Kutuplarda bir ülkenin seyahat rotası- Finlandiya'da neler yapılır?

Bambaşka bir deneyim yaşamak için Finlandiya'ya seyahat etmeyi tercih ettiyseniz haberimizdeki bütün detaylara göz atabilirsiniz. Bütün tecrübeler, videolu görseller ve seyahate ilişkin ip uçları sizlerle.

Kutuplarda bir ülkenin seyahat rotası- Finlandiya'da neler yapılır?
Kutuplarda bir ülkenin seyahat rotası- Finlandiya'da neler yapılır?
GİRİŞ 06.12.2021 15:19 GÜNCELLEME 06.12.2021 15:19 KAYNAK HABER7

Finlandiya gezisinde hiç unutamayacağınız deneyimler yaşayacaksınız. Tüm güzel detaylar ile bu ülke size bunu garanti edebilir. Özellikle sıcaklıkların kış aylarında eksilere düştüğü zamanlarda Finlandiya'da yapılacak aktiviteler o kadar çoğalıyor ki. Herkes bu tecrübeleri yaşamak üzere buraya akın ediyor diyebiliriz. Kuzey ışıklarını görmek, iglo otellerde kalmak ve en güzeli de Haski köpeklerinin çektiği kızaklara binmek burada yapabileceğiniz en güzel aktivitelerden sadece birkaçı. Sayısız güzellikte faaliyetler var. Hem çocukla gittiğinizde hem de tek gittiğinizde eğlenebileceğiniz güzel faaliyetler bunlar. Sizin ve çocuğunuzun eğlenmesini sağlayacak bu güzel aktiviteler mutlaka deneyimlenmesi gereken unsurlar. Finlandiya'da neler yapılır sorunuzu cevapladığımız maddelerin detaylarına göz atın. 

 

 

Finlandiya bütün kış mevsimini karlı geçiriyor. Deniz gibi duran kar hem huzur verirken he de eğlendiriyor. Burada coğrafi etkilerin desteği ile turizm bu yönde çok iyi ilerlemiş. Herkes kışa doymak isterse mutlaka buraya geliyor. Bizim için bu geçerli olmasa da güzel deneyimler kazanmak için Finlandiya keşfetmeye değer bir ülke diye düşünüyoruz. Geyikler ve Haski köpekleri kızak çekiyor. Buz tutmuş deniz üzerinde turistler yürüyor. Hatta bazıları da buzun kırıldığı yerlerde yüzüyor. İşte böyle olunca herkes kışın Finlandiya görmeye değer diye düşünüyor. Gittiğinizde iki kat huzura ve keyfe ulaşacaksınız. 

 

 

Finlandiya düz bir yer o yüzden kayak pistleri çok iyi değil. Yine de kendilerinin yaptığı kayak pistleri var. En ufak tepelerde doğal karla elde edile kayak pistleri dünyanın her yerinden ziyaretçi alıyor. Kayak severler buraya kayak için de geliyor.  

Finlandiya ile ilgili bir detay var ki aşağıda daha detaylı bahsettik. Haritalarda gördüğünüz hayali kutup çizgisi buradan geçiyor. Tam olarak Finlandiya'nın ortasından geçen çizgiyi görmek isteyen herkes buraya geliyor. Kışın karla kaplı olan çizgi karlar eridiğinde ortaya çıkıyor. Bunu da turizme kazandırmayı başaran Finlandiya buradan da kazanç sağlayabiliyor.  

Finlandiya soğuk kar örtüsü ile ve sıcacık keyif veren saunaları ile aynı zamanda da farklı bir kültür olan iglo evleriyle herkesi ağırlamayı bekleyen bir ülke. Bu ülkeyi keşfetmeye mutlaka çıkın.  

FİNLANDİYA'DA NELER YAPILIR? 

Finlandiya gezisinde yapılacak her şeyi bir listede topladık. Öneri olarak sunduğumuz bu maddelerden dilediğinizi yapabilirsiniz. Bu listede yer alan maddelerden birini yapmaya sağlığınız el vermiyorsa kendinizi zorlamayın. Keyif alacak ve sizin uygun olacak diğer alternatifleri deneyebilirsiniz. Finlandiya size birçok seçenek sunuyor olacak.  

-BUZ KIRAN GEMİYE BİNİN  

Hayatınızda hiç buz kıran gemi gördünüz mü? Çok ilginç gelse de -60 derece ye düşen hava şartlarında bu gemi çok işe yarıyor. Çünkü Finlandiya'nın bütün denizleri donuyor. Koca deniz tamamen donuyor ve gemilerin üzerinde gitmesi de imansız oluyor. Buz kıran gemi ise gemilere yol açmak için burada. Bunu da turizme kazandırmayı başaran Finlandiya turistleri bu sıra dışı gemi ile gezdiriyor. Buz kıran gemi ile gezerken bir yerde durup buzlu sularda yüzmeniz için size fırsat verilebilir. Bunu değerlendirmek ise size kalmış. Sağlığınız için korumasız olarak bu sulara girmeniz mümkün olmayacağı için özel kıyafetler de veriliyor. Özel kıyafetler ile buz kıran gemi yolculuğunda kocaman buz kütlelerini kırarak giderken birden durup özel kıyafetleri giyerek denize girebilirsiniz. Finlandiya macerası böyle başlayabilir.  

- BUZLU SUDA YÜZÜN  

İşte en güzel tecrübe. Daha çok Rusya gibi ülkelerde gördüğümüz bir kültür bu. Buzlu suya girmek ve saatlerce değil dakikalarca değil sadece birkaç saniye yüzmek yapılabilecek en güzel faaliyet. Finlandiya'da bir kuzey kutup ülkesi olduğundan bu kültür sahip. Suyun buzlu olması derecesinin ise eksinin altında olası sizin özel kıyafetle girmenizi gerektiren bir emen. Sağlığınız için özel kıyafetler olmadan suya girmek pek iyi bir seçenek olmayacaktır. Buz kıran gemisi ile yolculuk yapan bütün turistler bir noktada inerek burada buzlu denize giriyorlar. Gözetmenler ve görevliler de size zaten ne yapacağınıza dair bilgileri detaylı olarak veriyor.  

-DONMUŞ DENİZDE YÜRÜYÜN 

Donmuş denizde yürümek en çılgınca hareket sanırım. Bizde sadece Van Gölü'nün donduğu haberlerini alırız. Ancak burada koca deniz kışın hava şartları sebebi ile donuyor. Halk yaz aylarında sahilinde yürüdüğü denizde yürüyor. Belgesellerde izlediğimiz o kareleri Finlandiya'da kendiniz yaşayabilirsiniz. Denizin ortasına kadar yürümek, koşmak ve hatta burada kaymak da mümkün. Görevliler de tabi ki her yerde bulunuyor. Herhangi bir aksiliğe karşılık bulunmaları doğal. Buz tutan denizin üstünde dahi kar görebilirsiniz.  

Finlandiya'da neler yapılır sorusuna en güzel cevaplardan biridir 'buzda yürümek. Bu deneyimi yaşama fırsatınız var ise deneyimlemeden dönmeyin.  

- KARDA SAFARİ YAPIN 

Karda safari yapmak sadece geyiklerle değil, Haski köpekleri ve elektrikli motosikletle de olur. Finlandiya’ya giden herkes burada mutlaka karla kaplı ormanlarda bir kez olsun safari yapıyor. Nasıl ki Dubai'de jeeplerle çöl safarisi yapılıyorsa bu da aynısı diyebiliriz. Son sürat bir hızla koşan ve bunun için can atan Haski köpekleri kızakları da çok güzel çekiyor. Ormanda alabildiğine ağaç olan yerde karların içinde hızla koşuyorlar. Saatlerce koşabilen bu hayvanlar dur durak bilmiyorlar. Geyikler Haski köpeklerine nazaran daha yavaş yürüyorlar. Yavaş yürüyerek güzel bir kar safarisi keyfini sizlere yansıtıyor. 

Finlandiya'da yapılacaklar listesi içinde güzel bir detay kar safarisine dair detaylı iblgiyi Finlandiya'da Haski köpekleri, geyikler ve kar motosikleti safari deneyimi haberimizden okuyabilir eğlenceli videoları izleyebilirsiniz. 

- KAYAK YAPIN 

Kayak için ülkemizden kalkıp oralara gitmek ironik olabilir. Ancak Finlandiya gezinizde bir de buradaki kayak pistlerinde eğlenmek isterseniz güzel bir seçenek olabilir. Kayak yapmak için güzel pistler bulunuyor. Ancak buradaki pistler kendi yapımları. Finlandiya düz bir ülke olduğu için kayak yapmak için de çok az tepe var. Bu tepeleri kendileri düzenleyerek bu hale getirmişler.Ancak kar burada o kadar çok yağıyor ki bu pistlerin yapılmasını da zorunlu kılmış diyebiliriz. Yoksa böyle güzel kar yağışına yazık olabilirdi. Herkes burada 7'den 70'e inanılmaz kayak tutkunu. Tepelerden uçarak, farklı hareketlerle eğlenerek kayak yapmanın keyfine veriyorlar. Siz de burada bulunan aktivelerden biri olarak yapabildiğiniz ölçüde kayak pistlerinin tadına bakabilirsiniz .Güzel bir deneyim olacaktır.  

- KUZEY IŞIKLARINI GÖRÜN  

Mutlaka bu deneyimi yaşamalısınız. Kuzey ışıkları yılın sadece belirli dönemlerinde ortaya çıkıyor ve herkesi büyüleyerek gidiyor. Harika bir gök yüzünde ışık dansı olarak görülen bu olay herkesin merak ettiği unsur. Her yıl binlerce kişi Kuzey Işıklarını görmek ve ışıkların dansını izlemek üzere buraya geliyor. Finlandiya'da Kuzey kutup ülkesinden biri olduğu için bu ışık dansının görülebildiği yerlerden biri. Bazı noktalardan ışıkları izlemek ve bu deneyime varmak mümkün. 

 Kuzey Işıkları nasıl oluşur?  haberimizden bütün detaylı bilgileri alabilirsiniz. 

- KUTUP ÇİZGİSİNE GİDİN

Finlandiya'nın Rovaniemi Bölgesi'nde bulunan kutup çizgisi herkesin ilgi odağı. Burası her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği bir yer. Hani haritalarda bir çizgi vardır. Güney Kutbunu Kuzeyden ayırır, Kutupları orta kuşaktan ayırır. İşte Kuzey Kutbunu orta kuşaktan ayıran o hayali çizgi işte tam burada yani Finlandiya'nın Rovaniemi Bölgesi'nden geçiyor. Bu çizgi de herkesin merak ettiği bir unsur olduğundan Finlandiya'ya giden herkes burayı da mutlaka görerek burada fotoğraf çekilmeyi ihmal etmiyorlar.  

-SAUNAYA GİDİN 

Finlandiya'da hava şartları burada bazı kültürlerin de oluşmasını sağlamış. Bu kültürlerden biri de muhakkak ki bu saunalar. Herkes saunalara girerek hava şartlarının olumsuz etkilerinden kurtulmaya çalışıyorlar. Buz gibi havada güzel bir saunaya girerek keyifli saatler geçirmek mümkün. Çok güzel bir rahatlama sağlanırken aynı zamanda da Finlandiya'da yapılacak aktivitelerden biri de tamamlamış olacaktır.  

- SICAK VE SOĞUK SU HAVUZLARINDA YÜZÜN  

Sıcak ve soğuk su havuzları ülkenin her yerinde bulunuyor. Bir sıcak bir soğuk havuza girerek sağlığa iyi geldiğini düşünen Finlandiyalılar için soğuk su havuzları da sıcak su havuzları kadar önemli. Siz de Finlandiya gezinizde buraya girerek güzel bir deneyim yaşayabilirsiniz. Farklı bir deneyim olacağı için hayatınızda ilk defa yapacağınız soğuk su havuzunda yüzme fikri çılgınca gelebilir. Sağlığınız el verdiği sürece uygulayabilirsiniz.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL