatılması lazım ve idamın gelmesi gerek halkta istiyor.
    Cevapla
  • HAKKI KARAGÜL 7 yıl önce Şikayet Et
    batı ile bütün ortaklıklar derhal bitirilmelidir .
    Cevapla
  • samsun55 7 yıl önce Şikayet Et
    turkiye avrupadan natodan incirlikten amerikan birliginden kurtulduktan sonra ozgurlese bilir amerikanin tozu kalmasin bu memlekette
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alına döndü!
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!