Araştırma sonuçları belli oldu: Uzun koronavirüsün sebebi ne?

Koronavirüsle ilgili yapılan yeni bir araştırmadan şaşırtıcı sonuçlar elde edildi. Araştırmaya göre uzun koronavirüs yaşayan kişiler SARS-CoV-2 (COVID-19’a yol açan virüs) dışında başka bir virüsle daha mücadele ediyor olabilir..

GİRİŞ 19.08.2021 10:14 GÜNCELLEME 19.08.2021 14:48

Geçtiğimiz yıl ilk ‘uzun koronavirüs’ vakaları teşhis edildiğinden bu yana, birçoğunda görülen beyin sisi ve yorgunluk gibi belirtiler, kronik yorgunluk sendromu veya miyaljik ensefalomiyelit (CFS/ME) hastalıkları ile kıyaslanıyordu. Pathogens dergisinde yayınlanan yeni bir araştırma, bunun tesadüf olmadığını gösterdi.

Kadınlarda erkeklere göre daha fazla görülüyor: Tiroid kanseriKadınlarda erkeklere göre daha fazla görülüyor: Tiroid kanseri


'UZUN KORONAVİRÜS' HASTALARINDA BAŞKA BİR VİRÜS ENFEKTE OLUYOR

ABD’deki 185 COVID-19 hastası ile yapılan araştırma, ‘uzun koronavirüs’ geçirenlerin büyük bir kısmında Epstein-Barr virüsünün (EBV) reaktivasyonu (tekrar aktif hale gelmesi) belirledi. Bir başka araştırma, CFS/ME hastalarının bir alt kümesinin EBV reaktivasyonu belirtileri gösterdiğini tespit etmişti. Şimdi, ‘uzun koronavirüs’ geçirenlerin büyük bir bölümünde (%73’ünde) de aynı durumun geçerli olduğu görüldü.

Eşi hamile diye aşı olmadı, koronaya yakalandı! 14 günlük bebeğini göremediği için pişmanEşi hamile diye aşı olmadı, koronaya yakalandı! 14 günlük bebeğini göremediği için pişman


GRİP BENZERİ BELİRTİLERE YOL AÇABİLİR

EBV, en yaygın viral enfeksiyonlardan biridir. Dünyadaki çoğu insan, hayatının bir döneminde bu virüsler karşılaşır. Akut enfeksiyon aşamasından sonra da virüsün inaktif (aktif olmayan) bir versiyonu, hayat boyu vücutta kalır. Fizyolojik ve psikolojik stres dönemlerinde, EBV tekrar aktif hale gelebilir ve grip benzeri belirtilere yol açabilir. Küresel pandemi de, birebir bu tanıma uyuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt