Alerjilerin önemli kısmı bakın neyden kaynaklanıyor

Johnson's Baby tarafından düzenlenen seminerde ünlü TV programcısı ve genç anne Esra Erol'un sorularını yanıtlayan uzmanlar, alerjilerin yüzde 30'unun parfüm kaynaklı olduğunu söyledi.

Alerjilerin önemli kısmı bakın neyden kaynaklanıyor
Alerjilerin önemli kısmı bakın neyden kaynaklanıyor
GİRİŞ 08.10.2012 12:58 GÜNCELLEME 08.10.2012 12:58

Johnson's Baby tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Bebek Bakım Semineri'nde, ünlü TV programcısı ve genç anne Esra Erol, uzmanlarla birlikte, anneleri 'güvenli bebek bakımı ve alerjen parfümlerin tehlikeleri' konusunda bilgilendirdi.

Annelerin ve anne adaylarının yoğun ilgi gösterdiği seminerde, Avrupa ve Türkiye Pediatrik Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ümit Ukşal ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Aylin Şimşek, konuklara önemli bilgiler verdi ve annelerin merak ettikleri soruları cevapladı. Esra Erol'un annelerle sohbet edip, titiz bir anne olarak kendi tecrübelerini de paylaştığı seminerde konuşan Prof. Dr. Ümit Ukşal, bebek bağışıklık sisteminin ilk bariyerinin cilt olduğunu, bebek cildine uygun olmayan şampuanların, cilt bariyerini bozarak, cildi bakteri, mikrop ve alerjenlere karşı geçirgen hale getirdiğini vurguladı.

Dr. Aylin Şimşek ise, "Bebeklerin cildinde görülen alerjinin, atopik dermatit, yani egzamaya dönüşür ve astım oluşumunu tetikleyebilir. Ebeveynlerin ciltteki alerjileri önemsemeleri gerekir" dedi. Dr. Aylin Şimşek, ebeveynleri bebekleri için kullandıkları ürünlerin etiketlerine dikkat etmeleri konusunda uyardı ve AB düzenlemelerinde belirtilen alerjen parfümleri içeren ürünleri kullanmamalarını istedi. Toplam alerjilerin yüzde 30'unun parfüm kaynaklı olduğunu belirten Şimşek, özellikle Türkiye'de en yaygın alerjiye neden olan "benzyl alcohol" bulunan şampuanların tehlikesine dikkat çekti.

"AMBALAJDAKİ ALERJEN YAZISINA DİKKAT EDİN"

Bebeklerin bu alerjen maddelere maruz kaldıklarında ciltlerinde kuruluk ve bazen kabarcıklar oluştuğunu dile getiren Dr. Aylin Şimşek, şunları söyledi:

"Avrupa Birliği, yaptığı araştırmada şampuan ve kozmetiklerde saptadıkları 26 alerjen maddeleri, ambalajın üzerinde yazılması kararını aldı. Bu sebepten ötürü bebek şampuanı alırken ambalajındaki alerjen madde yazısına dikkat edin. Anneler, çocuklarına şampuan alırken kokuya önem veriyor. Bizim isteğimiz, içerisinde alerjen parfüm maddesi olmayan şampuanlar. Fakat annelerin parfüme önem vermelerinden dolayı bazı üreticiler bunu eklemek durumunda kalıyor. Bebeklere kullanılacak kozmetikler,bebeğin cilt ph'sına uygun, göz ve cilt yumuşaklığı klinik ortamlarda kanıtlanmış olmalı; alkol, sabun bulunmayan bunun yanında benzyl alcohol dahil 26 alerjen maddeyi içermemesine çok dikkat edilmeli."

"İÇERİSİNDE ALERJEN PARFÜM MADDESİ OLMAYAN ŞAMPUANLAR ALINMALI"

Anne ve babaların şampuan, krem gibi ürünleri mutlaka eczaneden alması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Ümit Ukşal, bununla birlikte ürünün içeriğine bakıp alerjen madde içerip içermediği konusunda bilgi edinilmesi gerektiğini, içerisinde alerjen madde bulunmayan şampuanların alınmasını söyledi. Ukşal, "Eğer bebek ve çocuk alerjik bir bünyeye sahip ise, eczacılardan mutlaka benzyl alcohol, paraben gibi alerjen maddeler hakkında bilgi alınması gerekmekte" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Türkiye evden çalışmaya hazır!
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!