Kış aylarında bağışıklığı güçlendiren besinler nelerdir? Vücudu baştan aşağı temizleyen gıdalar...

Hastalıklara karşı vücut direncini arttırmak ve iç organların sağlığını korumak için zengin besin değerlerine sahip, antioksidan kaynağı besinlerin bol bol tüketilmesi gerekmektedir. Mevsiminde ve sağlıklı beslenmek, solunum yolu hastalıklarından kanser ve kalp hastalıklarına kadar koruyucu etkiye sahiptir. İşte tüm vücudu baştan aşağı toksin ve iltihaptan temizleyen yiyecekler...

Kış aylarında bağışıklığı güçlendiren besinler nelerdir? Vücudu baştan aşağı temizleyen gıdalar...
Kış aylarında bağışıklığı güçlendiren besinler nelerdir? Vücudu baştan aşağı temizleyen gıdalar...
GİRİŞ 08.12.2021 10:04 GÜNCELLEME 08.12.2021 10:26

Doğal beslenme ve bitkisel yöntemlerle tedavi vücudun hastalıklara karşı direncini arttırmakla birlikte hastalıkların daha çabuk tedavi edilmesine yardımcı olmaktadır. Doğal beslenmek grip ve nezle gibi mevsimsel hastalıklarından kanser ve kalp-damar hastalıklarına kadar pek çok sağlık sorununa karşı etkili bir tedavi yöntemi olarak kabul edilmektedir. Çevresel ve genetik faktörlerin dışında hastalıkların meydana geliş nedeni, yanlış beslenme ve zararlı alışkanlıklardır. Zararlı alışkanlıkların vücutta bıraktıkları hasarların onarılması için ise doğru beslenmeyi ilke edinerek vücudun kısa sürede toparlanması sağlanmalıdır. Vücudu toksin, iltihap ve enfeksiyonlardan doğal yollarla temizleyen yiyeceklerin düzenli olarak tüketilmesi iç organların toksinlerden arınmasını hızlandırarak daha sağlıklı ve sistemli çalışmasına yardımcı olmaktadır. 

Vücudu Temizleyen Besinler Nelerdir?

1- Taze Nane: Toksinlerden arınmak ve iç organların daha sağlıklı hale gelmesi için taze nanenin salata gelmektedir. Mide ağrısı ve bulantısına iyi gelen taze nane detoks suyu hazırlanıp içildiğinde vücudun ödem ve toksinlerden kurtulmasını sağlamaktadır. Nane yağı, doğal diş macunu yapımında, baş ağrısı ve stresin azalmasında kullanılmaktadır. Aktarlardan temin edilen nane yağı, yarım bardak suyun içine birkaç damla eklenip gargara yapıldığında diş ve diş eti sağlığını korur ve ağız kokusunu ortadan kaldırır.

Taze nanenin faydaları nelerdir? Solunum yollarını açan nane limon hazırlanışı...

2- Maydanoz: En güçlü iltihap sökücü olarak bilinen maydanoz, özellikle idrar yollarında meydana gelen iltihabın temizlenmesine yardımcı olur. Vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşan maydanoz, suyu kaynatılıp içildiğinde bağışıklık sisteminin daha da güçlenmesini sağlamaktadır. Bilinen pek bir zararı olmayan maydanoz günün her anında bol bol yenmesi tavsiye edilmektedir.

Maydanozun faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?

3- Avokado: Kan dolaşımını hızlandırarak kötü kolesterolü düşüren avokado, aynı zamanda kalp krizi riskini azaltmaktadır. Çok güçlü antioksidan kaynağı olan avokado, yanlış beslenme ve zararlı alışkanlıklardan kaynaklı akciğer, karaciğer, mide ve bağırsaklarda meydana gelen toksinlerin kısa sürede arınmasını sağlamaktadır. Ayrıca yüksek lif içerdiğinden bağırsakların daha hızlı çalışmasına yardımcı olmaktadır. Zengin vitamin ve mineral kaynağı olması ise vücudun günlük ihtiyacı olan besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır.

Avokadonun faydaları nelerdir? Evde doğal avokado maskesi nasıl hazırlanır?

4- Lahana Turşusu: Bekletilerek hazırlanan gıdaların çoğu, probiyotik açısından oldukça zengin besinlerdir. Probiyotik kaynağı besinler bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Özellikle kış aylarında vücut direncini arttıran lahana turşusu, akşam yemeklerinde sıkça tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Kalp ve damar sağlığını güçlendiren lahana turşusunu yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı olarak kalp krizi riskini azaltmaktadır. 

Turşu suyunun faydaları nelerdir? Probiyotik kaynağı turşu suyu hangi hastalıklara iyi gelir?

5- Karalahana: Vücutta biriken nikotinin doğal şekilde atılmasına yardımcı olduğu gibi aynı zamanda vücudun toksinlerden arındırılmasına yardımcı olmaktadır. Demir, kalsiyum, magnezyum ve potasyum açısından da çok zengin olan karalahana, vücudun ihtiyaç duyduğu mineralleri de karşılayarak bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir.

Kara lahananın faydaları neler? Kara lahanada hangi vitaminler vardır?

6- Zerdeçal: Alternatif tıp ve geleneksel tıpta oldukça fazla kullanılan zerdeçal, birçok sağlık problemine iyi gelen mucizevi bir besin maddesidir. Antioksidan içeren zerdeçal, vücudun nikotinde ve toksinlerden arındırılmasına çok etkili bir baharattır. Zerdeçalın çayı yapılarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Ancak uzun süre kullanılması durumunda bazı yan etkileri bulunduğundan ara vererek kullanılmasının daha uygun olduğu beslenme uzmanları tarafından belirtilmektedir.

Toz zerdeçalın faydaları nelerdir? Bağışıklık sistemini güçlendiren zerdeçal nasıl kullanılır?

7- Nar: Besinler arasında en güçlü antioksidan kaynağı olarak kabul edilen nar, vücudun toksinlerden arınmasına ciddi şekilde etkiye sahiptir. Zengin besin değerleri sayesinde vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri neredeyse tek başına karşılayan nar, düzenli tüketilmesi halinde zararlı alışkanlıklardan ve yanlış beslenme rutininden kaynaklı vücutta biriken toksinlerin en doğal ve çabuk şekilde atılmasını sağlamaktadır. Nar, kalp dostu besinler arasında ye aldığından kan dolaşımını hızlandırarak kalp krizi riskini azaltmaktadır. Kış aylarında tüketildiğinde ise grip ve nezle gibi solunum yolu hastalıklarına karşı korumaktadır.

Nar suyunun cilde faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına nar suyu içmek neye iyi gelir?

8- Su: Tüm bu sağlıklı yiyeceklerin yanında en önemlisi sudur. Vücudun toksinlerden arınması için günlü yeterli miktarda su içilmesi gerekmektedir. En iyi detoks olan su, başta ciğerler olmak üzere tüm iç organların sağlıklı çalışmasını sağlar ve toksinlerden arınmasına yardımcı olmaktadır. Bundan dolayı uzmanlar günde en az 2 litre su içilmesini önermektedir

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı