Argan yağının faydaları nelerdir? Argan yağı saça nasıl uygulanır?

Son yıllarda ülkemizde sıkça adı geçmeye başlayan argan yağı, özellikle saç ve cilt bakımında oldukça fazla kullanılmaktadır. Saç derisini beslediği, yıpranmış saçları en doğal şekilde onardığı ve saçların daha hızlı uzamasını sağladığı için özellikle saç bakım ürünlerinde içerdiğine rastlamaktayız. Peki argan yağının saça faydaları nelerdir?

Argan yağının faydaları nelerdir? Argan yağı saça nasıl uygulanır?
Argan yağının faydaları nelerdir? Argan yağı saça nasıl uygulanır?
GİRİŞ 10.12.2022 12:05 GÜNCELLEME 10.12.2022 12:05

Argan yağı, saçlarına ve cildine doğal bakım tercih edenlerin sıklıkla tercih ettiği bir bakım ürünüdür. İçerisinde hiçbir kimyasal madde barındırmayan argan yağı, cilt ve saç bakımında kısa sürede en iyi neticeyi verdiği birçok kullanıcı tarafından onaylandı. Çok fazla işlem görmüş ve yıpranmış saçlara sahip kişilerin kullanmaları tavsiye edilir. Sadece saç ve cilt bakımında etkili olmadığı, tüm vücuda faydası olan argan yağı Dünya genelinde çoğunlukla Afrika kıtasında yetiştirilmektedir. 

Argan Yağının Faydaları Nelerdir?

Afrika'da argan yağı üreticileri, argan yağını sabah kahvaltılarda ekmek banarak tükettikleri hatta ana yemeklerine lezzet katmak için kullandıkları bilinir. Argan yağı bitkisel bazlı ve oldukça sağlıklı bir yağ olduğundan salata ve yemeklere farklı bir tat katması için sos olarak kullanılabilir. Argan yağının saçları dipten uca beslediği yaygın olarak bilinir. İşte argan yağının mucizevi faydaları:

Karanfil yağının faydaları nelerdir? Karanfil yağı diş için nasıl kullanılır?Karanfil yağının faydaları nelerdir? Karanfil yağı diş için nasıl kullanılır?

  • Saç Bakımında Faydaları

Saçların sağlıklı uzaması için derinlemesine bakım yapılması gerekir. Bunun için saç bakımına saç derisinden başlamak gerekir. Saç derisi havasızlık ve iyi temizlenmemesinden kaynaklı bakteri üretmeye başlar. Saç derisinde meydana gelen bakteri ve virüsler, saç köklerinin zayıflamasına neden olarak saç dökülmesine, saçların cansızlaşmasına neden olmaktadır. Argan yağının saç derine masaj yaparak uygulanması yağın saç derisine derinlemesine nüfuz etmesini sağlar ve böylece saç derisi beslenir. Argan yağı, saç derisini derinlemesine besleyerek saçların daha sağlıklı kalmasına ve saçların hızla uzamasına yardımcı olur. 

Bununla birlikte çok fazla işlem görmüş yıpranan saçların onarılmasında da argan yağı güçlü bir etkiye sahiptir. Saçların nem dengesini sağlayarak kuru ve yıpranmış görüntüyü azaltır. Saçlara doğal bir yumuşaklık veren argan yağı, saçların ipeksi bir görünüm kazanmasını sağlar. 

Zeytin yaprağı çayı faydaları nelerdir? Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır?Zeytin yaprağı çayı faydaları nelerdir? Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır?

  • Cilt Bakımında Faydaları

Argan yağı, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Cildi ölü deri ve hücrelerden arındırarak cildin doğal olarak parlamasını sağlar. Cildi makyaj ve kirden derinlemesine temizleyerek cildi toksinlerden arındırır. Cildin nem dengesini sağlayan argan yağı, kış aylarında sıkça görülen pul pul dökülmelerin önüne geçer. Cildin nem dengesini sağlayan argan yağı, kuruluktan kaynaklanan ince çizgilerin giderilmesini destekler, cildi gençleştirir. 

E vitamini bakımından oldukça zengin olan argan yağı, cilt yaralarının daha kısa sürede iyileşmesini destekler. Bununla birlikte hızlı kilo alıp verme, doğum gibi nedenlerden kaynaklı kalça, karı ve bacak bölgesinde meydana gelen çatlak görünümünü azaltır. Hamilelik sürecinde de düzenli olarak argan yağı kullanmak çatlakların oluşumuna engel olmaktadır. 

Keçi sütü sabunu faydaları nelerdir? Keçi sütü sabunu nasıl kullanılır?Keçi sütü sabunu faydaları nelerdir? Keçi sütü sabunu nasıl kullanılır?

  • Mikrop Kırıcı Özellikleri

Argan yağı, antioksidan bakımından oldukça güçlüdür. Bunun yanında mikrop kırıcı özelliği de vardır. Argan yağı tüm vücuda uygulanarak cildin nem dengesi sağlanır. Bunun yanında vücudun herhangi bir yerinde meydana gelen kesik, yara, sinek-böcek ısırığı gibi durumlarda argan yağı kullanılarak yaranın mikrop kapması önlenebilir. 

  • Antioksidan Kaynağıdır

Argan yağı, su ile seyreltilip tonik olarak kullanıldığında cildi derinlemesine temizler. Özellikle gün sonunda ciltte oluşan kir ve yağ birikintisi; makyaj kalıntılarının temizlenmesinde %100 etkiye sahiptir. 

Kükürtlü sabunun cilde faydaları nelerdir? Kükürtlü sabunu egzamaya iyi gelir mi?Kükürtlü sabunun cilde faydaları nelerdir? Kükürtlü sabunu egzamaya iyi gelir mi?

Argan Yağı Nasıl Kullanılır?

Argan yağı saç bakımında direkt olarak saç diplerine masaj yaparak uygulanabilir. Saç derisinden başlayarak uçlara doğru uygulanan argan yağı, en az 45 dakika bekletilmelidir. Bu süre zarfında saçların ihtiyacı olan bakım sağlanarak saç derisinin dipten uca onaracaktır. 

Cilt bakımında ise tüm cilt temizlendikten sonra nemlendirici sürmek yerine birkaç damla argan yağı kullanılabilir. Cildin nem dengesini sağladığı gibi cildin onarılması sağlamaktadır. Birkaç damla argan yağı su ile seyreltilerek tonik olarak kullanılabilir. 

Argan Yağı Fiyatı?

Aktar ve bazı web sitelerinden kolaylıkla temin edilebilen argan yağının 50 ml ortalama fiyatı 40-50 TL arasındadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cezayı vatandaş kesecek! Erdoğan da talimatı verdi, Meclis'e geliyor
Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...