Dut kurusu faydaları nelerdir? Beyaz dut kurusu kürü ne işe yarar?

Vücuda birden fazla faydası bulunan dut kurusu, ara öğünlerde tüketilebilecek en sağlıklı alternatiflerden bir tanesidir. Sağlıksız alışkanlıklardan kaynaklı olarak iç organlarda biriken toksinlerin atılmasını sağlayarak iç organların sorunsuz şekilde çalışmasına yardımcı olur. Peki dut kurusu çayının faydaları nelerdir? Dut kurusunu kaynatıp içmek hangi hastalıklara iyi gelir?

Dut kurusu faydaları nelerdir? Beyaz dut kurusu kürü ne işe yarar?
Dut kurusu faydaları nelerdir? Beyaz dut kurusu kürü ne işe yarar?
GİRİŞ 07.09.2022 09:37 GÜNCELLEME 07.09.2022 09:37

İnsan bedenini yenileyen, ihtiyaç duyduğu mineral ve vitaminleri en doğru şekilde karşılayan sağlıklı atıştırmalıklardan biri olan kuru dut, son günlerde popülerleşmeye başlayan besinler arasında yer almaktadır. Düzenli olarak tüketildiğinde enerji veren ve zinde kalmayı sağlayan dut kurusu, aktar ve marketlerden oldukça uygun fiyatlara temin edilebilir. Dut kurusu, tek başına yenilebileceği gibi çayı da oldukça sağlıklı bir alternatif olarak değerlendirilebilir. 

Tarçınlı su içmenin faydaları nelerdir? Ödem atmak için tarçınlı limonlu su tarifi...Tarçınlı su içmenin faydaları nelerdir? Ödem atmak için tarçınlı limonlu su tarifi...

Dut Kurusunun Faydaları Nelerdir? 

Zengin vitamin ve minerallere sahip olan dut kurusu, vücudu iltihap ve toksinlerden arındırdığı için doğal antibiyotik olarak değerlendirilir. Kalsiyum bakımından zengin olan dut kurusu, kemik gelişimini desteklediği bilinir. İşte dut kurusunun sağlığı olan tüm faydaları:

  • Dut kurusu doğal antibiyotik kaynağıdır. Her gün düzenli olarak dut kurusu tüketmek vücudu iltihap, toksin ve enfeksiyonlardan arındırır. Vücut direncini arttırır.

  • Demir bakımından oldukça zengin olan dut kurusu, kan yapıcı özelliğe sahiptir. Özellikle anemi (kansızlık) hastalığı olanların bol miktarda kuru dut yemesi tavsiye edilir. 

  • Kuru dut, kalsiyum ve potasyum gibi hayati önem taşıyan minerallere sahip olduğundan kemik ve diş gelişimini desteklemektedir. 

  • Karaciğer böbrek sağlığını korur. Alkol, sigara gibi zararlı alışkanlıklardan kaynaklı meydana gelen zararların onarılmasını sağlar. 

  • Güçlü bir antioksidan kaynağı olan dut kurusu, yüksek tansiyonun düşmesine yardımcı olarak kalp ve damar sağlığını korumaktadır. Kalp krizi riskini kısmen aza düşürmektedir. 

  • Yüksek antioksidan kaynağı olan dut kurusu, sağlıksız beslenme alışkanlıklarından dolayı meydana gelen toksinlerin ve kanser hücrelerinin vücutta yayılmasına engel olmaktadır. 

  • A vitamini bakımından da oldukça gülü olan dut kurusu, görme bozukluklarına engel olmaktadır. 

  • Saç derisini beslediğinden saçların daha canlı ve gür uzamasına yardımcı olmaktadır. 

Sıcak su içmenin faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına sıcak su içmek zayıflatır mı?Sıcak su içmenin faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına sıcak su içmek zayıflatır mı?

Dut Kurusu Çayı Nasıl Hazırlanır?

Vücudu baştan sona toksin ve iltihaplardan arındıran dut kurusu çayı, oldukça kolay hazırlanmaktadır. Günde 1-2 bardak tüketilmesi tavsiye edilen dut kurusu çayı için gerekli olan malzemeler yalnızca yarım litre su ve 5-6 yemek kaşığı kuru duttur. 

İlk olarak demlikte yarım litre su kaynatılır. Kaynayan suyun içine 5-6 yemek kaşığı kuru dut ilave edilir. 5 dakika kadar bu şekilde kaynatıp demledikten sonra içine çubuk tarçın ya da bal ilave ederek tüketilebilir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki