Yahudiler Mescidi Aksa'yı bastı!

100'den fazla Yahudi yerleşimci sabah saatlerinde İsrail polisi koruması altında Mescidi Aksa'yı bastı. Filistin genelinde gerginlik devam ediyor.

Yahudiler Mescidi Aksa'yı bastı!
Yahudiler Mescidi Aksa'yı bastı!
GİRİŞ 17.12.2017 15:54 GÜNCELLEME 17.12.2017 15:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İsrail polisi eşliğindeki 104 fanatik Yahudi'nin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği bildirildi. 

AA muhabirine konuşan Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nden adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, "Çok sayıda fanatik Yahudi, Harem-i Şerif’in kapılarında ve avlularında yoğun olarak bulunan İsrail polisi eşliğinde Aksa'ya baskın düzenledi." dedi.

Yetkilinin açıklamasına göre, İsrail polisinin eşlik ettiği 91 Yahudi sabah saatlerinde, 13 Yahudi de öğle namazından sonra Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi. Daha sonra Mescid'in Mağrip kapısı kapatıldı.

Yahudi takvimine göre Hanuka Bayramı'nın kutlandığı bugünlerde fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınlarında artış yaşanıyor.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor ve Harem-i Şerif'te kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.

İŞGAL KUVVETLERİNİN SALDIRISI DEVAM EDİYOR

Filistin’in çeşitli bölgelerinde Kudüs kararını protesto etmek için sokaklara çıkan Filistinliler işgal kuvvetlerinin saldırısına uğruyor. İntifada başladığından beri 3431 Filistinli kurşun, plastik mermi ve gaz bombasıyla yaralandı, 430 Filistinli ise gözaltına alındı.

El-Halil kentinde yer alan Filistin Teknik üniversitesi İsrail askerleri tarafından basıldı. Askerler bazı öğrencileri gözaltına almak istedi, üniversitenin çevresindeki öğrencilere gaz bombası atarak saldırdı.

Tulkerim kentindeki Haduri Üniversitesi’nde de işgalcilerin baskını sonucu çatışma çıktı. İşgal kuvvetleri öğrencilere karşı göz yaşartıcı gaz kullandı. Çok sayıda öğrenci gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdi.

10 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA SORUŞTURMA

İsrail Kuvvetleri, Kudüs’te Abdusselame adındaki 10 yaşındaki bir çocuğu soruşturma için karakola çağırdı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • hakdin islam 6 yıl önce Şikayet Et
    peygamber katillerinden herşey beklenir ama amerikan uşağı yahudi siyonist yalakaları arap şeyhlerinden prenslerden zaten bişeyde beklenilmez ümmet konusunda yinede dik duran islamın kalesi türkiye var
    Cevapla
  • Recep bey 6 yıl önce Şikayet Et
    gidelim hepsinin kökünü kaziyalim artik Allahu ekber
    Cevapla
  • kafkasyalı 6 yıl önce Şikayet Et
    ya yabbim o mübarek mabedi beldeyi siyonist kafirlerin talan etmesine ayak basmasına müsade etme.Allah'ım ebrehe'yi nasıl yenmiş ekine çevirdinse ebabil'lerinle israil'ide helak eyle(AMİN)
    Cevapla
  • murtaza 6 yıl önce Şikayet Et
    Sabah namazında camiler dolmadıkça, siyonistler müslümanları katletmeye devam edecekler, asıl sorun biz müslümanlar da, müslümanlığımızı nekadar ve nasıl yaşıyoruz, bende dahil.
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    2 milyar müslüman 20 milyon yahudi için ebabil gelmesini bekliyorsa o ebabiller gelirse onları değil bizi taşlar. Ümmet olarak uyanıp birlik olmadıkça ve niyetimiz Allah'ın dinini hakim kılmak olmadıkça daha çok eziliriz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı