Davutoğlu'ndan Ali Babacan sorusuna cevap

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan'ın aday listesine girmesiyle ilgili sorulan bir soruya cevap verdi.

Davutoğlu'ndan Ali Babacan sorusuna cevap
Davutoğlu'ndan Ali Babacan sorusuna cevap
GİRİŞ 21.09.2015 21:11 GÜNCELLEME 21.09.2015 21:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bir televizyon kanalının canlı yayınında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, aday listesinde "sürpriz" olarak nitelenen Ali Babacan'la ilgili soruya cevap verdi. 

3 dönemi dolmuş isimlerin müracaat etmelerinin bile gereksiz olduğunu söylediğini vurgulayan Davutoğlu, "onların müracaat etmelerine gerek yok, biz onları zaten müracat etmişler gibi telaakki ettik" ifadelerini kullandı. 

Davutoğlu konuyla ilgili şunları söyledi: 

3 dönemlik arkadaşların hepsi çok büyük hizmetler vermiş kıymetli arakadaşlarımızdır. Hangisini alırsanız yeni bir başarı hikayesi yazar. Açık söyleyeyim. Ben 3 dönemi dolmuş arkadaşların tekrar müracaat etmesini bile gereksiz bulduğumu söyledim. Onların müracaat etmesine gerek yok, biz onları zaten müracaat etmiş gibi telakki ettik. Mesela Cemil Çiçek müracaat etmemişti. Sayın Bülent Arınç Meclis dışında kalmak istediğini açıkça ifade ettiği için bu tarz bir durum oluştu. Ama Sayın Ali Babacan'ın böyle bir açıklaması olmadı. Zayıf birtakım kaygılarla bu önemli isimleri ekibe katmamak olmazdı. Sayın Babacan bana da yer almayacağını söylemişti, her türlü katkıyı verebileceğini, mutlaka vekil olması gerekmediğini söylemişti. Ama son süreçte Sayın Babacan'a ihtiyacımız olduğunu, çok büyük katkılar verebileceğini kendisine ilettim ve kendisi de teklifimi kabul etti.

YORUMLAR 3
  • ertan 8 yıl önce Şikayet Et
    faruk çelik'i istemiyoruz zaten o sıkıntılı biri.. Ali Babacan bu partinin olmazsa olmazlarından bir tanesi partinin beynidir. İnşallah seçilirde tekrar ekonominin başına geçer adam işi biliyor hakikaten..
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Hayr olur inşallah...
    Cevapla
  • erhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Babacan'ın döndüğüne sevindim ama faruk Çelik sıkıntılı adam keşke girmeseydi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye öyle bir adım attı ki! Çok sayıda ülke harekete geçebilir...
Hamas: Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz