Suriye'de Esed'e darbe üstüne darbe

Suriye'deki en büyük barajın muhaliflerin eline geçtiği öne sürüldü. Esed karşıtlarınca düzenlenen intihar saldırılarında ise 14 istihbarat görevlisinin öldüğü bildirildi.

Suriye'de Esed'e darbe üstüne darbe
Suriye'de Esed'e darbe üstüne darbe
GİRİŞ 11.02.2013 16:32 GÜNCELLEME 12.02.2013 11:58
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdulrahman, AFP'ye yaptığı açıklamada, Fırat Nehri üzerindeki barajın, muhaliflerin kontrolüne geçtiğini söyledi.

Esed karşıtlarının, Suriye'nin kuzeyindeki Rakka kentindeki barajın girişlerini tuttuğunu belirten Abdulrahman, "Ancak rejim güçlerinin barajı bombalamasından korktukları için içeri girmiyorlar" dedi.

Abdulrahman, bunun rejimin şu ana kadar verdiği en büyük ekonomik kayıp olduğunu söyledi.

BİR DARBE DE HASAKE'DE

Bu arada Suriye istihbaratının, ülkenin kuzeydoğusundaki Hasake kentindeki bürolarına düzenlenen çifte intihar saldırısında 14 istihbarat görevlisinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, cihatçı El Nusra Cephesi militanlarınca bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırılarda ölenlerin sayısının artabileceği belirtildi.

El-Cerrah Askeri Havaalanı'nı kontrol altına alındı iddiası

Suriye'deki Ahrar'uş Şam (Şam'ın Özgürleri) Hareketi, Halep'teki El-Cerrah Askeri Havaalanı'nı kontrol altına aldığını iddia etti.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) çatısı altında faaliyet göstermeyen bağımsız gruplardan Ahrar'uş Şam Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, hareketin Halep'in merkezine 70 kilometre uzaklıktaki Meskene bölgesinde bulunan El-Cerrah Askeri Havaalanı'na düzenlediği operasyonda havaalanındaki önemli noktaları kontrol altına aldığı öne sürüldü.

Açıklamada hareketin 27 milimetrelik 3, 57 milimetrelik de 2 top mermisini ele geçirdiği belirtildi.

 

KAYNAK: HÜRRİYET PLANET - AA
YORUMLAR 4
  • erdal islam 11 yıl önce Şikayet Et
    şavaşın özeti.... bu savaş melhame i kübra savaşlarının önemli bir aşaması ve bu bize efendimiz ve sahabeleri tarafından bildirilmiştir...herkes bir taraftır ve eminimki şeytanla insan arasındaki mücadelenin son aşamaları onun için tarafınızı iyi tespit edin ve bilinçsiz yorumlardan şiddetle kaçının geri dönüşü olmayan bir taraf olma olacak derim...burda 3 taraf var biri alenen şeytandır diğer ikisinden biri münafıktır(tarifi kurandadır sakın şekilci anlaşılmasın) diğer tarafta haktır ama hakkın şu özelliği var bu savaş olacak fakat islam için en az zararla atlatılmalıdır!!??????????
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 11 yıl önce Şikayet Et
    Bence.... Bence bilerek Müslüman kanı akıtıyorlar...
    Cevapla
  • Şinasi ÖZTÜRK 11 yıl önce Şikayet Et
    Onu Allah'ın Darbesi Vursun !. Bu tür haberleri zaman zaman okusak da şeytanlar ve şer güçler birbirini yedirmemek için var gücüyle direnmekte. O nedenle ben diyorum ki Allah'ın darbesi vursun bütün zalimleri ve zulüm destekçilerini...
    Cevapla
  • Remzi Altunkaya 11 yıl önce Şikayet Et
    esete darbe oldugundan hergün yüzlerce sivil ölüyor. ne baraji gecin bunlari madem darbe neden hala ayakta isterse o barajla bogar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı