Erdoğan: Bir konuştuk hoplamaya başladılar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kastamonu Havaalanı'nın açılışında konuştu. "Faiz lobisi dememle hoplamaya başladılar" diyen Erdoğan, Gezi Parkı olaylarıyla birlikte sokaklara çıkarak tencere tava çalanların halk tarafından yargıya taşınmasını istedi.

GİRİŞ 19.07.2013 16:32 GÜNCELLEME 19.07.2013 17:56
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu'da yine sert konuştu. Türkiye'de gerçekleşen yatırımların her zaman engellenmeye çalışıldığını söyleyen Erdoğan Gezi Parkı olaylarıyla birlikte hükümeti protesto etmek amaçlı ellerinde tencere ve tavalarla sokağa çıkanların da yargıya hesap vermesini istedi. 

Erdoğan, "Molotof kullanmak suçtur, tencere tava kullanmak suçtur. Ama mutfakta kullanmak değil ha. Kommuşuyu rahatsız etmek suçtur. Ben bunu ceza olarak söylüyorum. Ben söylemiyorum yasalar böyle söylüyor. Onun için bu tencere tavacıları da çekinmeden sizler yargıya taşıyacaksınız. Çünkü bu milletin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok. Heryşeyi devletten beklemeyin. Müracaatınızı yapacaksınız. Yargıya bildireceksiniz. Herkes haddini bilsin. Bu da bir çevre kirliliğidir. Çevre kirliliği sadece çöpü sokağın kenarına bırakmak değildir. Çevre de sadece yeşil değildir. Ses kirliliği çevreciliği tehdittir. Görüntü kirliliği çevreye tehdittir. İşte bütün bunlara karşı tedbirimizi alacağız" diye konuştu.

Kredi kartı uyarısını yineleyen Erdoğan, "Faiz lobisi dedim. Bir konuştuk. Hoplamaya başladılar. Neden hopluyorsun. Faiz dışı gelirle benim vatandaşım sömürülüyor" dedi. 

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

-Merhum Adnan Menderes döneminde Kastamonu'ya bir havaalanı yapılmış ancak daha sonra kapatılmıştı. 1990 yılında tekrar açılımış bir kaç uçuş geçirdikten sonra yine kapatılmıştı. Bizde buraya bir havaalanı değil havalimanı yapmaya karar verdik ve bugün onun açılışını yapıyoruz. 

-100 milyon TL'lik bir yatırımla havalimanını bitirdik. Buraya her gün uçuş yapılması yönünde talimat verdim. Gerekirse özel sektörde uçuşlar yapacak.

-Biz Ilgaz'ın virajlarından vatandaşı kurtarmak için Ilgaz'ı delerek Çankırı ile birleştirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

-261 milyon TL'lik yatırımında açılışını yapıyoruz. 

-Sadece kamu yatırımı olarak 231 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. Özel sektörlerimizin de Kastamonu'da yatırımları devam ediyor. Tekstil, Mobilya ve Tarım fabrikaları var. 

-Bu yatırımların Kastamonu'ya Kastamonu halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum. 

-Biz sizlere efendi olmaya değil hizmet için yola koyulduk. Bizzat sizin görevlendirmeniz neticesinde hizmet ettik. Her akşam başımızı yastığımıza koyduğumuzda bu vatan bu millet için ne yaptık bunun muhasebesini yapıyoruz.

-Siyaset, kavga etme sanatı değildir. Siyaset, münakaşa, çatışma, karalama, engelleme sanatı değildir. Bize hakaret edenlere diyorum ki siz de bir ağaç dikin alkışlayalım sizi. Siyaset, milletin verdiği yetkiyi heba etme, milletin verdiği temsil yetkisini çarçur etme sanatı değildir. Biz siyaseti millete hizmetin bir aracı olarak görüyor, her anımızı milletimize hizmet yolunda sarf ediyoruz. Yaylalardan köylere kadar, beldelerden ilçelere kadar, şehirlerimizden büyük şehirlerimize kadar, her ölçekte, her kademede milletimize hizmetle meşgul oluyoruz"

-Hedef 2023'tür. Hedef muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmaktır. Türkiye'mizi dünyada ilk 10 ülke içine sokmaktır. 

