Sivilce izleri nasıl geçer? Sivilce patlatmak zararlı mı? Sivilce izlerine doğal tedavi yöntemi

Her yaştan kişide çok sık rastlanan sivilceler, genellikle yanlış beslenme alışkanlıklarından dolayı vücudun muhtelif yerlerinde çıkmaktadır. Çoğu zaman yüz ve boyun çevresinde ortaya çıkan sivilceler, bir cilt problemi olduğu dikkate alınarak tedavi sürecinin başlatılması gerekmektedir. Doğru beslenme ve düzenli bakım, sivilcelerin tedavi sürecini hızlandırmaktadır. Peki sivilce ve sivilde izi nasıl geçer?

Sivilce izleri nasıl geçer? Sivilce patlatmak zararlı mı? Sivilce izlerine doğal tedavi yöntemi
Sivilce izleri nasıl geçer? Sivilce patlatmak zararlı mı? Sivilce izlerine doğal tedavi yöntemi
GİRİŞ 16.02.2021 09:25 GÜNCELLEME 16.02.2021 09:25

Sivilceler, ciltte yağ salgılayan kanalların tıkanması ve şişmesi sonucu ortaya çıkan, genellikle ergenlik çağından itibaren her yaş grubu kişide görülen cilt problemleridir. Sivilceler, ciltteki yağ dengesinin bozulması ve gözeneklerin tıkanması sonucunda kırmızı lekeler halinde görülmektedir. Genellikle yanlış beslenme alışkanlıkları, cilt bakımının doğru zamanda doğru şekilde yapılmaması gibi nedenlerden meydana gelen sivilcelerin bitkisel yöntem ve doğal müdahalelerle tedavi edilmesi mümkündür. Kişinin cilt tipini bilerek cildinin ihtiyacı olduğu müdahaleyi doğru hamlelerle yapması halinde sivilce ve sivilce izlerinin kısa sürede geçmesi beklenir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken cilt hassasiyetine göre ürünlerin seçilip düzenli ve ölçülü kullanılmasıdır. 

1 gecede sivilce nasıl kurutulur? Evde uygulanan doğal tedavilerle sivilce nasıl geçer?

EVDE DOĞAL YÖNTEMLERLE SİVİLCE NASIL GEÇER?

Sivilcelerin tedavi edilmesi için çeşitli cilt bakımı ve kürlerden ziyade kişinin beslenme alışkanlıklarını değiştirmesi gerekmektedir. Cilt, kişinin yediği içtiği ürünlerden beslendiği için aşırı yağlı, ambalajlı ürünlerin sıkça tüketilmesi, cildin yağ oranını bozarak sivilce ve siyah nokta gibi sorunların görülmesine neden olmaktadır. Her cilt tipine uygun kür ve maskelerin uygulanmasından ziyade sivilce problemi yaşayan herkesin gün içinde en az 2 litre su içmesi, abur cuburu azaltması, bitki çayları içerek ve mümkünse az yağlı ve sağlıklı besinler tüketerek beslenmesi gerekmektedir. Bunlar dışında evde uygulanan oldukça etkili ve pratik kürler şöyledir:

1- Aloe Vera ve Zerdeçal: Aloe vera bitkisinin içerisinden çıkarılan 1 çorba kaşığı jel ve 1 tatlı kaşığı zerdeçal karıştırılarak yüze uygulanır. Maskeyi yüze uygularken dikkat edilmesi gereken en öneli şey ise maskenin sivilceli bölgeye en son sürülmesidir. Maske el ya da başka bir aparatla sürülürken önce sivilceli bölgeye değer ve sonrasında sivilcesiz bölgeye temas ederse sivilcenin tüm ciltte yayılmasına neden olmaktadır. Dikkatli bir şekilde maske cilde uygulandıktan sonra 15 dakika kadar bekletilir ve bol ılık su ile durulanır. Bu işlem düzenli olarak hafta 2-3 kez uygulanırsa, sivilcelerin kısa sürede geçmesi beklenmektedir. 

Aloe Veranın cilde faydaları nelerdir? Aloe vera suyu nasıl kullanılır?

2- Elma ve Limon Maskesi: Yarım elma rendelenir ve içerisine 5-6 damla limon damlatılır. Hazırlanan karışım direkt yüze uygulanır ve 10-15 dakika beklettikten sonra bol su ile durulanır. Limonun keskin ve kurutucu yapısı sivilcelerin kısa sürede geçmesini sağlarken elma, cildin ihtiyacı olan vitamini ve minerali karşılayarak daha canlı ve sağlıklı bir görünüme kavuşturur. Elma ve limon maskesi düzenli olarak hafta 2-3 kez uygulanması tavsiye edilmektedir. 

Doğal antioksidan sirkenin faydaları nelerdir? Sabah sirke içmek hangi hastalıklara iyi gelir?

3- Elma Sirkesi ve Patates Maskesi: Cilt bakımında oldukça sık başvurulan patates, sivilcelerin kurutulmasında oldukça önemli bir etkiye sahiptir. 1 adet küçük boy patates ince ince dilimlendikten sonra elma sikesinin içine atılarak 20-25 dakika kadar dinlendirilir ve bekletilen patates dilimleri direkt olarak yüze uygulanır ve takribi 25 dakika kadar bekletir. Bu uygulamanın cilde herhangi bir yan eti göstermesi beklenmediğinden haftanın 4 günü yapılması tavsiye edilir. 

Göz ağrısına patates iyi gelir mi? Gözün üzerine patates koymak...

SİVİLCE LEKELERİ İÇİN DOĞAL MASKELER

Sivilce lekeleri, sivilcelerden daha uzun vadede iyileşmektedir. Bundan dolayı tedavi sürecinde biraz daha sabırlı ve istikrarlı olmak gerekir. Evde hazırlanan birkaç pratik tarifle elde edilen kürler düzenli olarak sivilce lekelerine uygulanması, sivilce lekelerinin normalden daha kısa sürede geçmesine yardımcı olmaktadır. Sivilce lekeleri için uygulanması tavsiye edilen doğal maskeler şöyledir:

1- Sirkeli Su: 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve yarın çay bardağı su karıştırılır ve tonik olarak cilde uygulanır. Her gece düzenli olarak cildin bu şekilde temizlenmesi hem sivilceleri hem de sivilde lekelerinin daha çabuk geçmesini sağlamaktadır. 

Sabahları aç karnına sirkeli su içmek zayıflatır mı? Sirkeli suyun faydaları nelerdir?

2- Diş Macunu: Sivilce lekelerinin geçmesi için sivilce lekelerinin üzerine direkt olarak diş macunu sürmek, lekelerin kısa sürede geçmesini sağlamaktadır. 

Evde doğal diş macunu nasıl yapılır? Organik diş macunu hazırlanışı...

3- Hametan Krem: Sivilce ve diğer tüm cilt lekelerine oldukça iyi gelen hametan krem, sivilcelerin üzerine bir parça sürülmesi sivilce lekelerinin çabucak geçmesine yardımcı olmaktadır. 

Hametan kremin cilde faydaları nelerdir? Hametan krem ne işe yarar?

4- Fucidin Krem: Cilt problemleri için kullanılan krem sivilce ve lekelerin tedavi edilmesi için kullanılabilir. Cilt tipi uygun olanların sorunlu bölgelerine uygulayarak tedavi etmeleri uygun görülür. Cilt kesiklerinin daha çabuk iyileşmesini, yaraların iz bırakmadan geçmesini, sivilce, yara, sinek, böcek, arı ısırıklarında kullanılmaktadır. Halk arasında daha çok sivilce ve sivilce izleri için kullanılmaktadır.

Fucidin krem nedir ne işe yarar? Fucidin krem sivilceye iyi gelir mi?

SİVİLCE PATLATMAK ZARARLI MIDIR?

Sivilcelerle oynamak, sıkmak, yolmak ve patlatmak cilt lekelerine sebep olacağından sivilcelere çok fazla temas edilmemesi tavsiye edilir. Ancak üzeri iltihaplanmış sivilceler iyice temizlenmiş ellerle dikkatlice cilde çok fazla basın uygulamadan sıkılması bazen uygun olabilir. Ancak bunun için hijyen koşullarına ve sivilceye dokunulan elle çilden başka bir yerine dokunulmamasına dikkat edilmelidir. Sivilce patlatmaya çalışırken çok fazla basıncın uygulanması, cilt dokusuna zarar vererek lekelere neden olmaktadır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar