7 günlük ayran diyeti listesi! 1 haftalık mucize ayran detoksuyla incelme ve sıkılaşma

Mutfağımızla özdeşleşen efsane tatlardan ayran, yağ yakma işlevini hızlıca yerine getirdiği için gerek doğru gerekse kalıcı yollarla kilo vermek isteyenlerin gönül rahatlığıyla yararlanabileceği mucize besindir. Hemen herkesin yakındığı ödem sorununun önüne geçmesinin yanı sıra dikkat çeken bir diğer özelliği de basen, bel ve göbekte oluşan yağları eriterek en hızlı şekilde zayıflatıyor. Bedeni baştan aşağı zararlı etkenlerden temizlemesiyle beraber hem besleyici & doyurucu hem de sağlıklı ve etkili kilo verdiren ayran diyeti - detoksu hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.

7 günlük ayran diyeti listesi! 1 haftalık mucize ayran detoksuyla incelme ve sıkılaşma
7 günlük ayran diyeti listesi! 1 haftalık mucize ayran detoksuyla incelme ve sıkılaşma
GİRİŞ 22.02.2023 16:23 GÜNCELLEME 22.02.2023 16:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sağlıklı ve etkili diyet listelerinin baş tacı olarak nitelendirilen ayran, vücuttaki sindirim faaliyetlerinin düzenli biçimde gerçekleşmesini görev olarak üstlenerek diğer taraftan tüketilen yiyeceklerin ve içeceklerin fazla yağa dönüşmeyecek şekilde hızlıca emilimini üstlenmesi sayesinde hemen herkesi ilgi odağı olan bir içecektir. Ayran detoksu - diyeti, vücuttaki metabolik faaliyetlere de olumlu biçimde etki ederek yağ yakım sürecini kısaltarak hızlı kilo verdirme görevini üstlenmesinin yanı sıra kilonun kontrolünü sürekliliğini sağlamakta ve daima sağlıklı şekilde dengede tutulmasına olanak vermektedir.

Peki, bağışıklık sisteminin dostu olması sayesinde kilo verirken aynı zamanda vücudunuzun sağlığını hem kısa hem de uzun vadede güçlendirebileceğiniz ve bol miktarda enerji depolayabileceğiniz zayıflatan ayran detoksu - diyeti nasıl yapılır? Direkt olarak yağ yakımına odaklanması ve kas oranını da artırmaya yardımcı olması açısından açısından en doğru ve etkili zayıflama programı olan sağlıklı kilo verdiren ayran diyeti - detoksu...

AYRAN ZAYIFLATIR MI? AYRAN KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR MU?

Sağlığın korunması ve güç kazanması, tüm hastalıklara ve zararlı etmenlere karşı savaş açması bakımından tüketilebilecek en sağlıklı beslenme alternatifi olan ayran, zayıflatıcı özelliği sayesinde gerçekleştirilen diyet programlarında da sıklıkla yer alan şifa deposu bir besin olarak karşımıza çıkmaktadır. Sağlıklı ve etkili diyet listelerinin bir numaralı adresi olan ayran, kişilerin uzun bir zaman boyunca kendilerini tok hissetmesini ve böylece fazladan yiyecek-içecek tüketmesinin önüne geçtiği için kilo vermeye yardımcı olduğunu söyleyebilmek mümkündür.

Bunun yanı sıra kilo vermenin ve zayıflamanın da en önemli çözüm yöntemlerinden bir tanesi de hiç şüphesiz metabolizmanın çalışma hızıdır, şayet metabolizmanız ne kadar hızlı bir biçimde çalışıyorsa kilo verme ve zayıflama hızınız da bir hayli fazla olacaktır. Ayran detoksu da tam bu noktada en büyük kurtarıcı olarak devreye girmektedir, ayran diyetini uygulayan kişilerin metabolizmasının hızlanarak özellikle göbek ve basen çevresindeki yağların yakımını önemli ölçüde destekleyecektir.

ayran zayıflatır mı kilo vermeye yardımcı olur mu

AYRAN DİYETİ NASIL YAPILIR?

Zayıflamak ve kilo vermek için ayran diyetini uygularken dikkat etmeniz gereken en önemli şey, tüketeceğiniz ayranın mümkünse ev yapımı yoğurttan olmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Öte yandan ayran diyetini uygularken gün içerisinde meydana gelebilecek tatlı ihtiyacını kontrol altına tutabilmek ve kendinizi şekerli ve sağlıksız gıdaların tüketiminden istikrarlı şekilde korumak için meyve tüketebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra ayran diyetinin uygulama süreci yalnızca bir haftadır, ayran diyetinden sağlıklı, etkili ve kalıcı biçimde verim alabilmek için bu sürenin altında ve üstünde olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Ayran diyetinde yakılan yağların vücutta tekrardan depolanmaması adına bu programı uyguladıktan sonra fazla kalorili, aşırı yağlı ve şekerli gıda/yiyeceklerin tüketiminden olabildiğince uzak durmanız gerekmektedir.

Aynı zamanda ayran diyetini yaparken gün içerisinde yaşınıza, cinsiyetinize ve kilonuza bağlı olarak ortalama 2 ila 2,5 litre su tüketmeye özen göstermelisiniz ve kilo verme - zayıflama sürecine destek olması açısından da isteğe bağlı olarak bitki çaylarından da yararlanabilirsiniz.

ayran diyeti nasıl yapılır

SAĞLIKLI, ETKİLİ VE KALICI KİLO VERDİREN AYRAN DİYETİ LİSTESİ...

AYRAN DİYETİ 1.GÜN YEME-İÇME LİSTESİ…

-SABAH VAKTİ:
*3 bardak ayran

-ÖĞLE VAKTİ:
*3 bardak ayran

-AKŞAM VAKTİ:
*3 bardak ayran
*1 porsiyon haşlanmış yağsız tavuk (ızgara tavuk da olabilir)

sağlıklı etkili kalıcı kilo verdiren ayran diyeti listesi

AYRAN DİYETİ 2.GÜN YEME-İÇME LİSTESİ…

-SABAH VAKTİ:
*3 bardak ayran

-ÖĞLE VAKTİ:
*2 bardak ayran

-AKŞAM VAKTİ:
*1 bardak ayran
*Meyve

AYRAN DİYETİ 3.GÜN YEME-İÇME LİSTESİ…

-SABAH VAKTİ:
*2 bardak ayran

-ÖĞLE VAKTİ:
*2 bardak ayran

-AKŞAM VAKTİ:
*1 bardak ayran
*Sınırsız sebze (çiğ tüketebilir ya da tuzsuz haşlayarak da yenilebilir)

AYRAN DİYETİ 4.GÜN YEME-İÇME LİSTESİ…

SABAH VAKTİ:
*2 bardak ayran

ÖĞLE VAKTİ:
*2 bardak ayran

AKŞAM VAKTİ:
*1 bardak ayran
*sınırsız patlamış mısır (tuzsuz ve az yağlı olmalı)

AYRAN DİYETİ 5.GÜN YEME-İÇME LİSTESİ…

SABAH VAKTİ:
*2 bardak ayran

ÖĞLE VAKTİ:
*2 bardak ayran

AKŞAM VAKTİ:
*1 bardak ayran ile birlikte doğal maden suyu

AYRAN DİYETİ 6.GÜN YEME-İÇME LİSTESİ…

SABAH VAKTİ:
*2 bardak ayran

ÖĞLE VAKTİ:
*2 bardak ayran

AKŞAM VAKTİ:
*1 bardak ayran
*Doğal bitki çayı

AYRAN DİYETİ 7.GÜN YEME-İÇME LİSTESİ…

SABAH VAKTİ:
*2 bardak ayran

ÖĞLE VAKTİ:
*2 bardak ayran

AKŞAM VAKTİ:
*1 bardak ayran
*sınırsız sebze çorbası (yağsız, tuzsuz)

AYRAN DETOKSU NEDİR? 

Ayran detoksu, günümüzde kilo vermek ve zayıflamak isteyenlerin amaçlarına kolay ve hızlı yoldan ulaşabilmesini sağlayacak ve sonrasında da kontrollü ve sağlıklı bir biçimde beslenilmesi halinde de yakılan yağların vücutta yeniden birikmesine mani olan bir yöntemdir. Özellikle göbek ve basen eritmesinin haricinde de vücuttan ödem sorununu adeta bıçak gibi söküp atan ve vücudun baştan aşağı yenilenmesini ve temizlenmesini hedefleyen bir yöntem olarak ifade edilmesi de mümkündür. Tüm bunları yaparken vücudunuzun sağlıklı yapısının bozulmaması adına gerekli olan vitamin ve mineral gibi besin değerlerini önemli ölçüde alınmasını sağlayarak birden fazla olumlu etkiyi görebilirsiniz.

AYRAN DETOKSU NASIL YAPILIR?

*Ayran detoksu için gerekli malzemeler şu şekildedir:

-Tam yağlı ayran

-Kişniş yaprağı

-1/2 çay kaşığı ölçüsünde kavrulmuş kimyon tohumu tozu

-Bir tutam tuz

-Nane yaprağı

-Robotta çekilmiş havuç

Ayran detoksu hazırlanışı - yapılışı:

İlk olarak evinizde bulunan herhangi bir kabın içine ayranı boşaltmakla işe başlayın. Sonrasında ise birkaç adet nane ve kişniş yaprağını da kabaca bıçak yardımıyla doğrama işleminde bulunun. Robottan geçirmiş olduğunuz havucu ve doğradığınız kişniş ve nane yaprağını ayranın içine ilave edin. Bir sonraki aşamada da bir tutam tuzu ve kavrulmuş kimyon tohumu tozunu dökün ve malzemeler güzelce homojen hale gelinceye dek karıştırma işlemine devam edin...

YORUMLAR 2
  • Serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Gunluk 1500 kalorinin altinda kalori yuklemesi yapmak vucuda ciddi zararlar verir en az 1500 kalori yukleyin ama 4000 kalori harcayin bu cok sagliksiz bisey ciddi zararlar gorebilirsiniz
    Cevapla
  • saçma 4 yıl önce Şikayet Et
    tek tip besinle gerekli mineral ve vitaminler alınamaz. bu işe yararsa sebebi zaten kalorisinin nispeten az olmasıdır. baklava diyeti ile bile zayıflanır matematiksel olarak harcanan kalori alınandan çoksa.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi