Nar suyu yüksek tansiyona iyi gelir mi? Her sabah aç karnına nar suyu içmek neye iyi gelir?

Nar suyu, zengin vitamin-minerallere sahip, antioksidan kaynağı ve iltihap söktürücü olma özelliğiyle hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. Mevsiminde toplanan narlarla oldukça basit hazırlanan nar suyu, ölçülü ve düzenli tüketilmesi halinde birçok hastalığa şifa olduğu bilinmektedir. Peki nar suyunun faydaları nelerdir?

Nar suyu yüksek tansiyona iyi gelir mi? Her sabah aç karnına nar suyu içmek neye iyi gelir?
Nar suyu yüksek tansiyona iyi gelir mi? Her sabah aç karnına nar suyu içmek neye iyi gelir?
GİRİŞ 02.01.2023 09:18 GÜNCELLEME 02.01.2023 09:18
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Antioksidan kaynağı olan nar, binlerce yıldır şifa kaynağı olarak tüketilmektedir. Özellikle hamile kadınların bol bol yemeleri tavsiye edilen nar ve nar suyu içerdiği içerdiği demir, kalsiyum, magnezyum gibi mineraller sayesinde kadınların daha sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmesini sağlamaktadır. Vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olmakla birlikte bağışıklık sisteminin güçlenerek hastalıklara karşı direncini arttırdığı bilinmektedir. En eski ilaçlardan olan nar, çağlar boyu tedavi amaçlı içilerek şifa kaynağı olarak kabul edilmektedir. Kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere kanser, yüksek tansiyon ve solunum yolu hastalıkları gibi birçok hastalığın iyileşmesinde etkisi görülmektedir. Yaz aylarında çiçek veren ve sonbahara doğru hasat edilen nar, ülkemizde Marmara, Ege ve Akdeniz ikliminde bolca yetiştirilerek üretimi yapılmaktadır.

Yoğurdun bağırsaklara faydaları nelerdir? Günde ne kadar yoğurt tüketilmeli?

Nar Suyunun Faydaları Nelerdir?

Geleneksel tedavi yöntemlerinde en çok kullanılan ve şifası nedeniyle de tarih boyunca birçok medeniyet tarafından kutsal görülen nar, soğuk algınlığından kansere kadar birçok hastalığa şifa olmaktadır. Düzenli olarak nar yemek ve nar suyu içmek vücudu toksinlerden arındırarak kansere karşı savaşmaktadır. Nar, tüm vücudu yenileyerek saçların daha sağlıklı uzamasına ve cildin yenilenmesine de yardımcı olduğu gözlemlenmektedir. Nar suyunun sağlığa olan faydaları şöyledir:

  • Antioksidan kaynağı olan nar suyu, vücudun toksinlerden arınmasını ve yenilenmesini sağlamaktadır. En zengin antioksidan kaynağı olan nar, kanser gibi riskli hastalıklara karşı vücut direncini yükseltmektedir. 

  • Sabahları boş mideye nar suyu içmek pozitif duyguları ferahlık hissini ve odaklanmayı arttırır. Ayrıca anksiyete ve stresi azaltır. Dahası, uykusuzluk ya da kronik halsizlik durumlarında aşırı stresi atmak için de içilebilir.

  • Yüksek kolesterolü normal seviyesine düşmesini sağlayan nar suyu, damarlardaki kan dolaşımını hızlandırarak damar sağlığını korumaktadır. 

  • Anne adaylarının hamilelik süreci boyunca yaşayabilecekleri vitamin ve mineral eksikliğine karşı, kalsiyum, demir, sodyum ve potasyum kaynağı narı düzenli olarak tüketmeleri tavsiye edilmektedir. 

  • Hamilelikte çok sık rastlanan demir ve kan eksikliğine karşı çok etkilidir. Anne adaylarının doktorlarına danışarak günde yarım bardak kadar nar suyu içmeleri önerilebilir. 

Narın faydaları neler? Şifa deposu nar suyu ve kabuğu hangi hastalıklara iyi gelir?

  • Nar suyu, anne sağlığını korurken anne karnındaki bebeğin de kemik gelişimine katkı sağlamaktadır. 

  • Kalp ve damar sağlığını koruyan nar, kan dolaşımını hızlandırarak kalp krizi riskini azalttığı bilinmektedir. 

  • Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olan nar suyu, özellikle kabızlık sıkıntısı çekenler tarafından bol bol tüketilmesi tavsiye edilmektedir. 

  • Birçok hastalığa şifa olan nar, soğuk algınlık ve enfeksiyondan kaynaklı olarak görülen solunum yolu hastalıklarına iyi gelmektedir. 

  • Beyin gelişimine katkı sağlayarak beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasına yardımcı olur.

Muzun faydaları nelerdir? Cilt bakımında muz kabuğu nasıl kullanılır?

  • Hücrelerin yenilenmesini sağlayarak kırışıklıkların tedavi edilmesine yardımcı olur. Sivilce ve siyah nokta gibi sorunlu ciltlerin daha temiz ve parlak kalmasını sağlamaktadır. 

  • Nar suyunun en etkili olduğu hastalıklardan biri de diş ve diş eti rahatsızlıklarıdır. Antioksidan kaynağı olan nar suyu, ağı gargarası olarak kullanıldığında diş eti iltihaplanmasını temizler ve ağız kokusuna iyi gelir. 

  • Ödem atıcı etkisi olmasıyla vücudun şişkinliğini alır.

  • Stres ve yorgunluğu azaltarak daha rahat uyumaya yardımcı olmaktadır.

  • Menopoz sürecine giren kadınlarda görülen ani terleme, ateş basması, uykusuzluk, huzursuzluk ve yorgunluk gibi semptomları azalttığı aktarılmaktadır. 

Nar suyunun faydalarının yanında aşırı tüketilmesi ters tepki vererek zararlı olabilir. Özellikle hamilelerin doktorlarına danışarak nar suyunu içmeye başlamaları önerilir. Kalp ve tansiyon hastaları da nar suyunu tüketirken ölçülü ve dikkatli olması gerekir. 

1 Bardak Nar Suyunun (200 ml) Besin Değerleri?

Karbonhidrat (g) 26.06

Protein (g) 0

Yağ (g) 0.1

Lif (g) 0

Kolesterol (mg) 0

Sodyum (mg) 0

Potasyum (mg) 612

Kalsiyum (mg) 28

Vitamin A (iu) 14

Vitamin C (mg) 0.8

Demir 0.18

YORUMLAR 11
  • Tosun 2 yıl önce Şikayet Et
    Aç karnına nar suyu iç, mideyi del..
    Cevapla
  • Saniye 3 yıl önce Şikayet Et
    nar ekşi gibi, ben sevemedim
    Cevapla
  • Nezaket 3 yıl önce Şikayet Et
    Nar o kadar pahalı değil 2 TL den 10 TL ya kadarda gördüm nar supet bir meyve suyu kendisi kabuğu herşeyiyle güzel çarşıdan al bir tane eve gelsen bin tane
    Cevapla
  • çağan 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçen manavda 50 TL idi kışın düşer tabi
    Cevapla
  • Naci 3 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır yiyorum saçlarım gür ve hiç dökulmedi enerjim eksilmedi süper bir şey
    Cevapla
  • birbilen 3 yıl önce Şikayet Et
    her sabah aç karna nar suyu içerseniz kısa sürede şeker hastası olursunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı