Afrikalı hasta yürüme güçlüğü şikayetiyle geldi, şifayı Eskişehir'de buldu

Orta Afrika ülkesi Çad'dan şiddetli bel, diz ağrısı ve yürüme güçlüğü şikayetleriyle gelen Adoum Kerim Issa Eskişehir'de aldığı fizik tedavi ile ilerlemeye kaydetmeye başladı

Afrikalı hasta yürüme güçlüğü şikayetiyle geldi, şifayı Eskişehir'de buldu
Afrikalı hasta yürüme güçlüğü şikayetiyle geldi, şifayı Eskişehir'de buldu
GİRİŞ 21.12.2021 12:49 GÜNCELLEME 21.12.2021 15:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Orta Afrika ülkesi Çad’da yaşayan 62 yaşındaki Adoum Kerim Issa, şiddetli bel ve diz ağrısı çekiyordu. Oğlu Mahamat ile birlikte sağlık hizmetlerinin iyi olduğunu duyduğu Türkiye’ye gelen Issa, Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabiltasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı. Intervertebral disk bozukluğu teşhisi konan hasta, burada uygulanan çeşitli yenilikçi cihazlar ve fizik tedavi yöntemleri ile yaşadığı şiddetli ağrılardan kurtuldu. Merkezdeki fizyoterapistlerle Arapça konuşarak anlaşabilen Issa, şimdilerde daha rahat hareket ederek yürüyebiliyor.

Yürümekte bile zorlanan İngiliz hasta şifayı Gaziantep'te bulduYürümekte bile zorlanan İngiliz hasta şifayı Gaziantep'te buldu



MİSAFİRPERVERLİĞİNİZDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ


Babasına Çad’dan Türkiye’ye olan yolculuğunda refakat eden Mahamat Issa, Fizyoterapist Melih Ünver aracılığıyla düşüncelerini aktardı. Kendilerine sunulan misafirperverlikten dolayı teşekkürlerini ileten Issa, “Babamın bel ve dizlerindeki ağrıdan dolayı burayı tercih ettik. Eskişehir’i ve Fizyomer Terapia’yı beğendik, o yüzden buraya geldik. Genel olarak misafirperverliğinizden dolayı çok teşekkür ederiz. Çalışanların kibarlığı ve doktorların tecrübesinden dolayı ailemiz adına teşekkür ediyoruz” dedi. 


 
KISA SÜREDE AĞRILARINDAN KURTULDU, DAHA İYİ YÜRÜYOR

Hastanın genel durumu hakkında bilgi veren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Türkan Tünerir, başlarda görülen yürüme güçlüğü ve bel eğriliği problemlerini, uyguladıkları tedavilerle büyük ölçüde aştıklarını aktardı. Ülkesinden çok uzakta tedavi gören Issa ile kendisini evinde hissetmesi için yakından ilgilendiklerini belirten Dr. Tünerir, şöyle devam etti: “Çad ülkesinden geldiler. Orada fizik tedavi imkânlarının olmadığını, doktor tedavilerinin Türkiye’deki kadar yeterli olmadığını, gördüğü çeşitli tedaviler sonrasında da iyileşemediklerini bildirdiler. Bizimle gelmeden önce yazıştılar, grafilerini ve belirtilerini söylediler, videolarını gönderdiler. Kendisinin ön tanısını koyduk ve ne kadar süre tedavi yapacağımızı bildirdik. İlk geldiğinde yürümede güçlüğü vardı, beli çok eğikti, kambur yürüyordu. Belinin arkaya ve yanlara olan hareketlerini hiç yapamıyordu. Şiddetli diz ağrısı vardı. Bastığında diz ağrısı nedeniyle yürümede güçlük çekiyordu. Biz kendisine günde 3 saat fizik tedavi ve rehabilitasyon programı yaptık. Bel ve dizlerine çeşitli yenilikçi ve klasik fizik tedavi cihazlarımızı uyguladık. Robotik lazer, kreoterapi uygulamalarımız, manyetik akım tedavilerimiz sayesinde hastamız kısa sürede hem ağrılarından kurtuldu, hem de hareketlerini daha rahat yapmaya, daha iyi yürümeye başladı. Kendisine yakın ilgi göstererek evde gibi hissetmelerini sağladık. Personelimiz kendisiyle Arapça, oğluyla İngilizce konuşabiliyor. Türkiye’de sağlık hizmetlerinin çok iyi olduğunu, özellikle Eskişehir Fizyomer’de yapılan tedaviler sonrasında hastaların iyileştiğini duymuşlar ve o yüzden bizi tercih etmişler. Kendi akrabalarını da buraya, Eskişehir’e tedaviye yönlendireceklerini söylüyorlar.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • M. Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık turizmi, Türkiye için ciddi bir gelir kapısı, daha da geliştirilmeli...
    Cevapla
  • Cesur AdAm 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsunn DURMAK YOK YOLA DEVAM Herşeyde bir HAYIR VARDIR, 1 dolar 1980=76 tl, 1990=2600 tl 2021=1 500 000 Sonuç 20 yıl AKP iktidara gelmeden (1980)önce dolar 86 TL den 10 değil - 20 değil - 60 değil - 100 değil 500 değil - 1000 değil, - 10 000 değil - 100 000 değil 1 milyon değil - 1 500 000 küsür tl olmuş. Şu an 20 -30 -50 olsa ne olur? BİZ İNADINA hayalet ucağımızı, Uçak gemimizi, füzelerimizi, Arabamızı bu defa ALLAH CC izniyle YAPACAĞIZ. bize bir 100 yıl daha saman patatez soğan üretiremeyecekler. bu ülkeyi yaşanmaz hale getiren içimizdeki Türk olup DOLAR BATI HAYRANI OLANLAR, Bizde VATAN SEVGİSİ VAR.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi