CHP'li meclis üyesini vuran şüpheli yakalandı

ADANA'da CHP'li meclis üyesi Mehmet Esendemir'i tabancayla bacağından yaralaya şüpheli yakalandı

CHP'li meclis üyesini vuran şüpheli yakalandı
CHP'li meclis üyesini vuran şüpheli yakalandı
GİRİŞ 06.06.2015 14:32 GÜNCELLEME 06.06.2015 14:32

ADANA'da merkez Çukurova Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Mehmet Esendemir'i tabancayla bacağından yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınan 35 yaşındaki Murat Sertbaş, "Hakkımı yediği için vurdum, para karşılığı kimseyi vurmam" dedi.

Merkez Çukurova Belediyesi önünde 2 Haziran'da meydana olayda aynı zamanda Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi ve İmar Komisyonu üyesi de olan Mehmet Esendemir, tabancayla bacağından vuruldu. Saldırgan Vahdet Keskin'e ait 01 ZT 727 plakalı otomobiline binerek hızla uzaklaştı. Esendemir ise tedaviye alındı.

Belediye binası ile çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alan polis, saldırganın simit fırınında çalışan Murat Sertbaş olduğunu ortaya çıkardı. Saldırgan Murat Sertbaş, dün akşam saatlerinde Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyol'da park alanında yakalandı. Ayrıca Sertbaş'ı azmettirdiği ileri sürülen Vahdet Keskin'in kaçmasına yardımcı olduğu ileri sürülen 60 yaşındaki Mehmet Cinbaş da gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda saldırıyı gerçekleştirdiğini kabul eden Sertbaş, ancak neden yaptığı konusunda konuşmadı.

Vahdet Keskin ile akraba olduklarını belirten Cinbaş, ise sorgusunda, "Olaydan bir kaç saat sonra, evde oturuyordum. Vahdet beni aradı, arabama alıp, yayladaki evime götürdüm. Saldırı ile ilgili hiçbir fikrim de bilgim de yok" dedi.

Murat Sertbaş ile Mehmet Cinbaş, adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolünden geçirilen Murat Sertbaş, gazetecilerin "Vurmak için kaç lira aldın?" sorusuna tepki göstererek, "Para karşılığı adam vuran şerefsizdir. Ben para için adam vurmam. O hak etmişti, hakkımı yedi, ben de sıktım. Kimse azmettirmedi" diye bağırdı. Vahdet Keskin'in yakalanması için çalışma sürüyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!