Nevşehir'de Bekir Bozdağ'a saldırı girişimi!

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen "50. Ulusal 24. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri"ne katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, konuşması sırasında protesto edilirken, kürsüden indiği sırada ise saldırıya uğradı.

Nevşehir'de Bekir Bozdağ'a saldırı girişimi!
Nevşehir'de Bekir Bozdağ'a saldırı girişimi!
GİRİŞ 16.08.2013 12:42 GÜNCELLEME 17.08.2013 14:32
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Bozdağ kürsüden indikten sonra da bir anda ortalık karıştı. Korumalar araya girdi, arbede kısa sürdü.

Vatandaşlar konuşması süresince Bozdağ'ı protesto etti. Bazı izleyicilerin ise Türk Bayrağı ve Atatürk posteriyle Başbakan Yardımcısı'nı protesto ettiği görüldü.

İşte Bozdağ'ın açıklamaları:

"Hacıbektaş'ı Veli'yi anlama etkinlikleri bizim onu daha iyi anlamamıza ve onun asırları delerek bugünlere yansıyan aydınlığında yürümemize büyük katkı sağlayacaktır.

Alevi Bektaşi kültürü Ortaasya'dan Anadolu'ya süzülüp gelen eşsiz zenginliklerimizden biridir. Bütün yaratılanlara da sevgiyle, merhametle davranmak Anadolumuz'dan Balkanlar'a uzanan hoşgörü iklimine önemli katkılar sağlamıştır. Bu yolda öfke ayrılık-gayrılık, senlik-benlik kavgası yoktur. Birlik beraberlik vardır."

KONUŞMA SONRASI ARBEDE

Pek çok Hacı Bektaş-ı Veli dostlarının taleplerini hayata geçirmek konusunda Sayın Başbakanımızın talimatıyla bir çalışma başladı. Önümüzdeki günlerde adımlarımızı kamuoyumuzla paylaşacağız.

Bozdağ, bu sözlerinin ardından kürsüden inip oturacağı yere doğru ilerlerken arbede yaşandı. Korumalar, Bozdağ'a saldırmak isteyen bir kişiyi etkisiz hale getirdi. Bozdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının bitmesinin ardından tören alanından ayrıldı. Bozdağ, tören alanından ayrılırken de polisler yoğun güvenlik önlemi aldı.



Yetkiller, kürsüden indiği sırada Hüseyin Satı isimli kişi tarafından yumruklu saldırıya uğrayan Bozdağ'ın suratına ve göğsüne darbe aldığını belirttiler.

Bozdağ'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da törendekilere Hacı Bektaş-ı Veli'nin "İncinsen de incitme" sözüyle seslendi.

SALDIRGAN 10 GÜN ÖNCE İŞTEN ATILMIŞ

BAŞBAKAN Yarımcısı Bekir Bozdağ'a, bugün katıldığı Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'nde katıldığı Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinliklerinde yumruklu saldırıda bulunan Hüseyin Satı'nın, 10 gün önce fotoğrafçı olarak çalıştığı Pazarcık Belediyesi'nden atıldığı ortaya çıktı. Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara, "Hüseyin Satı, psikolojik sorunları olduğu için 7 ağustos itibariyle işten çıkarıldı" dedi.

Hüseyin Satı'nın, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yumruklu saldırıda bulunması, memleketi Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde herkesi şoke etti. Arkadaşları, psikolojik sorunları olduğunu ancak böyle bin şey yapmasını beklemediklerini söyledikleri Hüseyin Satı'nın sürekli sosyal medyadan hükümeti eleştiren paylaşımlarda bulunduğu anlattı.

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara ise Hüseyin Satı'yı 10 gün önce yine psikolojik sorunları nedeniyle işten çıkardıklarını söyledi. CHP'li Başkan Dalkara, şunları söyledi:

"Belediyemizde fotoğrafçı olarak çalışıyordu. Ama herkese kendisini basın mensubu olarak tanıyordu fakat basın mensubu değildi sadece fotoğrafçıydı. Çok eğitimsiz bir kişiydi. Sürekli sosyal medya hesabı üzerinden hükümeti eleştiren paylaşımlarda bulunup insanlarla tartışan bir kişiydi. Sosyal medyada ki paylaşımlarından rahatsız oluyorduk ve bunun için defalarca uyarılarda bulunduk. Psikolojik sorunları vardı ve bu yüzden 7 Ağustos tarihiyle işine son verildi. Yoksul bir ailenin çocuğu, hayatta hiç başarılı olamamış bir kişi. Çabalamasına rağmen bir yere gelememiş ve hayalperest olarak sürekli kendini başka kimliklerle insanlara tanıtıyordu."

Bozdağ: Saldırının Hacıbektaş felsefesine gönül verenlerle alakası yok

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde saldırıya uğrayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Olayın Hacıbektaşlılar ve Hacıbektaş felsefesine gönül verenlerle alakası olmadığını düşünüyorum." dedi

Törenin ardından Hacıbektaş Kaymakamlığı'na geçen Bozdağ, çıkışta kendisine yönelik saldırıyı değerlendirdi. Olayın Hacıbektaşlılar ve Hacıbektaş felsefesine gönül verenlerle alakası olmadığını düşündüğünü belirten Bozdağ, şunları söyledi: "Hükümet olarak Türkiye'nin manevi mimarlarının tanıtılması ve öğrenilmesi için her türlü çalışmaya destek veriyoruz. Bu etkinliklere katıldık ve bu güzel havayı canlarla beraber paylaştık. Konuşmadan sonra maalesef Hacıbektaş Veli ile alakası olmayan, onun öğretisi ve fikirleriyle ilgisi bulunmadığını düşündüğüm bir kişi tarafından olumsuz bir saldırıya muhatap oldum. Bu olayın Alevi kardeşlerimizle ilgisi yok. Zaten oradaki tüm dostlarımız rahatsızlığını ilettiler. Bu güzel ortamı provoke etmeye çalışan birilerinin olduğunu düşünüyorum. Ama Hacıbektaş Veli dostları bu provokasyona prim vermedi."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 38
  • Gülderyası 11 yıl önce Şikayet Et
    Saygılı olun önce.... Önce Allah için beddua etmiyorum.Bir kere sizin dininizin kaydığı belli, biz yine de sevgiyle bakıyoruz, belki bir gün adam olursunuz... Yâ Sabır Allah'ım!
    Cevapla
  • bgungor 11 yıl önce Şikayet Et
    Artık bu millet sizlere inanmaz. Hani sevgi hoş görü düstür ünüzdü,Şimdiki gençler akıllı siz cahilleri kandırdınız, Chp ye gelince içindeki kinleri artık dışa vurmaya başladı bu ucuz siyasi görüşünü ARTIK BIRAKIN,memlekete faydası olmayan üretmeyen siyaseti bu millet sandığa GÖMDÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜ.
    Cevapla
  • ali eren 11 yıl önce Şikayet Et
    yeter artık. azmayın,şımarmayın,bizim seçtigimize saygı duyacaksınız,sizinle,biz olamayacagımız belli,allah sonumuzu hayıreylesi
    Cevapla
  • doğulu 11 yıl önce Şikayet Et
    siz kim hoşgörü kim. orda höşgüryü gören varmı..hadi saldıran kişi deli orda bulunupta bakanı protesto edenler ne oluyor bilen varsa söylesin ?????
    Cevapla
  • Ahmet Bolat 11 yıl önce Şikayet Et
    Şebi Aruz. Kılıçdaroğlunun Şebi Aruz törenlerinde sadece yuhalanmasını bile düşünemiyorum(saldırı değil).Her yıl yapılan bu saldırılar,bence alevi kardeşlerimizi rencide etmeli-ediyordur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de orman yangını: Bakan Kurum, ağır hasarlı bina sayısını açıkladı
Roketsan balistik füzesi Tayfun'u paylaştı