-Kastamonu şehitler diyarıdır. Çanakkale'de savaşmıştır. Milli mücadelede görevler almıştır. Geçtiğmiz hafta Ankara'da şehitlerimiz ve gazilerimizin yakınlarıyla biraraya geldik. Dertleştik. Orada da ifade ettim. şehitlerimiz bizim kutup yıldızlarımızdır. Bizim iftahar kaynağımız olduğu kadar istikbalimizi aydınlatan fenerlerimizdir. Biz o fedakarlıklar sayesinde bu topraklarda yaşıyoruz. Onların himmeti ile geleceğe ilerliyoruz. o şehitlerimize hiçbir zaman mahçup olmayacağız, şehitlerimizin ruhunu incitmeyeceğiz. Onlar nasıl bizim için canlarını verdiyse bizde onların izinden geleceğe yürüyeceğiz. 

-Türkiye'yi çok yüksek seviyelere ulaştırdık. Ulaştıracağız. Türkiye'yi rekorlarla buluşturduk. 

BİR KONUŞTUK HOPLAMAYA BAŞLADILAR

-Türkiye'de hala yolsuzluklar var. Bu işi sıfırlamanın mücadelesini sürdürüyoruz. Kayıt dışı ekonomi, vergi yolsuzlukları ile savaşıyoruz. Faiz lobisi dedim. Bir konuştuk. Hoplamaya başladılar. Neden hopluyorsun. Faiz dışı gelirle benim vatandaşım sömürülüyor. Her önüne gelen bana kredi kartı veriliyor diyerek kredi kartı almasın. Ayağınızı yorganınıza göre uzatın. 

-Kastamonu'ya uçağı indirdik. Gecen hafta Bingöl Havaalanını açtık. Haftaya Şırnak'ta açacağız. Soruyorum Bingöl ve Şırnak'a havaalanı kurulacak denilse kim inanırdı. Bu işler her babayiğitin harcı değildir.

-Biz dünya üzerinde ilk 10 içinde olacağız. Hedef büyük. Ama bu hedefi birlikte başaracağız. 81 vilayetinde üniversitesi olan Türkiye ile geleceğe yürüyoruz. Eğitimli ve aydınlık bir gençlik var. 

TENCERE TAVACILARI YARGIYA TAŞIYIN

-Elinde Molotof kokteyliyle kamu mallarına zarar veren değil, bu ülkeye ne kazandırım diyen gençlik istiyoruz. Molotofçularla sizi aynı yerde göremeyiz. Tencere tavacıları çekinmeden sizler yargıya taşıyacaksınız. Molotof kullanmak suçtur, tencere tava kullanmak, mutfakta değil, suçtur. Herşeyi devletten beklemeyin. Görüntü ve ses kirliliği çevreyi tehdittir. Bunlara karşı hep birlikte tedbirimizi alacağız. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. 

-3.Havalimanı'nı ve 3.köprüyü durdurmak için müracaat edenler var. Kim yaptı bunları? CHP zihniyeti. Bunların bir dikili taşları ve ağaçları yok. Hep yıkmak için var oldular. 

KANAL İSTANBUL PROJESİ

-Kanal İstanbul geliyor. Onun ihalesi yaklaşıyor. Şimdiden söyleyeyim. Onu durdurmak için de yargıya gederler ama bu kervan yürüyecek. Boğazı çevre katliamından kurtarıyoruz. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul Boğazını olası tehlikelerden koruyoruz. Örneğin geminin direksiyonu kilitlense yalıları yıksa bu tehlikedir. Bu milyonda bir olabilir ama sen işini milyonda bir ihtimale göre yapacaksın. İşte bunun için Kanal istanbul projesi var. 

ÇÖZÜM SÜRECİ

Ülkemiz çözüm süreciyle yeni bir mesaje alıyor. Biz Türküyle, Kürküyle, Çerkesi, Gürcüsü tüm etnik gruplarımızla biriz, kardeşiz. Güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Biz bu ülkede 36 etnik unsur olarak biriz, beraberiz, kardeşiz. Onlar tuzak kuruyorlar. Ama varsın kursunlar. Allah'ın tuzağını unutuyorlar. En büyük tuzak Allah'ın tuzağıdır. En büyük meydan da sandık meydanıdır. Ne aldatan olacağız ne de aldatılan. Birbirimize inanıp, güveneceğiz, tüm tuzakları alt üst edeceğiz. 

