Selülit nasıl giderilir? Selülit masajı nasıl yapılır?

Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşamdan kaynaklı olarak ortaya çıkan selülitler, birçok kişinin muzdarip olduğu bir sorundur. Ancak ciddi bir sorun olmamakla birlikte yaşam tarzında girilen bazı değişiklikler neticesinde kısa sürede geçmektedir. Peki selülit nasıl geçer? Selülit masajı neyle yapılır?

Selülit nasıl giderilir? Selülit masajı nasıl yapılır?
Selülit nasıl giderilir? Selülit masajı nasıl yapılır?
GİRİŞ 24.08.2021 11:55 GÜNCELLEME 24.08.2021 11:56

Selülit, en genel tanımla deri altında biriken yağların oluşturduğu görüntüdür. Hareketsizlik, aşırı yağlı besin tüketimi, zararlı alışkanlıklar selülit oluşumunu tetiklemektedir. Selülitin kiloyla bir ilgisi olmadığı gibi çok zayıf kişilerde de gayet tabi görülebilir. Genellikle kalça, karın ve bacaklarda oluşan selülitleri geçmesi için alışkanlıklarda bazı değişikliklere gidilmesi gerekir. 

Aloe vera yüze faydaları nelerdir? Aloe vera ile cilt bakımı nasıl yapılır?Aloe vera yüze faydaları nelerdir? Aloe vera ile cilt bakımı nasıl yapılır?

Selülitin Nedenleri Nelerdir?

  • Hareketsiz yaşam

  • Sağlıksız beslenme

  • Alkol gibi zararlı alışkanlıklar

  • Sağlıksız yaşam 

  • Düzensiz uyku

  • İlerleyen yaş

  • İlaçlar

Selülit Nasıl Giderilir? 

İlk olarak beslenme alışkanlıkların küçük çaplı değişikliklerden başlamak gerekir. Aşırı yağlı besinlerin tüketilmemesi gibi. Bununla birlikte düzenli egzersiz ve daha hareketli bir yaşam tarzının benimsenmesi gerekir. En önemli iki prensibi gerçekleştirdikten sonra selülitleri kısa sürede geçiren masaj yöntemlerine başlanabilir. Selülile iyi gelen yöntemler şöyledir:

Portakal yağı faydaları nelerdir? Saç derisini yenileyen portakal yağı nasıl kullanılır?Portakal yağı faydaları nelerdir? Saç derisini yenileyen portakal yağı nasıl kullanılır?

1- Uçucu Yağlar İle Masaj:

Portakal kabuğu yağı, limon yağı, ardıç yağı, greyfurt yağı, susam yağı, üzüm çekirdeği yağı gibi doğal yağlar direkt olarak selülitli bölgeye birkaç damla sürülür. Ardından avuç içleriyle bastırarak yavaşça masaj yapılır. Bu uygulama kan dolaşımının hızlandırarak deri altında biriken yağların dağılmasını sağlamaktadır. 

Nane yağının faydaları nelerdir? Nane yağı baş ağrısı için nasıl kullanılır? Nane yağının faydaları nelerdir? Nane yağı baş ağrısı için nasıl kullanılır?

2- Kabak Lifi İle Masaj:

Aktar ve yerel üreticilerden kolaylıkla temin edilebilen kabak lifi ve yukarıda belirttiğimiz yağlarla masaj yapıldığında selülitlerin kısa süre de giderilmesi görülür. Kabak lifi ile selülitli bölgeye yapılan masaj neticesinde kan dolaşımının hızlanmasına bağlı olarak selülitli görüntünün kısa sürede geçmektedir. 

Kabak lifinin faydaları nelerdir? Kabak lifi kesesi nasıl kullanılır?Kabak lifinin faydaları nelerdir? Kabak lifi kesesi nasıl kullanılır?

3-Egzersiz:

Hareketli yaşam sağlıklı ve kaliteli bir ömür sürmemizi sağlarken daha fit ve güzel görünmemize de yardımcı olur. Vücudumuzun ihtiyacına göre egzersiz programı hazırlayarak sorunlu olduğu düşünülen bölgelerin kısa sürede istenilen şekle girmesi sağlanır. Özellikle selülitlerin sıkça görüldüğü karın, kalça ve bacak bölgesini harekete geçiren pilates, yoga, tempolu koşu gibi egzersizlerin yaşamın bir parçası haline getirilmesi gerekir. 

Kahvenin faydaları nelerdir? Sade Türk kahvesi zayıflatır mı? Kahvenin faydaları nelerdir? Sade Türk kahvesi zayıflatır mı?

5- Türk Kahvesi Telvesi:

Cilt bakımında yıllardır kullanılan kahve telvesi, selülitlerin giderilmesinde de oldukça etkilidir. 1 avuç dolusu kahve telvesi selülitli bölgeye masaj yaparak uygulanır. Bu uygulama selülitlerin daha kısa sürede geçmesine yardımcı olacaktır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor