Bahçeli'yi coşturan seçim meydanı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Balıkesir'de partisince düzenlenen mitingde konuştu. Bahçeli, 'AK Parti'ye oy verenler benim de vatandaşımdır' dedi.

GİRİŞ 30.05.2011 14:43 GÜNCELLEME 30.05.2011 14:43
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Cumhuriyet dönemimizin, Cumhuriyet yıllarının 'Lale ve sülale devri'ni yaşıyorlar bunlar. Lale Devri'ni aratmayacak bir ihtişam bir sultanlık, bir padişahlık rüyasıyla lale devriyle birlikte sülale devrini yaşıyorlar'' dedi.

Balıkesir Kuvayı Milliye Meydanı'nda halka hitap eden Bahçeli, konuşmasına 12 Haziran'da yapılacak seçimlerin Türkiye'ye ve siyasi partilere hayırlı olmasını dileyerek başladı.

Bahçeli, Türkiye için dönüm noktası olacak bu seçimlerde milletin kaderinin belirleneceğini ifade ederek, herkesin mutlaka sandığa gitmesi gerektiğini söyledi.

Seçimlerin adil, hilesiz, güvenli ve sağlıklı bir ortamda yapılmasını sağlama görevinin iktidara ait olduğunu belirten Bahçeli, AK Parti'nin 3. dönem için milletten yetki istediğini hatırlattı. Bahçeli, şöyle konuştu:

''Adalet ve Kalkınma Partisi, yeni yeni projelerle milletin karşısına çıkmaktadır. 3. dönemdeki söyleminin inandırıcı olabilmesi için son iki döneminin çok iyi tahlil etmek, anlamak, yorumlamak durumundayız. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin son iki yıllık iktidarı döneminde Türkiye'nin hangi sosyal ekonomik problemleri çözülmüştür. Başbakan ve hükümetin sözcüleri, son 9 yılda neler yaptıklarını anlatmak yerine hangi sosyo ekonomik sorunları çözemediğini söylemek yerine, milletimizi avutan, gelecekte tekrar kandırabileceğine inanan bazı çıldırmış insanların çılgın projeleriyle tekrar Türkiye'de söz sahibi olmak istiyor.''

''LALE VE SÜLALE DEVRİ''

Bahçeli, AK Parti'nin 9 yıllık dönem içerisinde her şeyde olduğu gibi ekonomik faaliyetlerin düzenlenmesinde ayrılıkçı rol oynadığını ileri sürerek, şöyle devam etti:

''Bir tarafta rant ekonomisi, öbür tarafta sadaka ekonomisi. Rant ekonomisinden beslenenler servetlerine servet katanlar yeni bir AKP sermayesi ve zengini türetmiştir ama AKP'yi iktidar yapan, ona oy verenler başta olmak üzere vatandaşlarımızın hepsi yoksulluğa mahkum edilmiştir. AKP'ye oy veren vatandaşlarımız iyi düşünmelidir ve şöyle karşılaştırma yapmalıdır; biz bütün gayretimizle, yeni kurulmuş bir partiyi iki kez iktidar yaptık. Milletimize seçim beyannamemizde hükümet olarak şunları şunları vadettik. Ama aradan geçen 9 yıl içerisinde yakınlarıma, akrabalarıma baktığımda AKP'ye oy veren vermeyen hepsini bir vatandaş olarak izliyorum ve görüyorum ki 9 yıl içerisinde iş bulamamış evinde aş kaynamıyor, gelir seviyesi düşmüş, hayat seviyesi yükselmemiş ve toplum huzursuz, asayişsizlik altında boğulup kalmış. Öte yandan partililerime bakıyorum, bindiği at arabası yok iken, şimdi ciplerle geziyor. 'Bu nasıl iştir?' diyor. 'Biz nereye gidiyoruz?' diyor. 9 yıla yaklaşan süre içerisinde biz millete ne diyeceğiz? İşte bu sorunun cevabını eğer Adalet ve Kalkınma Partililer, şimdi yeni bir slogan olarak 'durmak yok, yola devam' sözüne aldanmadıkları takdirde 'Sayın Genel Başkan, Sayın Başbakan, dur artık, yeter artık, git artık' demeleri lazım. Şimdi bakıyorsunuz, 9 yıldaki özelleştirmelerle, TOKİ'nin marifetiyle yapılan konutlarla, arsa spekülasyonlarıyla, belediyelerdeki imar konularıyla bir avuç AKP'li ileride yolsuzlukları sebebiyle yargıda veya Yüce Divanda hesap verecek olan kişilerdir.

Cumhuriyet dönemimizin, Cumhuriyet yıllarının 'Lale ve sülale devri'ni yaşıyorlar bunlar. Lale devrini aratmayacak bir ihtişam bir sultanlık, bir padişahlık rüyasıyla lale devriyle birlikte sülale devrini yaşıyorlar.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • bahadır yıldız 12 yıl önce Şikayet Et
    bahçeliyi son kez görmek için gelmişlerdir.. bahçelinin hayatı ikiye ayrılır.12 hazirandan öncesi ve sonrası diye.sayın bahçeli sana bir fark söyleyeceğim.hani bir adam vardı. onun da adı kemal di.sen onun yanında sürekli yere bakardın.sesinin tonunu hiç yükseltmezdin.kendisi ekonomiyi düzeltmek için dışarıdan getirtilmişti.ayrıca senin ekonomi doktoru olam demekki çözüm getirmemiş.senin partinin bozkurtları o aralar başka işlerle uğraşıyorlardı. getirttiğin kemalin kurumu bu ülkeye gene gelmek istedi.ama bir türlü nasip olmadı.o senin beğenmediğin ama milletin büyük teveccühünü almış başbakan kendisine işte kapı dedi.sen ise teslim olmuştun.bu aralar sürekli toki diyorsun.bak bende sana hortumlanan bankaları soruyorum.seninkisi zan.oysa hortumnlar gerçek. yav arkadaş ne olacak senin bu durumun...
    Cevapla
  • Ali Demir 12 yıl önce Şikayet Et
    bahçeliye sormuşlar. barajı geçemezseniz ne yapacaksınız.bahçeli cevap vermiş sinema sektörüne giriyoruz.çok afilli filimler çekicez çok çılgın film projelerimiz var demiş. hedefkitlesi de 13-19 yaş arası gençler :)
    Cevapla
  • asabi adam 12 yıl önce Şikayet Et
    tek çiçekle bahar olmaz. mhp yöneticileri hayal dünyasındalar.bu kadar açık.bu sebeple onları seviçleriyle başbaşa bırakıyorum.gerçek ortaya çıktığında zaten yaşayacaklar.her şey iyiymiş gibi yapmaları kendilerinden başkasını kandırmıyor.
    Cevapla
  • Abdullah Akgün 12 yıl önce Şikayet Et
    El insaf. Yorum yapan AKP liler, el insaf MHP yi sevmeyebilirsiniz, Devlet Bahçeliyi sevmeye bilirsiniz ama söylediklerinin hangisi yanlış. Ülkenin 12-13 milyon insanı yoksulluk sınırında. 500-600 tl maaş ile çalışan binlerce insan var. Ayrıca dünyanın en pahalı benzini, doğalgazı, elektrik, su, telefon ve internet ücreti bizde kırmızı etin kilosu 30 lira. Allahtan ekonomi büyüyor. Ya büyümese mazallah
    Cevapla
  • Salih 12 yıl önce Şikayet Et
    sorun budur... işte bütün muhalefetlerin düştüğü yanılgı insanlara kaos, ekonomik çöküntü ve insanların tatminsizliğinden bahsetmek.. çünkü o insanlar biliyorlar ki tatminsizlik yok, ekomoni gayet güzel, firmalar büyüyor, insanlar ev sahibi oluyorlar, sağlık ve demokrasi anlamında inanılmaz adımlar atıldı. bunları insanlar gördükleri için muhalefetin söylemlerine itibar etmiyorlar. muhalefet şunu söylese; bak kardeşim sağolsunlar burdan buralara getirmişler fakat biz böyle yaparak taa buralara getirebiliriz. işte doğru politika bu olmalı. tabi muhalefetlerin hedefi oy kaybetmemek, ak partiden oy alma gibi bir gaye yok ortada. hal böyle olunca da ak parti alıp başını gidiyo.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ferdi ve Barış Alper'in peşindeki takımlar ortaya çıktı!
Türkiye manşetlerden inmiyor! Avrupalılar elendi, Türkler yapacak