Çocuklarda zeka geliştiren zihin açan hafıza kuvvetlendiren karışım...

Sağlıklı ve doğru gıdaların düzenli surette tüketimine yer verilmesi, bilhassa büyümeyi ve gelişmeyi tamamlayan çocukların beyin fonksiyonlarının yapısı ve işleyişi için ciddi ölçüde fayda göstermektedir. İşte, çocuklarda zeka geliştiren zihin açan hafıza kuvvetlendiren mucizevi karşımı haberimizde size özel oluşturduk.

Çocuklarda zeka geliştiren zihin açan hafıza kuvvetlendiren karışım...
Çocuklarda zeka geliştiren zihin açan hafıza kuvvetlendiren karışım...
GİRİŞ 11.01.2019 11:55 GÜNCELLEME 11.01.2019 19:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ebeveynler, çocuklarının bedensel gelişiminde olduğu kadar zihinsel gelişiminin de sağlıklı bir şekilde tamamlanması açısından da gerekli özeni ve hassasiyeti göstererek doğru besinleri tercih etme arayışı içerisine girerler. Bunun için algılama, kavrama ve düşünme yeteneğini maksimum düzeye taşıyabilmek için de zeka geliştiren, zihin açan ve hafıza kuvvetlendiren gıdaları öğrenebilmek ve çocuklarını da bu ölçüde beslenmesine katkıda bulunabilmek için titizlik araştırma süreci içerisine girerler. İşte bu istek ve beklentinize doğal yollardan kesin çözüm vererek, çocuklarınızın beyin fonksiyonlarının yapısını ve işleyişi noktasında önemli derecede birebir etki sağlayacak mucizevi bir karışım (formül) bulunmaktadır. İşte, anne-baba olarak imdadınıza hızır gibi yetişecek çocuklarda zeka geliştiren zihin açan hafıza kuvvetlendiren mucize karışım...

 

 

BALIK

Zeka geliştiren zihin açan hafıza kuvvetlendiren besin/yiyeceklerin başını hiç şüphesiz balık çekmektedir. Çünkü balığın içerisinde yer alan DHA ve EPA Omega-3 asidi maddeleri sayesinde beyin fonksiyonlarını güçlendirerek özellikle çocukların başarısına büyük oranda katkı sağlamaktadır. 

 

 

zeka geliştirme

YAĞLI TOHUMLAR

Yağlı tohumlar, çocukların düşünme, kavrama ve algılama kabiliyetlerinin gelişmesinde ciddi ölçüde fayda gösterdiği saptanmıştır. Çocuklarda beyin fonksiyonlarının güçlenmesi için tüketilmesi lazım gelen besin/yiyecekler arasında yer alan yağlı tohumlar arasında; ceviz, badem, fıstık ve fındık yer almaktadır. Yağlı tohumlarda, zeka geliştiren zihin açan ve hafıza kuvvetlendiren Magnezyum, Omega-3, Çinko ve Omega-6 gibi maddeler bulunmaktadır.

zihin açma

YUMURTA

Kahvaltı öğününün olmazsa olmaz besin/yiyeceği olan yumurtanın çocukların bellek gelişimine birebir etki gösterdiği tespit edilmiştir. Protein deposu olarak bilinen ve uzmanlar tarafından da düzenli şekilde tüketilmesi tavsiye edilen yumurtanın sarısında bulunan kolinde, zeka geliştiren zihin açan ve hafıza kuvvetlendiren bir özellik bulunmaktadır.

çocuklarda zeka

ÇİLEK, FRENK ÜZÜMÜ, YABAN MERSİNİ, BÖĞÜRTLEN

Son dönemlerde toplumumuzda yaygın bir şekilde tüketilmeye başlanan çilek, yaban mersini, frenk üzümü ve böğürtlen gibi meyvelerin bilhassa çocuklarınızın zihinsel gelişimine katkı sağladığını biliyor muydunuz? Çocuklarınızın beyin gelişimini tamamlamasına yardımcı olabilmek adına onlara yapabileceğiniz en büyük iyilik bu meyveleri düzenli olarak tüketmesini sağlamaktır. İçerisinde yüksek miktarda antioksidan maddesi bulunan bu meyveler aynı zamanda A ve C vitaminleri açısından da son derece zengindir besin/yiyeceklerdir.

hafıza kuvvetlendirme

RENKLİ SEBZELER

Çocuklarınızın hem çok sağlıklı hem de bir o kadar başarılı olmasına destek olmak için onların renkli sebzeler tüketmesine olabildiğince özen göstermelisiniz. Örnek verilecek olursa; ıspanak, domates, havuç ya da bal kabağı gibi besin/yiyeceklerin içerisinde zeka geliştiren zihin açan ve hafıza kuvvetlendiren maddeler bulunmaktadır. Bu sayede çocuğunuzun özellikle okul döneminde dikkatini derslerine vererek rahat bir şekilde algılamasını ve kavramasını sağlayabilirsiniz.

çocuk gelişimi

SÜT VE YOĞURT

Çocuklarınızın bedensel gelişimi açısından süt ve yoğurtun önemi yadsınamaz, bununla birlikte beyin fonksiyonlarının yapısı ve işleyişinin önemli ölçüde kuvvetlenmesi ve düşünme yeteneğinin giderek artış göstermesini sağlayacak maddeleri de içerisinde barındırmaktadır. Bu bağlamda protein, kalsiyum, vitamin açısından oldukça zengin süt ve yoğurtu çocuklarınızın vazgeçilmez besin/yiyeceği haline getirmelisiniz.

ET

Çocuklarınızın eğitim alırken arzu ettikleri başarıyı yakalamasına sağlamak için içerisinde yüksek miktarda demir bulunan et tüketmesine özen göstermelisiniz. Et tüketen çocukların konsantrasyonunun güçlendiği ortaya çıkmıştır, tüm bunların yanı sıra ette demir maddesiyle birlikte zeka geliştiren zihin açan ve hafıza kuvvetlendiren çinko, mineral ve vitaminler de bulunmaktadır. 

ÇOCUKLARDA ZEKA GELİŞTİREN ZİHİN AÇAN VE HAFIZA KUVVETLENDİREN KARIŞIM…

Doğru besinler doğru zamanda tüketildiği takdirde zeka ve konsantrasyon gelişiminde önemli katkılar sağlar. Zeka geliştiren besinler algı yeteneğini ve hafızayı güçlendirir. Dr. Feridun Kunak, içerisinde süt, tahin, ceviz, yerfıstığı ve bal olan zihin açan karışım yapımını ekrana getirdi. Kunak, şeker hastası olanların bal koymamalarını söyledi.

YORUMLAR 1
  • ADEM 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsan zekasını beslenme etkiler ancak çok değil,insan zekasını en çok düzenli egzersiz,düzenli uyku ve bol bol kitap okumak etkiler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!