HİÇ KİMSE TÜRKİYE'Yİ ZALİMLERİN YANINDA GÖREMEYECEK 

-Eskiden gündemi belirlenen bir Türkiye vardı. Artık gündemini belirleyen bir Türkiye var. Hakkı söyleyen bir Türkiye var. Mazlumların yanında olan bir Türkiye var. Şunu herkes iyi bilsin. Hiç kimse Türkiye'yi zalimlerin yanında göremeyecek. Biz sizi Allah için seviyoruz. Kirli senaryolara karşı göğsümüzü gerecek ve devam edceğiz. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 23
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Bahadır rıza çam?......Ateist olmak suç?...çünkü....Aldığın o nefesin hesabını bile vereceksin?....?... .....Dünyaya sen kendi isteğinle gelmedin? getirildin?..bu yüzden yediğin içtiğin herşeyin hesabını vereceksin?...ha eğer iman edip şükredersen kurtardın? yoksa yandın?...bu yüzden iş işden geçmeden töğbe et? ...bak? daha kaç gün,kaç saat yaşayacağını biliyormusun? hayır? ...demekki sana hakim olan bir güç var senin her attığın adımı bile sayan bir güç var?..sen DNA diliyle yazılmış bir programsın? ve aynı bilgisayar oyunu gibi attığın her adım gittiğin her yer yediğin içtiğin her şey programla belirtilmiş? sen hala kalkmışsın ben ateistsim diyorsun?...töğbe et? ALLAH,a koş? çünkü ALLAH,ın(Bilinmeyenin), hakimiyetindeki zaman hızla akıyor?..
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Bahadır rıza çam?..evet Ateist olmak suçdur....hem bu dünyanın nimetinden faydalacaksın hemde ..ben ateist,im diyeceksin?...bedavacı seni?..... ....Bak doğaya? kurtlar kuşlar bile dünya nimetlerinden faydalanırken her an ALLAH,ı tesbih ediyorlar,zikrediyorlar? her şey boş diyorlarmı? canla başla mücadele edip yaşamaya çalışıyorlar?..çünkü tüm nimetler canlılara boşuna yere sunulmamıştır,yiyeceksin içeceksin ,nefes alacaksın?.sonra her şey boş diyeceksin? oh ne güzel dünya ,.varmı öyle bedava yaşamak?..gördüğün her şeyin bir sahibi vardır. bak çevrene yakınına baban bile bile sana bedava yemek vermez? dahası kimse vermez? .. iyibe ne güzel dünya ye iç faydalan sonra ben hiç,im ben boşum, o beden bile bize sana emanet yeri gelince teslim edeceksin farkında değilsin?....madem dünyaya geldin yaradanın kurallarına uyacaksın?.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    halit yama..?...... ...gezi parkcı hainler içeri girerken kameralarıda kırıyorlar ..o çektikleri bazı görüntüler kendilerinin ..? hiç kendilerini ele verirlermi?...ha sonra caminin bazı kör noktalardaki görüntüler ortaya çıkıyor (internetde var) haçlı beyaz önlüklü insanlar ve cami içinde öpüşmeler ? var? ayrıca yine cami penceresinin kenarında diğer içeceklerle bira kutusuda var?...senin dediğin o görüntüler kameralar tahrip edilip bilerek önleniyor? malum hırsız minareyi çalar kılıfınıda hazırlar değilmi?...ayrıca kabataş iskelesinde olan hamile kadına darp olacak yapılırken orada kameralar olacak diye bir kaidemi var? demekki orada kamera yok ? görüntüde yok?.. zaten saldırıyı yapan sadistler bunu bilerek yapıyor?.ama bir gerçek var o kadın psikolojik tedavi görüyor?...ebu cehil?
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Bahadır rıza çam?..evet Ateist olmak suçdur....hem bu dünyanın nimetinden faydalacaksın hemde ..ben ateist,im diyeceksin?...bedavacı seni?..... ....Bak doğaya? kurtlar kuşlar bile dünya nimetlerinden faydalanırken her an ALLAH,ı tesbih ediyorlar,zikrediyorlar? her şey boş diyorlarmı? canla başla mücadele edip yağamaya çalışıyorlar?..çünkü tüm nimetler canlılara boşuna yere sunulmamıştır,yiyeceksin içeceksin ,nefes alacaksın?.sonra her şey boş diyeceksin? oh ne güzel dünya ,.varmı öyle bedava yaşamak?..gördüğün her şeyin bir sahibi vardır. bak çevrene yakınına baban bile bile sana bedava yemek vermez? dahası kimse vermez? .. iyibe ne güzel dünya ye iç faydalan sonra ben hiç,im ben boşum, o beden bile bize sana emanet yeri gelince teslim edeceksin farkında değilsin?....madem dünyaya geldin yaradanın kurallarına uyacaksın?.
    Cevapla
  • Halit Yama 10 yıl önce Şikayet Et
    tencere tava. Tencere tava ile uğraşacağına sınırımıza devlet kuruldu bayrak asıldı bir de onunla uğraşsan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı