Uzmanından şeker hastaları için önemli uyarı!

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Aydemir Efelerli yaz aylarında su tüketiminin önemine değinerek özellikle şeker hastalarının vücuttaki su dengesine dikkat etmesi gerektiğine değinerek uyarılarda bulundu.

Uzmanından şeker hastaları için önemli uyarı!
Uzmanından şeker hastaları için önemli uyarı!
GİRİŞ 18.08.2021 09:42 GÜNCELLEME 18.08.2021 09:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Eskişehir Acıbadem Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Aydemir Efelerli, özellikle hava sıcaklıklarının yüksek olduğu yaz aylarında su tüketiminin önemli olduğunu ifade etti. Kış aylarının aksine yazın terleme yoluyla da sıvı kaybı yaşandığından vücuttaki suyun giriş ve çıkış dengesinin iyi ayarlanması gerektiğine değinen Uzm. Dr. Efelerli, şeker hastalarının bu dengeye özellikle dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Bugünlerde adeta salgın gibi: İshalden korunmak için...Bugünlerde adeta salgın gibi: İshalden korunmak için...



SU TÜKETİMİ DİYET KADAR ÖNEMLİ

Konuyla ilgili konuşan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Aydemir Efelerli, kandaki şeker miktarını dengelemek açısından su tüketiminin oldukça önemli olduğunun altını çizdi. Şeker hastalarının olağan diyetlerine dikkat ederken su tüketmeyi de ihmal etmemeleri gerektiğini ifade eden Uzm. Dr. Efelerli, “İdrar çıkışınız varsa günde en az 8-9 bardak sıvı alımı önemlidir. Şeker hastaları için sıvı alımı özellikle çok önemli. Bir reçeli sulandırmak gibi düşünelim. Şekerli bir şeyi sulandırırsanız şerbet olur. Siz bunu iyi sulandıramazsanız kanınızdaki glikoz olduğundan daha çok yükselebilir. Bu mantıkla siz eğer sıcakta çok su kaybederseniz, konsantre kanda şeker yüksekliği olur. Yani şeker hastalarının oral olarak diyetine dikkat etmeleri, ne kadar şekerli mamuller, karbonhidrat anlamında, hamur işi anlamında dikkat ediyorlarsa su tüketimine de dikkat etmeleri gerekiyor. Proteinin fazla alımı, katı yağ, tereyağı, kaymak, kırmızı et gibi çok tüketim yaptığınızda bu da glikoza dönüyor. Früktoz da glikoza dönüyor. Dolayısıyla yediğiniz tüm ürünlere ne kadar dikkat etmeniz gerekiyorsa, bol su tüketmeye de çok dikkat etmelisiniz” diye uyarılarda bulundu.  

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Valla dr.hanım çok aydınlatıcı oldu bilmiyorduk 2021 yılında öğrendik artık insanları mal görmekten vazgeçin keşke yeni bir tedavi yolu gösterseydin
    Cevapla
  • Haluk Bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Şeker hastası aynı zamanda diyaliz hastasıyla ne yapacak sayın hocam?Yine su tüketsin mi?
    Cevapla
  • ibrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    30 sene önceki haberler. 1980 yıllarda babam şeker hastasıydı ve o zamanlarda da doktorlar bol su tüketilmesini söyluyorardı. yıl olmuş 2021 teknoloji çağında hastalığa çare bulmuyorlar boş hikaye anlatıyorlar.
    Cevapla
  • burak van 2 yıl önce Şikayet Et
    herkesin bildiği şeyi söyleyeceğinize ise yarayacak bu hastalığın çaresini halkın kurtuluşu için çare arayin
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    ehhh ediyoruz,yalnız sokak ve caddelerde markette satılan 500 krl luk suyu 1,5 tl ye karaborsa satıklarından suyumuzu evden getirip yanımızda taşıyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu