Özbekistanlı 11 yaşındaki serebral palsi hastası çocuğun yüzü Eskişehir'de güldü

Özbekistan’da yaşayan 11 yaşındaki serebral palsi hastası Maxim Khlebalin yaşadığı ülkede tedavi imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle farklı ülkeleri araştırmaya başladı. Küçük çocuk Türkiye'de 1 ay fizik tedavi gördü.

Özbekistanlı 11 yaşındaki serebral palsi hastası çocuğun yüzü Eskişehir'de güldü
Özbekistanlı 11 yaşındaki serebral palsi hastası çocuğun yüzü Eskişehir'de güldü
GİRİŞ 21.08.2021 11:37 GÜNCELLEME 21.08.2021 11:37

Özbekistan’da yaşayan 11 yaşındaki Maxim Khlebalin, serebral palsi hastası olarak dünyaya geldi. Yaşadıkları ülkede tedavi imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle çocuklarına sadece yürüyüş yaptırmak zorunda kalan Khlebalin’in ailesi, tedavi için farklı ülkeleri araştırmaya başladı. Özbekistan’da bulunan bazı hasta ve doktorların tavsiyesi üzerine Eskişehir’e gelen aile, tedavi için Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi'ne başvurdu. Burada tedavi altına alınan 11 yaşındaki Maxim, kasları nedeniyle kullanamadığı bazı vücut fonksiyonlarını rahatça kullanmaya başladı. 1 aylık tedavisi tamamlanan Maxim, ailesiyle birlikte Özbekistan’a dönmeye hazırlanıyor. Tedaviden memnun kaldıklarını dile getiren aile, önümüzdeki süreçte tekrar gelerek tedaviye devam edeceklerini belirtiyor.

Kanser olduğunu takipçileri fark etti! Hastalığını sosyal medyadan öğrendiKanser olduğunu takipçileri fark etti! Hastalığını sosyal medyadan öğrendi




ÖZBEKİSTAN'DA FİZİK TEDAVİ İMKANLARI ÇOK KISITLI

Tedavi sayesinde Maxim’in kol ve bacaklarının günlük yaşamda daha bağımsız hale gelmesini sağladıklarını dile getiren Fizyoterapist Hüseyin Hüseyin, “Hastamız yaklaşık 3 hafta önce bizde serebral palsi tanısıyla tedaviye başladı. Her iki kol ve bacaklarında kasılmalar da mevcuttu. Burada doktorumuzun yaptığı değerlendirme ve tetkiklerin sonucunda tedavi programı oluşturduk. Şu anda 4 haftalık tedavi sürecinin sonuna geldik. Hastamız ilk geldiğinde en belirgin olarak gözlemlediğimiz ayak parmak ucunda yürüyüşüydü. Yatak içi transferleri sıkıntılıydı. Kasılması fazlaydı. Germe, kuvvetlendirme ve çeşitli uygulamalarla mümkün olduğunca kaslarını gevşetmeye çalıştık. Vücudunun günlük yaşamda biraz daha bağımsız hale gelmesini sağlayabildik. Hastamızın yürüyüş kalitesi de arttı. Aileyle konuştuğumuz zaman 3 aylık tedavi için senede 2 kez gelmeyi düşündüklerini bize ilettiler. Özbekistan’da maalesef fizik tedavi imkânları çok kısıtlı. Biz de ona göre bir tedavi programı oluşturacağız ve ona göre ilerleyeceğiz” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!