Londra Türk Film Festivali başlıyor

Londra Türk Film Festivali 22 Mayıs'ta, başlayacak. Festival, "Yozgat Blues" filmii ile açılış yapacak.

Londra Türk Film Festivali başlıyor
Londra Türk Film Festivali başlıyor
GİRİŞ 22.04.2014 15:15 GÜNCELLEME 22.04.2014 15:15

Sundance Film ve Müzik Festivalinin Londra ayağınaev sahipliği yapan, dünyanın en büyük konserlerinin verildiği 02 Milenyum Dome, bu yıl 19. Londra Türk Film Festivali'ne de ev sahipliği yapacak.

22 Mayıs-1 Haziran'da gerçekleştirilecek festivalin geleneksel iki büyük ödülünün takdim edileceği açılış gecesinde, başrollerini Ercan Kesal, Ayça Damgacı, Tansu Biçer ve Nadir Sarıbacak'ın paylaştığı, yönetmenliğini Mahmut Fazıl Coşkun'un yaptığı, "Yozgat Blues" filminin Londra prömiyeri yapılacak.

Geçen yıllarda Türkan Şoray, Şener Şen, Hülya Koçyiğit ve Kadir İnanır'a verilen "Golden Wings Yaşam Boyu Başarı Ödülü" ise oyuncu Serra Yılmaz'a takdim edilecek.

Her yıl izleyicilerin oylarıyla belirlenen "Golden Wings İzleyici Ödülü" ise festivalde yer alan uzun metrajlı filmler arasından yine Londra'daki izleyicilerin oylarıyla belirlenecek.

Türk sinemasının usta isimlerinin imza attığı filmlerin yanı sıra, yeni nesil yönetmenlere de yer verilecek festivalde, kısa film seçkisi ile sinemacılarla söyleşiler de yer alacak.

Festival filmleri ayrıca, O2 Cineworld, Rio Cinema Dalston ve Cine Lumiere sinemalarında da gösterime girecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK elebaşı istedi, ilk ses onlardan geldi!
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin