Bilim Kurulu üyesi Çelik vaka sayılarındaki artışın sebebini açıkladı

Sağlık Bakanlığı koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik aşılamaya rağmen vaka sayılarındaki artışın yaz aylarında turizm dolayısıyla insan sirkülasyonunun ve maskeye uyumun düşmesi sebebiyle olduğunu ifade etti..

Bilim Kurulu üyesi Çelik vaka sayılarındaki artışın sebebini açıkladı
Bilim Kurulu üyesi Çelik vaka sayılarındaki artışın sebebini açıkladı
GİRİŞ 14.08.2021 13:07 GÜNCELLEME 14.08.2021 14:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bilim Kurulu Üyesi ve Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, aşılamaya rağmen vaka sayılarındaki artışa değindi. Çelik, “Yaz aylarında sıcaktan dolayı maskeye uyulmadığını görüyoruz. Yurt dışından gelen gurbetçiler, turistler ve iç turizmden dolayı ülke içi bir hareketlilik söz konusu. Maske ve mesafeye uyum son derece düştü. Dolayısıyla bulaş kaçınılmaz oluyor” dedi.;

Evine gelen aşı ekibini 3 kez reddetti! 26 yaşındaki Lale koronaya yenik düştüEvine gelen aşı ekibini 3 kez reddetti! 26 yaşındaki Lale koronaya yenik düştü


YA AŞI KARTI YA PCR TESTİ İSTENMELİ

Aşı zorunluluğu konusuna değinen Prof. Dr. Çelik şunları söyledi: “Bir halk içerisinde yaşıyorsak bu halka olan sorumluluklarımız var. Bir kimsenin canına, malına zarar vermek suç oluşturuyorsa sağlığına zarar vermemiz de bir sıkıntı oluşturmalı. Bununla alakalı özellikle eğlence alanları, zorunlu alanlara aşı yaptırmamış olanların alınmaması mümkün olabilir. Ya da belirli periyotlarla PCR testi zorunluluğu getirilebilir”

AŞININ YAN ETKİSİ HASTALIĞIN MİLYONDA BİRİ DEĞİL

“Aşıların yan etkisi hastalığın getirdiği sıkıntıların milyonda biri değildir. Biz bunu hastalardan, yoğun bakımlardan görüyoruz. Takip ediyoruz, kimin ne yaşadığını biliyoruz.” diyen Prof. Dr. İlhami Çelik, henüz toplumsal bağışıklığa ulaşmak için yeteri kadar aşılamanın olmadığını vurguladı. Çelik sözlerini şöyle tamamladı: “İkinci aşıyı yaptırmadıysanız zaten aşılanmamışsınız demektir. Bizde 95 yaşında iki hasta var. Normalde bu hastalar aşısız olsalardı klinikleri çok kötü seyredecekti. Ama şu anda çok hafif seyrediyor, taburcu edeceğiz. Böyle binlerce örnek verebiliriz”

YORUMLAR 4
  • Trakyalı amıca 2 yıl önce Şikayet Et
    Sivonacı doktorlar ile yaramaz diyor şimdi. İlk çıktığında yüzdeler veriyorlardı başarısı için. Çinliler bile şaşırmıştı oranlara. Sonra biontec için tehlikeli çin aşısına göre masum değilmdrdimmeşhur doktorlar. 3. Doz konusunda bilim kurulu üyeleri ticari amaçla söylemler çıkıyor gerek yok diyordu. Geçen sene yaz aylarında virüs sıcakta yayılmaz biter dediler. Toplumsal bağışıklığa göre milletin yarısı virüsü vücuduna geçirse de bitecekti. Daha daha bir sürü söylem. Millet bu yüzden aşı olmuyor. Heo yalan hep menfaat üzerine kararlar. Oteller boş esnaf aç kalacak diye o sıvıya zorluyorlar. Bu yönetmek değil.
    Cevapla
  • Muhammed 2 yıl önce Şikayet Et
    aceleye gelmiş test süreçleri bitmemiş acil onaylar verilmiş bi aşıyı vucuduma uygulatmam net
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Akıl var mantık var aşıyı yapan sahibi tüccar asi herşeye iyi gelir diyor mübarek her hastalığa iyi mutasyona iyi diyor.aşi oldukça vaka ve hasta ve ölüm oranı düşmesi lazım ama ne hikmetse artıyor..geçen sene bugün vaka sayısı 66 bin testte 1200 vaka hasta sayısı 990 ölüm oranı 21 . 80 milyon iğne yaptın ne değişti...acizik aklını kullanın olana bir şey dediğim yokta ne değişti hani yüzde 50 den sonra hastalık kontrol altında olacak diyordu biri hani....azıcık her şeye her bilimsel su şöyle böyle diyene inanmayin..RNA virusler mutasyona uğrayan vuris cesidir gril vurislerine benze nasıl gribe asi etki etmez etsede pek fayda sağlamaz bu vuriste aynı cinsten yani aşının pek faydası yok.
    Cevapla
  • hasso 2 yıl önce Şikayet Et
    boşuna yazmışsın. sağlık otoritesi misin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı