Manisa'da 2 köye kedi karantinası

Manisa'nın Akhisar İlçesi'ne bağlı Ulupınar Köyü'nün ardından kuduz kedinin Çoruk Köyü'nde de bir kişiyi ısırdığının ortaya çıkması üzerine karantina uygulamasına başlandı.

Manisa'da 2 köye kedi karantinası
Manisa'da 2 köye kedi karantinası
GİRİŞ 11.06.2013 23:13 GÜNCELLEME 11.06.2013 23:13

Ulupınar Köyü Muhtarı Ali Sümbül'ü geçen hafta bir kedi ısırdı. Muhtar Sümbül, kedinin ölüsünü Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Veteriner Mehmet Akif Şenyürek'e götürüp, durumu anlattı. Ölü kedi İzmir Bornova'daki Veteriner Kontrol Enstitüsü'ne kuduz hastalığı yönünden incelenmek üzere gönderildi. Enstitüde yapılan patolojik muayene sonucunda kedinin kuduz olduğu teşhis edildi. Enstitü tarafından muayene sonucu telefonla İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirildi. Bunun üzerine Ulupınar Köyü'nde, 7 Haziran'dan karantina uygulaması başlatıldı. Köye hayvan giriş, çıkışı yasaklandı.

Kedinin Ulupınar Köyü'ne gelmeden önce Çoruk Köyü'nde de bir kişiyi ısırdığının belirlenmesi üzerine bu köyde de karantina tedbirleri alındı. Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek, "Ulupınar köyünden iki vatandaşımızı ısıran kedinin saldırgan olduğu dönemde başka birilerini ve evcil hayvanları ısırma ihtimaline karşı tüm köy ve mahalle muhtarlıklarının bu konuda SMS ile uyarıldı. Her iki köyün merkezi esas alınmak suretiyle yarıçapı 40 kilometre olan alan 'Kuduz Risk Alanı' olarak belirlendi. Bu bölgedeki köy ve beldelerdeki kedi ve köpeklerin sahiplerince kontrol altında tutulmaları istendi" dedi.

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek, Akhisar İlçe Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu'nun kuduz hastalığı ile mücadele esaslarını belirlediğini ve alınan kararların uygulamaya konulduğunu da kaydetti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK elebaşı istedi, ilk ses onlardan geldi!
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı